Sök
Sony Ericsson W700i

Sony Ericsson W700i

Liten musikmaskin

2006-09-04

Sony Ericsson W700i uppvisar stora likheter med W800, bland annat som en bra musikspelare. Dock saknar kameran autofokus.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 72/100 "Bra menyer"
Connect 405/500 "Die Handhabung klappt bestens"
Xonio 91/100 "Gute musik-Player"

Vad tycker testarna?

Testarna påpekar att det inte är mycket som skiljer denna modell från W800i. En testare anser att de tekniska specifikationerna hos denna modell är sämre, bland annat är minnet hälften så stort samtidigt som kameran är sämre. Musikspelaren fungerar riktigt bra, den är lätt att använda och ljudet är utmärkt. Dessutom görs ljudet rättvisa av de medföljande hörlurarna. Displayen är helt ok och tangentbordet likaså. En testare menar dock att mellanrummet dem emellan kunde varit något större.

Mobil

"Bra menyer"

Sony Ericsson W700i liggandeMobil är överraskad över att Sony Ericsson W700i betingar ett högre pris än W800i trots att den har något sämre tekniska specifikationer. Kameran saknar autofokus och minnet är hälften så stort om hos W800i. Bortsett från dessa skillnader är modellerna i stort sett identiska. Den största skillnaden ligger hos kameran. Bilderna blir lätt suddiga och det är ett fenomen som är tydligt även i mindre format. Webbläsaren hanterar mobilanpassade sidor samt e-post utan problem. Dessutom känns menysystemet enkelt att använda. Testaren menar att det är självklart att så länge som W800i betingar ett lägre pris så bör man välja den modellen eftersom den är klart bättre än vad W700i är.

Källa: Mobil (SE) nr 8 2006

Connect

"Die Handhabung klappt bestens"

Connect testar förutom Sony Ericsson W700i även Nokia 6125, Samsung SGH-E370 samt Pantech GU-110. Testvinnare är Sony Ericsson W700i. Utvändigt är modellen exakt densamma som W800i med färgen på skalet som enda avvikelse. Menyerna är översiktliga. Den lilla joysticken fungerar utmärkt. Musikspelaren är bra och görs dessutom rättvisa av de medföljande hörlurarna. Knapparna är bra utformade och erbjuder tydligare tryckpunkter än hos W800i. Sändnings- och mottagarmöjligheter är bättre än hos föregångaren W800i vilket är något överraskande. Testaren tycker att mobilen är riktigt bra och möter sin överman endast i Nokia 6230i.

Källa: Connect (DE) aug 2006

Xonio

"Gute musik-Player"

Sony Ericsson W700i bakXonio menar att mobilen har en kompakt och praktisk design. Jämfört med W800i så är det bara färgen på skalet som är annorlunda. Musikspelaren fungerar riktigt bra, den är lätt att använda samtidigt som ljudet är tillfredsställande. Dessutom menar testaren att fm-radion är utmärkt. Överföring av data går snabbt, vilket är en klar fördel. Ljudkvaliteten vid tal är dessutom någonting som talar för modellen. Det headset som medföljer håller bra kvalitet och gör ljudet rättvisa. Displayen visar bilder med tillfredsställande resultat, bland annat är kontrasten bra. Tangentbordet är väfungerande, knapparna erbjuder bra motstånd. Dock ligger de en aning för nära varandra, mellanrummet dem emellan kunde varit större.

Källa: Till Xonio (DE)

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta: Sony Ericsson W700i är en mobiltelefon vars dimensioner är 100x46x21 mm och vikten är 99 gram. Displayen har en upplösning på 176x220 pixlar och kan hantera upp till 262.000 färger. Mobilen är utrustad med kamera vars upplösning är 1600x1200 pixlar. Den digitala zoomen är 4x. Det interna minnet är 34 megabyte stort och kan utökas med memory stick pro duo. Mobilen är för trippelband. Vidare finns gprs, wap, data/fax, modem, röststyrning, högtalarfunktion samt inspelningsfunktion. Mobilen är utrustad med ir och bluetooth, radio samt mp3-spelare. Standbytiden är 400 timmar medan taltiden är 9 timmar.

Tillverkare: Sony Ericsson