Sök
Sony Ericsson W960

Sony Ericsson W960

Snygg musikmobil

2008-02-26

Sony Ericsson är en musikmobil med pekskärm. Testarna uppskattar främst den underhållande och de lätthanterliga Walkman-funktionerna.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 78/100 "Musikalisk renässans"
Din teknik 4/5 "Lyxförpackning som lockar"
M3 7/10 "Halvsmart musikkung"
Amobil 4/6 "Lekker telefon"
Cnet 7,7/10 "Both for basic business use and for entertainment"

Vad tycker testarna?

Det som imponerar mest på testarna vad gäller Sony Ericsson W960 är Walkman-funktionen. Den är smart och underhållande. Bildskärmen är stor och mycket tålig. Digitalkameran ger fullgod bildkvalitet. Batteritiden är de flesta dock missnöjda med. Vidare tilltalas testarna av det stora utbud av funktioner som finns tillhanda på mobiltelefonen. I övrigt erbjuder telefonen ett generöst lagringsutrymme.

Mobil

"Musikalisk renässans"

Mobil tycker att Sony Ericsson W960 är en stilfull musikspelare/mobiltelefon. Den är försedd med en smart knapplösning som bland annat gör det möjligt att på ett enkelt sett växla mellan walkman- och telefonläge. Menysystemet i sig är mycket lätthanterligt, med exempelvis automatiska spellistor. Bakgrundsbilder samt skivomslag är vidare mycket uppskattat inslag. Fm-radion med automatisk kanalsökning, fungerar mycket väl. Denna musikmobil skiljer sig från flertalet musikmobiler på så sätt att den kommer utrustad med en pekpinne. Navigeringen sköts dock lika enkelt med fingret. Det som ändå talar för att användning av pekpinne är mobilens hårda och tåliga bildskärm. Systemet i W960 kan ibland upplevas som trögt och långsamt. Den medföljande digitalkameran tar snygga bilder med en god kvalitet. Ljudkvaliteten lämnar en del övrigt att önska, i likhet med konkurrerande musikmobiler är brus och volymnivån låg. Resterande minuspoäng får telefonen för den klena batteritiden. I övrigt finns det en hel del smarta program att ta del av. Det finns även möjlighet att exempelvis ladda hem MSN Messenger.

Källa: Mobil (SE), december 2007

Din teknik

"Lyxförpackning som lockar"

Din teknik tilltalas mycket av Sony Ericsson W960. I jämförelse med syskonmodellen P1 är den mycket bättre. Skillnaderna är inte alls många vad gäller färg och form. Det går fort att komma igång med telefonen, inställningarna är mycket enkla. Den största skillnaden är bildskärmen och den medföljande pekpinnen. Skärmen är mycket tålig, den kräver dock att man pekar noggrant för att den ska ge utslag. Knapparna är välplacerade och behagliga. Telefonens stora utropstecken är walkman-funktionen, det är bland annat enkelt att lägga till musik. Lagringsutrymmet är vidare mycket generöst. Ett litet minus får dock det svaga batteriet som medföljer.

Källa: Din teknik (SE), nr 1 2008

M3

"Halvsmart musikkung"

M3 tycker att Sony Ericsson W960 är en finjustering av Sony Ericsson P1. Den mest markanta skillnaden är att telefonen bytt ut tangentbordet i förmån till en knappsats samt att den numera har pekskärm. Den största dragningskraften är dock walkman-funktionen, gränssnittet är snyggt utformat. Flertalet menyval kan exempelvis placeras direkt intill spelaren huvudskärm. Formgivningen upplevs som stor och klumpig för att vara musikmobil, W880 är ett mer figursytt alternativ. Vidare upplevs kamerans funktioner och bildkvalitet som helt ok. Prisnivån för denna mobiltelefon är för hög, mycket på grund av att smartphone-delen inte riktigt håller den kvalitet som den borde.

Källa: www.m3.idg.se (SE)

Amobil

"Lekker telefon"

Amobil ser Sony Ericsson W960 som en ren underhållningsmobil. Det är en stor telefon men i förhållande till liknande mobiler håller den sig väl till storleken. Den är ganska bred men inte speciellt tjock. Designen upplevs som modern och läcker. Baksidan av telefonen täcks av ett lager med gummig, en smart lösning så gör att man inte tappar telefonen så lätt. Framsidan täcks till största delen av bildskärmen, intill ligger knappsatsen vars stora knappar inte går att missa. Menysystemet uppfattas som enkelt och översiktligt. Emellanåt reagerar inte bildskärmen när man trycker med pekpinnen, detta ses som ett minus. Systemet upplevs som trögt och långsamt, musikspelaren är långsam och webbläsaren är exceptionellt trög. I övrigt får batteritiden, lagringsutrymmet och kamerafunktionen bra omdömen.

Källa: www.amobil.no (NO)

Cnet

"Both for basic business use and for entertainment"

Cnet tycket att Sony Ericsson W960 är en utmärkt Walkmanmusikspelare. Denna modell börjar alltmer likna än PDA, den är bredare än standardmobilen men känns torts det inte alls otymplig. Den stora bildskärmen fungerar alldeles utmärkt som touch-screen. Mobilens i särklass vassaste funktionen är musikspelaren. Tillsammans med pekpinnen och navigeringshjulet blir detta ett oemotståndligt koncept. Den stödjer de flesta filformaten vilket är ett stort plus. Vidare erbjuder den bra businessfunktioner. De många funktionerna bidrar dock till en mer trög och svårnavigerad mobiltelefon. Digitalkameran kommer utrustad med autofokus, den återger mycket noggrann bildkvalitet.

Källa: www.cnet.com.au (AU)

Cirkapris: 5200 kronor

Produktfakta: Sony Ericsson är en gsm-telefon med walkman-spelare. Den kommer utrustad med en 3,2 megapixel kamera med autofokus och 3,2x digital zoom. Under svagare ljusförhållanden kan man ändvända sig av fotolampan. Bildskärmen består av 240x320 pixlar och visar 262144 färger. Taltiden för telefonen är på 3-9 timmar och passningstiden är mellan 300-370 timmar. För kommunikation finns även bluetooth och usb. Det går att skicka och ta emot sms, mms och epost. Telefonen har java-stöd för nedladdningen av spel och mjukvaror. Den är försedd med 8 GB minne för video, bilder och ljudupptagningar. Den har många business-funktioner, exempelvis anteckningar, kalender, pekskärm. Övriga egenskaper som finns tillhanda är fm-radio, videosamtal, Wap samt 3G samtal. Musikspelaren stödjer formaten mp3 och aac. Telefonen väger 119 gram och mäter 109x55x16 millimeter.

Tillverkare: Sony Ericsson