Sök

En pura i ditt öra

2008-06-10

Jabras nya bluetooth headset lyckas bra med att kombinera snygg design och god ljudkvalitet. Ett lyxheadset för medvetna konsumenter, men smakar det så kostar det.

Modell Betyg Pris Kommentar
Jabra JX20 Pura 21/25 1400 Bra, inte perfekt

Sammanfattning

Jabras nya headset JX20 Pura passar dig som vill ha ett headset som andas lyx och exklusivitet. Det stilfulla headsetet är tillverkat i titan och har en formgivning signerad Jacob Jensen. Just designtänkandet är något som märks i varje liten detalj, från förpackning till bordsladdare. Bordsladdaren är en extra trevlig bekantskap. En snygg, men också tung pjäs som står stadigt på skrivbordet. Allt är dock inte bara yta i JX20:s fall. Enheten använder en funktion som kallas för intelligent volymkontroll vilket innebär att volymen automatiskt anpassar sig efter hur högt mottagaren talar. Även om det är svårt att tydligt uppfatta denna funktion står sig ljudkvaliteten väl mot övriga konkurrenter. Lite vindsus får man dock räkna med vid samtal utomhus, men det är inget ovanligt för denna produktkategori.

Ulf Magnusson

Inledning

Bekväm passform
Passformen är en viktig faktor eftersom öronsnäckan ska kunna bäras under en längre tid. Med Jabra följer två stycken byglar i olika storlek. Bygeln ser inte mycket ut för världen, men är riktigt bekväm bakom örat. Överlag är passformen bra och det finns inget som direkt skaver eller stör. Enheten sitter stadigt och så gott som obemärkt.

Slutsats - Bra köp?
Att JX20 Pura är en genomarbetad och kvalitativ produkt råder det inga tvivel om. Den står sig väl i konkurrensen och är begåvad med en ovanligt snygg design. Om detta kan motivera en kostnad på över 1000 kronor kan naturligtvis diskuteras, men om du vill ha ett headset som kan matcha finkostymen är detta en av de modeller du bör kika närmare på.

Snabbfakta:
Vikt: 13 gram
Passningstid: 200 timmar
Samtalstid: 6 timmar
Bordsladdare: Ja
Usb-laddningskabel: Ja
Material: Titan/gummi
Två öronbyglar, fyra öronproppar, halsband,
Intelligent volymkontroll, Digital ljudförbättring via DSP.
Cirkapris: 1400 kr

Design5Snygg och funktionell
Kvalitet5Hög kvalitet på detaljnivå
Ljud4Bra men inte perfekt
Funktioner4Ljudförbättrande funktioner
Prisvärde3Bra med tanke på specifikatinen
Summa21/25 

 

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: