Sök
Notis - Topcom Ultra Range

Notis - Topcom Ultra Range

Förhandstitt på Topcoms nya modeller

2010-11-19

Topcoms nya serie Ultra range riktar sig till användare som kräver lång räckvidd och tuffa förhållanden.

Vi lät testare Ann Franzon titta närmare på ett samlingspaket bestående av en handenhet med inbyggd telefonsvarare (SR1250) och en extra enhet med en lur som är extra tålig, mot både fukt och stötar (Ultra Outdoor S2010C) inför lanseringen. Ultra Range är en ny serie för företag som går att bygga ut med flera repeater-enheter och på sätt få en räckvidd upp till 2,4 km. Så här tycker testaren efter att provat enheterna några veckor i hemmet.

 "Vi har inte gjort något kvalificerat tålighetstest, men spontant verkar den vara utomordentligt bra på detta plan. Enligt uppgift ska den klara att ligga i vatten i över en halvtimme. Praktiskt om man råkar glömma den ute och det börjar regna exempelvis".

"Ett stort plus är att Ultra SR1250 har lång standby-tid och jag behövde inte ladda den mer än vart femte dygn. Det finns totalt åtta olika ringsignaler att välja mellan och jag upplevde dessa som lite hårda i ljudet, men detta kan å andra sidan vara bra i de fall man vill att ringsignalen ska höras tydligt. Telefonen i sig är tämligen stor och jag tycker att användarvänligheten kan bli bättre".

Ultra Range

 

Topcom-sr1250-Om serien Ulta Range - information från Topcom

Ultra SR1250B
En modell som fungerar som en basstation för att upprätta ett nätverk. Telefonen är utrustad med en bakgrundsbelyst lcd-display. Handenheten är klar för att fungera i ett nätverk. Plats för 200 olika kontakter och telefonen har en batteritid på 168 timmar i standby med en taltid  på 10 timmar. Basstationen har en telefonsvarare. Cirkapris: 1000 kronor

Ultra SR1200C
Extra handenhet med bordsladdare och inbyggd repeater. Denna kan även fästas på väggen. Cirkapris: 800 kronor

Ultra R112
Detta är en separat repeater-enhet som kan användas för att utöka räckvidden för Ultra Range nätverket med max 6 repeatrar. Väggfäste ingår. Cirkapris: 700 kronor

Ultra S1200C
Extra handenhet med bordsladdare (utan inbyggd repeater). Cirkapris: 500 kronor

Ultra Outdoor S2010C
Enheten är framtagen för utomhusbruk. Handenheten är vatten- och damm-resistent. Telefonen är vattentät och klarar av att vara nedsänkt på en meters djup i 30 minuter. Telefonen ska flyta i vatten. Cirkapris: Ingen uppgift.

Ultra Outdoor S2010C
Modell som är utrustad med LCD-display, telefonbok för 200 kontakter och bältesklämma. Batteritid på 168 timmar i viloläge eller 10 timmar att ringa. Cirkapris:750 kronor.