Sök

Liten, hal uppstickare

2002-05-31

Sirius är Triums senaste modell som får hyfsad kritik av testarna. Rolig design med bra ljud och finesser i proportion med en prisklass som lämpar sig för de flesta.
Testkälla Kommentar
GSM Box "Well equipped"
Vizzavi "Worthy of attention"
Cnet "Sleek form factor"

Vad tycker testarna?

Trium Sirius nätta format och goda ljudkvalitet röner mycket beröm av samtliga testare. Den lätthanterliga menyn, flip-up locket som frilägger manöverknapparna samt den frikostigt tilltagna telefonboken blir också positivt bemötta. Kritik lämnas till långsam GPRS, undermåligt batteri och den utstickande antennen. Betygen är därmed också ganska blandade i testerna.

GSM Box

"Well equipped"

När Triums uppföljare till Cosmo recenseras av GSM Box är det inte i alltför positiva ordalag. Visst har Sirius sina förtjänster såsom låg vikt, god ljudkvalitet, välorganiserad meny med snygg grafik och knappar som svarar lätt och bra. Plus för att flip-up locket har blivit stadigare och lämnat de vitala manöverknapparna tillgängliga. På minuskontot hamnar en alltför liten display, det hala och oformliga skalet och batteriets korta livslängd. Men det tråkigaste enligt GSM Box är att antennen sticker ut ett par centimeter vilket i testarens tycke inte hör hemma på mobiler i GPRS-åldern. Trots nackdelarna anser testaren att telefonen är värd det relativt låga priset.

Källa: Till GSM Box hemsida
Till Vizzavis hemsida
Till Cnet Asias hemsida

Vizzavi

"Worthy of attention"

Vizzavi intar en helt annan hållning till Trium Sirius och prisar den högt på många sätt där man anser att den är värd uppmärksamhet. Testaren tror inte användarna kommer att sakna färgdisplay och spel eftersom Sirius har många andra finesser. Kalendern och telefonboken för 250 namn framhålls samt röstminnet där användaren spelar in påminnelser, tyvärr bara ett meddelande åt gången. WAP, IR och GPRS är fördelar och en snygg, genomtänkt ergonomisk design som drar till sig blickarna. Gillades gjorde också ljudet och en lätthanterlig meny som gör telefonen användarvänlig. Som allra hastigast konstaterar testaren att telefonen tyvärr inte har Bluetooth och ingen möjlighet att ladda ner ringsignaler eller komponera nya melodier.

Cnet

"Sleek form factor"

Cnet tycker att Trium Sirius är en prisvärd telefon för GPRS-nybörjare. Den nya designen på flip-up locket gör att manöverknapparna ligger fria, bra att slippa öppna locket för att ta emot sms och spela. I övrigt gillas den väl tilltagna telefonboken, det lilla formatet och den lättmanövrerade menyn. Minus för GPRS-hastigheten som av testaren anses vara för långsam med sina 26,4 kbps då det bara finns två tidluckor istället för tre eller fyra, som är standard på många andra GPRS-telefoner. Även batteriets undermåliga standbytid får en anmärkning i sällskap med designen, som av Cnet anses vara i plastigaste laget.

Cirkapris: 2900 kronor

Produktfakta:

Trium Sirius
Trium Sirius

Trium Sirius är en äggformad nykomling som mäter 104x53x22 mm och väger 75 gram. Dualband-telefonen stöder WAP, GPRS (endast två tidluckor) och har Infraröd port som med ett VCARD kan användas till att byta elektroniska visitkort. Den inbyggda 20 mm antennen går att förlänga upp till 95 mm för att få en bättre ljudmottagning på platser med dåligt utbyggt mobilnät. Sirius innehåller även kalender, valutaomvandlare, räknare, röstuppringning samt en telefonbok som klarar 250 namn. Telefonen har 20 inbyggda signaler, två spel och en voice-box där man kan spela in påminnelser. Litiumjon-batteriet har en taltid på 180 minuter och standby på cirka 180 timmar, sedan laddas batteriet upp på två timmar. Den gröna displayen klarar fem rader text. Trium Sirius finns endast i färgerna silvergrå eller bordeaux.

Modell: Trium Sirius