Sök
Sony Ericsson W760i

Sony Ericsson W760i

Skön musikmobil med gps

2008-10-21

Sony Ericsson W760i sticker främst ut som musikmaskin men får överlag goda omdömen för många och välfungerande funktioner.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 72/100 “Bra försök till en multifunktionsmobil”
Amobil 5/6 “Spekket med funksjoner”
Cnet 8,7/10 “Best Walkman phone to date”
GSM Arena - “It's got all the goodies”
Din side 5/6 “Bra spillmuligheter”

Vad tycker testarna?

De flesta är ense om att Sony Ericsson W760i är en välfungerande musikmaskin. De är lika ense om att kameran inte är någon höjdare och att 3.5 millimeters hörlursuttag saknas. De flesta anser att alla funktioner som finns också fungerar riktigt bra men en testare tycker att det finns saker som kunde vara bättre.

Mobil

“Bra försök till en multifunktionsmobil”

Enligt Mobil finns det saker att förbättra hos Sony Ericsson W760i. Designen är till exempel inte optimal men testaren gillar spelen som medföljer, knappsatsen samt den inbyggda skakkontrollen. Inställningar för kameran fungerar dåligt medan hantering av bilder är bättre. Den inbyggda gps:en är för krånglig att hantera samtidigt som man kör bil. Dessutom tar batteriet snabbt slut vid användning.

Källa: Mobil (SE) augusti 2008

Amobil

“Spekket med funksjoner”

Norska Amobil tycker att Sony Ericsson W760i har en skön och praktisk utformning med behagliga tangenter. Den är dessutom fullspäckad med teknologi som till exempel gps. Som musikmaskin fungerar den utmärkt enligt testaren. Tyvärr känns mobilen ibland lite opålitlig. Med tanke på att det relativt höga priset så är också kameran dålig. För den som söker en riktigt bra musikmobil med en funktionell gps-funktion är W760i ett bra val men priset är väl högt.

Källa: www.amobil.no (NO)

Cnet

“Best Walkman phone to date”

Brittiska Cnet anser att W760i är den bästa Sony Ericsson mobilen hittills. Som musikspelare fungerar den brilliant. Även i övrigt får den goda omdömen. Tangentbordet är optimalt utformat och telefonen är rolig att använda. Kameran presterar helt okej och batteriet håller länge. Det som saknas är ett 3,5 millimeter uttag för hörlurar och wifi. I stort är det dock en kanonmobil.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

GSM Arena

“It's got all the goodies”

GMS Arena tycker att Sony Ericsson med W760i har lyckats bra med att trycka in många efterfrågade finesser utan att göra avkall på funktionaliteten. När det gäller gps-funktionen noteras förvisso brister i vissa miljöer men skakkontrollen fungerar utmärkt och webbläsaren är både snabb och bra. I jämförelse med släktingen W910 är W760i dock inte lika kompakt.

Källa: www.gsmarena.com

Din side

“Bra spillmuligheter”

Hos norska Din Sides testare finns det inget tvivel om att Sony Ericssons W760i är en av de bättre musikmobilerna på marknaden. Överlag är det en mycket lyckad mobil och blir också en av testarens favoriter. Den är liten, har massor av spännande och roliga funktioner och är användarvänlig. Som en extra bonus har mobilen ett relativt långlivat batteri vilket uppskattas. Trots att helhetsintrycket är gott så nämner testaren att kameran är dålig och 3,5 millimeters uttag för hörlurar saknas.

Källa: www.dinside.no (NO)

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta: Sony Ericsson W760i finns i antingen rött eller svart. Den är kompatibel med gsm, edge, umts och hsdpa. Maximal samtalstid är angiven till 9 timmar medan passningstiden är angiven till 400 timmar. Internminnet är 40 megabyte men går att utöka med minneskort (memory stick micro). Kameran har 3,2 megapixels och digital zoom på 3,2x. Bland funktioner finns javastöd, radio, högtalarfunktion, polyfoniska ringsignaler, mediaspelare och track-id. Finns också bluetooth och ir. Vikten är 103 gram och måtten är 103(b)x48(h)x15(d) mm.

Tillverkare: Sony Ericsson