Sök
Sony Ericsson W910i

Sony Ericsson W910i

Musikmobil med skak

2008-01-18

Sony Ericsson W910i är en walkmanmobil med turbo-3g. Med inbyggd gyrofunktion kan du byta låt genom att skaka på luren. Telefonen får höga betyg även om nyheterna från tidigare modeller är förhållandevis få.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 80/100 "Är verkligen en bra mobil"
Connect 401/500 "Überzeugt mit innovativen Features"
M3 6/10 "Samma gamla visa igen"
Din Side 5/5 "En av årets bedre telefoner "
Cnet 8/10 "It's difficult not to be impressed"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att W910i är ett säkert kort för den som är ute efter en ordentlig musikmobil. Den inbyggda gyron är ett kul tilltag men att använda den för att byta låt är inte direkt praktiskt då en knapp måste tryckas in samtidigt. Testarna tycker att det är betydligt enklare att byta låt direkt via navigationsknappen. Mobilen får beröm för skärmen och kommunikationsmöjligheterna. Den omarbetade mediamenyn är smidig, men innebär inte revolutionerande skillnad sen tidigare. Flera av testarna ogillar också att kameran är såpass basal med tanke på att mobilen är högt prissatt.

Mobil

"Är verkligen en bra mobil"

Mobil menar att W910i är en vass mobil i många avseenden. Testaren fokuserar på musikdelen och skriver att den är utmärkt tillsammans med Sony Ericssons nya mjukvara. Bland annat när det gäller återgivning, spellisthantering och den nya mediamenyn. Skaksensorn är en kul grej, men lite onödig för byte av låt. Att tillverkaren däremot varit smart nog att se till att skärmytan roterar när mobilen vrids är praktiskt. Att det också följer med ett spel som utnyttjar sensorn är annorlunda från tidigare mobilspel och väldigt kul. Produkten uppges bjuda på en duktig webbläsare med enkel applikation för rss-flöden. Meddelanden och e-posthantering får också beröm. Det enda som inte är tiptop uppges vara kameran och applikationen för podcasts, där den senare är något omständlig att konfigurera. Batteritiden är överraskande bra och det är bara synd att W910i är lite dyr, avslutar Mobil.

Källa: Mobil (SE) november 2007

Connect

"Überzeugt mit innovativen Features"

Tyska Connect delar ut beröm för den ljusstarka och klara displayen och skriver att det är en snygg telefon som ligger bra i handen. Mobilen har ett tydligt menysystem som gör det enkelt att navigera. Tillverkarens nya mediameny uppges också vara riktigt bra. Även här tycker testaren att den inbyggda gyrosensorn gör mest nytta för att vrida skärmytan. Mediespelaren uppges bjuda på ett bra ljud och formatstöd men testaren ogillar de medföljande in-ear hörlurarna. W910 uppges vara välutrustad för dataöverföring, organisering och nedladdning. Batteritiden är enligt testaren väldigt bra och samtalskvaliteten likaså.

Källa: Connect (DE) december 2007

M3

"Samma gamla visa igen"

M3 är lite besviken på W910i då de anser att produkten är väldigt snarlik W580i, men mycket dyrare. Den omarbetade musikspelaren, 3g och de nya mediamenyerna anses inte vara tillräckliga för att rättfärdiga priset som är avsevärt högre. Speciellt inte då träningsfunktionerna som lillebrorsmodellen besitter helt har slopats. Dessutom upplever testaren att produkten inte riktigt har kraft nog att hantera mediagränssnittet a´la psp då det går segt. Trots försök till förnyelse anser M3 efter en tids användning att allt är sig likt. Det är bara utsidan som är ny.

Källa: m3.idg.se (SE)

Din Side

"En av årets bedre telefoner "

Förvånansvärt tunn och snygg, så beskriver Din Side designen hos W910i. Skärmen är stor och klar, men den dåligt markerade knappsatsen kan göra livet surt för flitiga smsare. Rent grundläggande är det inte mycket nytt från tidigare walkmanlurar. Mobilen svarar generellt bra även om det kan vara lite segt att hoppa mellan menyer. Gyron som implanterats anses mest vara en gimmick, men gör ändå nytta under spel och när skärmytan roteras. Som musikmobil gör W910i ingen besviken skriver testaren, som anser att både mjukvara och ljud är av toppklass. Produkten anses också vara en fullvuxen kommunikationsenhet med sitt stöd för många olika datatyper.

Källa: www.dinside.no (NO)

Cnet

"It's difficult not to be impressed"

W910i har enligt Cnet en skarp skärm med fin färgåtergivning och trots storleken så känns mobilen tunn och lätt i handen. Menysystemet upplevs som intuitivt och lättanvänt men förutom det nya mediagränssnittet som lånat drag från psp så är det mesta sig likt sen tidigare modeller. Gyron anses även här vara ett kul tilltag som gör mest nytta när skärmen vrider sig med mobilen. Ibland är dock responsen lite seg när telefonen roteras. Kommunikationsmöjligheterna är en styrka och specifikationerna lämnar lite att önska, skriver Cnet. Batteritiden beskrivs som mycket bra och samtalskvaliteten likaså. Kameran känns dock lite för enkel för en mobil i denna prisklass.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Sony Ericsson W910i är en mobil med turbo 3g, fyrbands gsm och edge. Skärmen är en tft med 240x320 pixlar och 262000 färger. Den har version 3.0 av walkmanmjukvaran som kan styras via den inbyggda gyron. Dessutom finns bland annat fm-radio med rds, bluetooth, usb, java, playnow, track-id, senseme, mms, e-post och polyfona ringsignaler. Samtalstiden är 9 timmar och passningstiden 350 timmar i gsm nätet. Den har 35 megabyte telefonminne och kan använda både memory stick micro-minneskort. Mått 99x50x12 mm, vikt 86 gram.

Tillverkare: Sony Ericsson