Sök
Sony Ericsson Xperia X1

Sony Ericsson Xperia X1

Uppfyller inte alla förväntningar

2008-11-14

Sony Ericssons nya smartphone Xperia X1 är utrustad med mycket modern teknologi och programvara, men fungerar inte så snabbt och smidigt som alla testare hade önskat.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 7/10 "På det stora hela är Xperia en grymt bra lur"
Klikk.no 3/6 "litt for mye datamaskin og litt for lite telefon"
Dingz 3/6 "Vi sliter rett og slett med å se poenget"
PC för alla 6/10 "Windows Mobile är otympligt och långsamt"
Mobil 78/100 "Ett gediget bygge i metall"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att detta är en het och efterlängtad telefon, men kommer ganska snabbt fram till att den inte riktigt lyckas leva upp till förväntningarna. Testarna gillar skärmen och tangentbordet som de tycker fungerar mycket bra. De är även nöjda med programmen som följer med telefonen. De menar dock att den fungerar lite knackigt, främst är det programmet X-panel som de tycker fungerar trögt och innehåller en del buggar.

M3

"På det stora hela är Xperia en grymt bra lur"

Xperia 1Svenska M3 anser att årets hetaste telefon har anlänt men menar att den inte riktigt levererar så som de hade hoppats. Testaren tycker att telefon är robust byggd, men att plastknapparna drar ned betyget. Att tangentbordet utrustats med tangenter för å, ä och ö uppskattas. Något som M3 finner negativt är att panelerna på skärmen gör att telefon fungerar väldigt segt och att det finns en hel del buggar. Inte heller musikspelaren är vad M3 hade hoppats på, men testaren är i alla fall imponerad av programutbudet i telefonen.

Källa: www.m3.se (SE)

Klikk.no

"litt for mye datamaskin og litt for lite telefon"

Xperia 2Norska Klikk.no menar att nya Sony Ericsson Xperia X1 är det närmaste du kommer en dator i form av en telefon. Testaren anser dock att den är lite för mycket dator och för lite telefon. Utbudet av program och finesser är bra, men den fungera inte så snabbt och smidigt som önskat. Klikk.no är annars väldigt imponerade över den fina och skarpa skärmen, men tycker att touchfunktionen och tangentbordet har sina brister. Kameran upplevs som lite krånglig att använda, men testaren tycker att bildkvaliteten är helt okej. Enligt Klikk.no finns det bättre alternativ på marknaden än denna telefon.

Källa: www.klikk.no (NO)

Dingz

"Vi sliter rett og slett med å se poenget"

Norska Dingz har lite svårt att se poängen med den nya Sony Ericsson Xperia X1 och har inte blivit förälskade i den. Testaren anser att det finns bättre alternativ på marknaden om man vill ha en Windows-mobil. Även om telefonen har en mängd program och funktioner så har den ett stort problem, nämligen att den är lite trög och fungerar ganska illa som telefon. Dingz är dock väldigt imponerade av skärmen som de tycker är den bästa de har sett på en mobiltelefon och dessutom fungerar tangentbordet riktigt bra.

Källa: www.dingz.no (NO)

PC för alla

"Windows Mobile är otympligt och långsamt"

Xperia 4PC för alla har ställt nya Sony Ericsson Xperia X1 mot Nokia N96 i en duell som de kallar för giganternas kamp. Testaren anser att de är ganska jämbördiga, men menar att de riktar sig till olika målgrupper, där Xperia X1 är mer för den som vill ha en handdatormobil. PC för alla tycker att Sony Ericsson Xperia X1 ser väldigt snygg ut och att skärmen och tangentbordet är riktigt bra. Testaren menar dock att telefonen är svårnavigerad och helt klart har brister i hur den fungerar. Det mesta går trögt och att det är lätt att hamna fel i menyerna.

Källa: www.pcforalla.se (SE)

Mobil

"Ett gediget bygge i metall"

Mobil menar att X1 upplevs mindre i verkligheten än vad bilderna har fått den att framstå. Kvaliteten är rakt igenom robust och skärmen oerhört bra, enligt testaren bäst hittills i en mobiltelefon. Perfekt för video och webb. Mindre bra är att telefonen är seg när man ska bläddra mellan de olika programpanelerna på skärmen. Telefonen uppges vara lätt att synka och det fullstora tangentbordet gör e-postförfattande till ett av telefonens huvudnummer. Kameran tar fullt godkända bilder, men även här anmärker testaren på att telefonen arbetar segt. Överlag är det segheten som får mest kritik av testaren. Det finns några ytterligare detaljer som drar ner användarvänligheten, men på det stora hela är mobil nöjda med X1. Slutsatsen är att Sony Ericsson tagit fram en telefon som imponerar i jämförelse med andra Windows-mobiler.

Källa: Mobil (SE) November 2008

Cirkapris: 6500 kronor

Produktfakta: Sony Ericsson Xperia X1 är en smartphone med turbo-3g, w-lan och utskjutbart qwerty-tangentbord. Operativsystemet är Windows Mobile 6 och skärmen en tft på tre tum, 65536 färger och upplösningen 800x480 pixel. Den har 400 megabyte internminne och plats för Micro-sd. 2 gigabyte medföljer. Kameran har autofokus och upplösningen 3,2 megapixel. Exempel på program är webbläsare, e-post, windows media player och msn. Telefonen har måtten 110,5x52,6x17,0 mm och vikten är 158 gram.

Tillverkare: Sony Ericsson