Sök
Linksys Iphone CIT400

Linksys Iphone CIT400

Inte bara Skype

2007-11-16

Ett fyrkantigt alternativ för den som är ute efter att både kunna ringa via Skype och det vanliga telefonnätet.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc för alla 7/10 “Hög kvalitet”
Cnet 7,3710 “Does the job”
Laptop 3,5/5 “Solid but pricey”

Vad tycker testarna?

Testarna anser att Linksys Iphone CIT400 fungerar helt okej. Den är smidig att använda och har bra funktioner. Det är dock inte någon fullträff designmässigt. När det kommer till pris och ljudkvalitet går åsikterna isär något.

Pc för alla

“Hög kvalitet”

Enligt Pc för alla håller Linksys CIT400 hög kvalitet. Det är inte precis någon designdröm men den har välfungerade funktioner och är enkel att använda. Priset är också klart överkomligt. En nackdel är att den har engelska menyer och ljudet är i likhet med övriga telefoner i testet inte optimalt. I det jämförande testet på fem telefoner hamnade den betygsmässigt på tredje plats, testvinnare blev Netgear SPH200D.

Källa: Pc för alla (SE) nr 8 2007

Cnet

“Does the job”

Cnet tycker inte att Linksys CIT400 har någon speciellt snygg design. Men i gengäld är den enkel att installera och använda och har ett attraktivt pris. Funktionerna fungerar bra och ljudkvaliteten är i jämförelse med de närmaste konkurrenterna klart godkänd. En nackdel som testaren tar upp är att man inte kan ansluta till en extra handenhet. Man kan inte heller sätta ett Skype-samtal i väntläge samtidigt som man tar emot ett vanligt samtal.

Källa: www.cnet.com (US)

Laptop

“Solid but pricey”

Enligt Laptop kunde ljudkvaliteten hos Linksys CIT400 vara snäppet bättre, men detta gäller endast vid Skype-samtal. Ljudet över det fasta telefonnätet var det inga som helst problem med. Installation går smidigt, en anledning är att den inte behöver anslutas till en dator. Plus för att taltiden var 71 minuter längre än vad tillverkaren angivit. En nackdel är att batteriindikatorn inte syns vid samtal vilket innebär att man då inte har koll på kvarvarande batteritid. Något högt pris.

Källa: www.laptopmag.com (US)

Cirkapris: 1300 kronor

Produktfakta: Linksys Iphone CIT400 är en kombinerad dect- och Skype-telefon. Den ansluts dels till det fasta telefonnätet, dels till bredbandsanslutningen, någon tillgång till en dator behövs således inte. Standbytiden är angiven till 120 timmar medan taltiden är 10 timmar. Räckvidden skall vara 300 meter utomhus och 50 meter inomhus. Handenheten väger 99 gram och har måtten 45(b)x143(h)x26(d) mm.

Tillverkare: Linksys