Resultat
Cafégo Höghöjdskaffe hela bönor
Nu har ett gäng kaffesugna testpiloter provsmaka Cafégo Höghöjdskaffe hela bönor. Uppdraget var att ta med sig kaffe på en hög höjd och dela med sig via bilder och videos om vad de tyckte. Nedan kan du ta del av deras höghöjdsupplevelser.
-
Espresso
-
Triple Mountain
-
Volcanic Blend
- Produkt Cafégo Höghöjdskaffe Hela bönor
- Tillverkare Sofiero Kafferosteri
- Antal testpiloter 246
- Antal som ansökt 2 522
- Testperiod september 2021
Espresso
- Rekommenderat pris 55 SEK
- Antal testpiloter 154
Triple Mountain
- Rekommenderat pris 55 SEK
- Antal testpiloter 250
Volcanic Blend
- Rekommenderat pris 55 SEK
- Antal testpiloter 246
Testet genomförs av Smartson på uppdrag av Cafégo utan kostnad för testpiloterna. Uppdraget är att utvärdera och dela upplevelser via Smartson.
Så tycker testpiloterna om Espresso
Ett gäng testpiloter provade Cafégos Höghöjdskaffe Espresso hela bönor och det kaffet fick tummen upp av flertalet kaffedrickare. Smakrikt, robust och kraftig eftersmak är några av lovorden som används av de som skulle rekommendera kaffet. De som väljer att inte rekommendera Espresso tycker att smaken är för tunn och att det inte känns genomrostat.
87 % rekommenderar (134 testpiloter)
Gott och smakrikt, känns som ett riktigt "lyxigt" kaffe!
Cafego Espresso är en aromatisk kraftfull espresso med rund karaktär och lång eftersmak.
En god och fyllig smak, malde själv bönorna och gjorde kaffet i en pressokanna. Perfekt till frukosten!
13 % rekommenderar inte (20 testpiloter)
Tyvärr var smaken lite klen, saknar den typiska espressokaraktären. Önskar hårdare rostning.
Smakade obalanserat med defekt rostning.
För lite rostsmak. Inget som föll mig i smaken.
Så tycker testpiloterna om Triple Mountain
Det tredje gänget med testpiloter provade Cafégos Höghöjdskaffe Triple Mountain. Merparten av testpiloterna tycker att denna blandning är god och balanserad, med mycket arom. De som väljer att inte rekommendera kaffet tycker att det borde vara mer smakrikt och inte lämna en sådan besk eftersmak.
89 % rekommenderar (222 testpiloter)
Jättegott, lyxigt kaffe med mycket aromrikt smak, bästa som nymalet. ViIl absolut rekommendera och kommer att beställa mer.
Smakrik med balanserad arom och en trevlig fyllighet.
Mycket smakrikt med mild eftersmak. Låg syra och mycket smak.
11 % rekommenderar inte (28 testpiloter)
Jag var inte helt nöjd med smaken. Tyckte smaken var lite ”blek”. Lite odrygt. Jag hade önskat info hur fint man ska mala det. Jag ser inga instruktioner på paketet. Jag använder det som bryggkaffe.
Föll mig inte i smaken. Hade önskat en kraftigare smak.
Ingen speciell smakupplevelse utöver andra bönor på marknaden. Låter omständligt och ej miljövänligt med odling och transport på, och från, hög höjd.
Så tycker testpiloterna om Volcanic Blend
Nu har ett gäng testpiloter provsmakat Cafégos Höghöjdskaffe Volcanic Blend hela bönor. Merparten av testpiloterna tycker att blandningen är fyllig med mycket smak och aromer. Några testpiloter har provat att använda kaffet i både espressomaskiner och vanliga kaffebryggare och tycker att kaffet funkar bra till båda maskinerna. De som inte rekommenderar kaffet tycker att det smakar för blaskigt och svagt.
87 % rekommenderar (214 testpiloter)
Ett härligt kaffe med mycket aromer!
God och rund smak. Inte så syrlig. Lagom mycket styrka i smaken. Känns som riktigt kvalitetskaffe.
Jag var faktiskt överraskad hur höghöjdskaffet var bra och passade mig, gillar dess specifikt arom och smak. Kommer i fortsättningen att köpa denna sort. Mycket bra som det är men också med kall/varm mjölk.
13 % rekommenderar inte (32 testpiloter)
Jag tyckte att kaffet hade för lite smak, karaktär och riv. Det luktade fantastiskt gott men det räckte inte hela vägen.
För lite smak och inte värt pengarna tycker jag. Hade högre förväntningar.
Tyckte inte den smakade bra alls. Har provat två kannor. Men samma resultat. Kunde inte dricka upp ens. Det är ovanligt för att vara mig.
Inlägg från Testpiloternas blogg
Hälsning från Sofiero Kafferosteri
Vad kul att just DU vill smaka på Cafégo - vårt mål är att utveckla ett Höghöjdskaffe för dig med höga krav. Kaffebönor som växer på hög höjd mognar långsammare och utvecklar mer komplexa smaker. Vi mörkrostar vårt kaffe för att få fram den kraftiga, fylliga och den långa, rena eftersmaken. Därför använder vi bara bönor av högsta kvalité som tål att mörkrostas. Allt vårt kaffe är UTZ-certifierat, ett helhetstänk som skapar ett långsiktigt hållbart jordbruk med minskad miljöpåverkan och högre levnadsstandard för kaffeodlarna. Ett moget kaffe för dig som vill ha en fullvuxen smak.
- Minst 50% av blandningarna är höghöjdskaffe (minst 1200 m.ö.h.)
- Endast noga utvalda bönor av hög kvalité mörkrostas
- UTZ-certifierat kaffe för ett hållbart och långsiktigt jordbruk