Sök
Test - Telme C131

Test - Telme C131

Telefon helt enkelt

2011-02-24

Tyska Telme lanserar en telefon för dig som längtar bort från alla smarta telefoner och är ute efter en telefon du ringer med.

TelmeC131-betyg

I virrvarret av smartphones fulladdade med funktioner och tillvalsprogram, erbjuder här tyska Telme ett alternativt för de som kanske längtar tillbaka till tiden då vi använde mobiltelefoner primärt som telefoner. En enkel, tydlig telefon med stora knappar och med klart och tydlig ljudkvalitet, som gör den till en bra lur för senioren eller för dig med nedsatt syn eller hörsel.

Uppackningen
Det som slår en först vid uppackningen är den stora, nästan överdimensionerade knappsatsen. Den liknar mer en sladdlös hemtelefon än en mobiltelefon.
Med i förpackningen kommer förutom batteri och ett lättfattligt instruktionsblad, även en laddare med sladd men också en bordsladdare vilket gör liknelsen med hemtelefon än närmre.
Telefonen laddar snabbt och är enkel att få igång.

Användning
Det finns ett par finesser på denna rätt avskalade lur, led-ficklampa, praktiskt knapplås och de stora knapparna gör det till en telefon med bara det nödvändigaste utan att för den sakens skull kännas torftig.
Menyerna är enkla och lätta att navigera sig igenom, enklare funktioner som väckarklocka telefonbok och sms finns och det går att byta ringsignaler och justera signalernas styrka, men så mycket mer är det inte. Displayen går i två färger och påminner därför än mer om gamla tiders lurar.
Telefonen använder GSM Dualband och mottagningen är god och ljudet är klart och tydligt. Volymen i hörluren går att ställa på en stark nivå.


Sammanfattningsvis
En seniortelefon som är väldigt lättskött även för den mest teknikrädde. Smidig att använda och bordsladdaren gör att man slipper krångla och pilla med laddningssladden.
Dock är priset (1000 kronor utan abonnemang) aningens högt för denna telefon.

Prisuppgift
Cirkapris: 1000:-
Med kontantkort: Mellan 600-700:-