Sök
Sony Ericsson W715

Sony Ericsson W715

Nya musikmobilen imponerar

2009-04-20

Sony Ericssons W715 har en snygg design och fungerar utmärkt som musikmobil. Modellen ståtar även med inbyggd gps samt trådlös nätverksuppkoppling. Är man ute efter en kameramobil finns dock bättre alternativ.
Testkälla Betyg Kommentar
Din side 5/6 "Den samla pakken føles solid, omfattende og elegant"
Mobilen 5/6 "Det seg selv at dette er en liten kraftpakke av en mobiltelefon"
Know Your Mobile 4/5 "A classy design and ample set of mid-range functions"
Mobil 72/100 "Formgivningen och det yttre skalet är den främsta styrkan"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare hyllar W715 för den mycket attraktiva designen och det lättanvända menysystemet. Mobilen får också höga betyg för att den är fullmatad med praktiska funktioner. Att den har ett trådlöst nätverk och en inbyggd gps med två navigationstjänster anses som stora fördelar. Testarna menar att mobilen är förträfflig som musikspelare eftersom den har ett bra ljud, användarvänligt gränssnitt och många användbara funktioner. Kameran får dock negativ kritik av testarna som menar att avsaknaden av autofokus är ett stort avbräck. Den anses överlag ha alltför begränsade funktioner för att den ska klassas som en godkänd mobilkamera. Majoriteten ger dock W715 höga betyg och ser den som klart prisvärd.

Din side

"Den samla pakken føles solid, omfattende og elegant"

Sony Ericsson W715 1Norska Din side lovordar mediaspelarens design och menar att den klaffar förträffligt både visuellt och funktionellt. Ljudet anses vara helt okej och testaren berömmer modellen för snabb överföring av ljud- och videofiler. Kameran som saknar autofokus fungerar bra utan att imponera. Utomhusbilder blir fullt godkända, men i upplysta rum måste mobilen hållas mycket stadigt för att undvika suddiga bilder. Den inbyggda navigatorn håller hög kvalitet och har två användbara navigationstjänster. En nackdel är att den är känslig för byggnader och liknande element som kan störa satellitsignalen. Webbläsaren arbetar bra men kan vara något långsam ibland. Testaren menar att mobilen har nog med egenskaper och funktioner som bör attrahera den vardagliga konsumenten. Priset är dock något för dyrt för en musikmobil.

Källa: www.dinside.no (NO)

Mobilen

"Det seg selv at dette er en liten kraftpakke av en mobiltelefon"

Sony Ericsson W715 2Norska Mobilen anser att telefonens design är elegant och att knapparnas konvexa form gör att de lämpar sig bra för textmeddelanden. Det finns en mycket bra ordbok som snabbt uppfattar vilka som är de vanligaste orden. Menyknapparna beskrivs som konventionella och användarvänliga. Mobilkameran ogillas av testaren eftersom den inte har autofokus och ett begränsat ljus. Musikspelaren fungerar mycket bra och fördelar är att mobilen har en inbyggd fm-radio samt att utmärka hörlurar ingår. Webbläsaren beskrivs som något långsam och testaren saknar stöd för flash. Men den är lätt att hantera och visar trots den låga upplösningen på skärmen en bra bild. Mobilen är prisvärd eftersom den har trådlöst nätverk och inbyggd gps med navigation, avslutar testaren.

Källa: http://mobilen.no (NO)

Know Your Mobile

"A classy design and ample set of mid-range functions"

Mobilens konstruktion gör att den är mycket behaglig att ha i fickan, skriver Know Your Mobile. Menysystemet med huvud och underkategorier är smart uppbyggt och lättanvänt. Det går mycket enkelt att kontrollera funktioner som Wi-Fi, Bluetooth och webbläsare. Testaren menar att gps-funktionen fungerar mycket effektivt, vilket gör mobilen extra åtråvärd. Musikspelaren höjs till skyarna och anses ha ett fantastiskt ljud, attraktivt gränssnitt, bra hörlurar och en mängd olika valalternativ. W715 erbjuder en snabb internetanslutning med många webbfunktioner och webbläsaren beskrivs som enkel att använda. Även Know Your Mobile kritiserar kameran för att den saknar autofokus, har en begränsad blixt och överlag begränsade funktioner.

Källa: www.knowyourmobile.com (GB)

Mobil

"Formgivningen och det yttre skalet är den främsta styrkan"

Sony Ericsson W715 3Mobil imponeras av den skjutbara design som uppges fungerar utmärkt. W715 anses ha ett dugligt och lätthanterat menysystem, som emellertid inte skiljer sig från tidigare utgåvor. Det innehåller dock nya utvecklade funktioner för att skicka bilder. Kameran kritiseras av testaren som framhäver att bilderna inte blir speciellt bra. Men som musikmobil lämpar den sig synnerligen och erbjuder många praktiska funktioner. Förutom musikkompetensen hyllas också mobilen för sin navigeringsförmåga. Ett stort plus är att den inbyggda navigatorn kan användas både för navigering och geotaggning av bilder. Testaren överväldigas också av de gedigna webbtjänsterna som finns tillhanda. Bland annat anses den uppdaterade e-postklienten vara mycket kompetent.

Källa: Mobil (SE) april 2009

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta:

Typ: Musikmobil med 3g
Skärm: 2,4-tums TFT-skärm med 262 144 färger
Minne: 120 MB i telefonen, 8 GB på medföljande minneskort
Kamera: 3,2-megapixelkamera
Tal: 4 tim med 3G, 10 tim med gsm
Standby: 350 tim med 3G, 400 tim med gsm
Mått: 95x47,5x14,3 mm
Vikt: 980 gram
Anslutningar: Usb, bluetooth
Övrigt: Turbo-3G, wlan, gps, ljudinspelning, stegräknare, youtube, rörelsespel

Tillverkare: Sony Ericsson