Sök
Sony Ericsson Xperia X10 Mini

Sony Ericsson Xperia X10 Mini

Mini-Android med stort innehåll

2010-06-10

Testarna gillar det allmänna intrycket och hanterbarheten hos smidiga Sony Ericsson Xperia X10 Mini. Telefonen är verkligen liten, på både gott och ont.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 8/10 "Liknar inget annat vi sett"
IT Avisen 5/6 "Verdens søteste Android"
Amobil 6/6 "Vi har forelsket oss!"
Digital Versus 4/5 "Small is the new big"

Vad tycker testarna?

Testarna är ense om att det är det kompakta formatet som dominerar intrycket. De flesta testare är positiva till den allmänna känsla som designen och framförallt storleken ger. Formatet gör den särskilt smidig att hantera. Flera testare är positivt överraskade av kameran och dess bildkvalitet även om en av testarna riktar kritik mot densamma. Åsikterna om batteritiden går isär något och även gränssnittet är föremål för oenighet bland testarkåren. Men trots den nätta storleken kan Xperia X10 Mini sägas ge mycket telefon för pengarna.

M3

"Liknar inget annat vi sett"

Xperia_X10_mini_2M3 tycker att den mest påfallande egenskapen hos Xperia X10 Mini är att den är väldigt söt tack vare sitt kompakta format. Detta gör den också smidig att hantera. Modellen fungerar förvånansvärt bra, trots att den är så liten. Den klarar inte av allt en fullvuxen smartphone kan, men det har heller aldrig varit meningen. Den stora svagheten är att gränssnittet har bantats betydligt, vilket självklart är en kompromiss på grund av storleken. Den lilla skärmen har även dikterat gränssnittets utformning. Samtal fungerar bra ljudmässigt och det är överraskande att en kamera på fem megapixel finns i en så här liten mobil. Sammanfattningsvis kan sägas att X10 Mini verkligen är liten, på gott och ont.

Källa: M3.idg.se (SE)

IT Avisen

"Verdens søteste Android"

 IT Avisen är mycket positiva till X10 Mini. De svaga sidorna är inte många. Den största invändningen är att det kan upplevas som att skärmen blir för liten i det långa loppet, då man kanske tröttnar på storleken. Vid sidan om detta invänder testaren endast att vissa kanske inte vill ses med en mobiltelefon som ger ett så utpräglat litet och gulligt intryck. På plussidan finns mer att säga. Modellen är väldigt lätthanterlig tack vare sin storlek. Dessutom är den snabb och med bra gensvar. Det finns även en ganska bra kamera, vilket är en klar styrka när det gäller denna modell. Till sist ger denna mobiltelefon en hel del för pengarna.

Källa: www.itavisen.no (NO)

Amobil

"Vi har forelsket oss!"

Xperia_X10_mini_3Amobil tycker att Sony Ericsson Xperia X10 Mini kanske inte passar den mest teknikintresserade, då den inte är överlastad med sådant som den typen av konsument uppskattar. Annars är den lilla skärmen kanske den största svagheten, men å andra sidan blir telefonen kompakt och drar mindre ström. Det sistnämnda gör att det kan gå flera dagar mellan laddningarna, även med intensiv användning. Android-menyerna är också en klar styrka. Vidare finns det som behövs till ett pris som de flesta kan bedöma som förnuftigt. Till sist kommer själva nyckelegenskaperna. X10 Mini är förstås väldigt kompakt och med detta lilla format följer en svårplacerad charm och dessa två aspekter bör också vägas in av den som funderar på att välja den här modellen.

Källa: www.amobil.no (NO)

Digital Versus

"Small is the new big"

Digital Versus vill betona att även om X10 Mini kan framstå som sensationssökande är den i själva verket en tämligen kompetent modell. Den är snabb och svarar på ett bra sätt. Dessutom är Android-gränssnittet tillräckligt anpassat för att göra användandet enkelt och komfortabelt. Dock bör kanske den som surfar en hel del se sig om efter en annan modell, då detta inte hanteras särskilt väl. Det enda som är bra på den här punkten är den förenklade tillgången till sociala nätverkssidor och e-mail. Att modellen inte är flashkompatibel är lite synd, men värre är att fotofunktionerna bara är grundläggande och att batteritiden inte imponerar. Det gör däremot designen, vilken gör den komfortabel att hantera trots sin storlek. Ett 3,5 mm hörlursjack och fm-radio var inte väntat, utan en trevlig överraskning. Till sist är också skärmen trevligt känslig och samarbetsvillig.

Källa: www.digitalversus.com (GB)

Cirkapris: 2800 kronor

Produktfakta: Typ: Android 1.6, pekskärm, turbo-3g
Skärm: Tft 2,5 tum, 320x240 pixel, kapacitiv touch, 16 miljoner färger
Minne: 128 megabyte internt, micro-sd-kortplats (max 16 gigabyte, 2 gigabyte medföljer)
Kamera: 5 megapixel, autofokus, fotolampa
Tal: 3,5 timmar (3g)
Standby: 360 timmar
Mått: 50x83x16 mm
Vikt: 88 gram
Anslutningar: Bluetooth, micro-USB, 3,5 mm hörlursutgång, wlan
Övrigt: Gps, tillgång till Android market, musikspelare mm