Sök
Sony Ericsson Vivaz Pro

Sony Ericsson Vivaz Pro

Slö snygging

2010-08-25

Sony Ericsson Vivaz Pro har på papperet potential att vara en bra och välpresterande telefon. Tangentbordet uppskattas, men operativsystemet blir dess stora fall och besvikelse.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 6/10 “Grymt tangentbord”
Mobile Choice 3/5 "the daten Symbian OS detracts from its style”
T3 2/5 "A disappointing effort from Sony Ericsson"
Reghardware 6/10 “Out of touch”

Vad tycker testarna?

Testarna är överrens om att Vivaz pro har potential då den är snygg och tunn med en kvalitetsskamera under skalet. De upplever dock att tillverkaren har gjort en stor miss. Det omoderna operativsystemet fungerar inte bra tillsammans med pekskärm. Dessutom gör det surfupplevelsen till en seg historia. Tangentbordet, som är utskjutbart och med bra layout, är en faktor som räddar telefonen från ett bottenbetyg. Testarna är dock riktigt hårda i sina omdömen och menar att Vivaz pro är en telefon med alltför stora brister som inte kan rekommenderas.

M3

“Grymt tangentbord”

Vivaz Pro 2010

Sony Ericssons Vivaz Pro är enligt M3 i grunden ingen dålig mobil. Testaren menar att det handlar om i stort sett samma telefon som den tidigare modellen. Mobilen är tunn och snygg med möjlighet att filma i HD. Den stora nyheten med den nya modellen är det utskjutbara tangentbordet som gör att mobilen känns proffsigare än föregångaren. Tangentbordet har bra layout och är skönt att skriva på. Pekskärmen upplevs som seg och detta i kombination med gränssnittet gör att telefonen känns långsam och svåranvänd. Tangentbordets fördelar räcker inte för att Vivaz Pro ska ses som en riktigt bra mobil. Telefonen har alltför stora brister enligt M3.

Källa: www.m3.idg.se

Mobile Choice

"the daten Symbian OS detracts from its style”

Mobile Choice tycker att Vivaz Pro ligger bra i handen och har många funktioner som är typiska för smartphones. Testaren gillar möjligheten att kunna filma i HD och spela upp materialet på en tv. Det utskjutbara tangentbordet ger också pluspoäng. Det som enligt testaren drar ner betyget är det omoderna operativsystemet. Användandet av mobilen når inte upp till samma standard som en dyrare smartphone. Sammanfattningsvis tror testaren att Vivaz Pro kommer att få svårt att konkurrera på marknaden. Mobilen rekommenderas endast till personer som vill ha en bra kamera och videofunktioner.

Källa: www.mobilechoiceuk.com (GB)

T3

"A disappointing effort from Sony Ericsson"

Vivaz 2010

T3 tycker inte att Vivaz Pro når upp till konkurrenternas nivå. Den resistiva skärmen upplevs trög och operativsystemet frustrerande långsamt och krångligt. Internet är alldels för långsamt att surfa på. Tangentbordet är för litet för T3s smak. Testaren tycker dock att kameran är snabb och HD-filmningen är okej, men säger att det inte räcker i konkurrensen med andra mobiler. Sammantaget har testaren svårt att rekommendera Vivaz Pro till någon alls.

Källa: www.t3.com (GB)

Reghardware

“Out of touch”

Källa: Reghardware tycker att Vivaz pro hade potential att vara en fin telefon. Kvalitetskamera, snygg design och ett bra tangentbord. De upplever dock en känsla av att det inte lagts så mycket uppmärksamhet och kärlek på utvecklingen. Operativsystemet känns inte anpassat för touchskärm, vilket gör att det är en hel del som gör användandet krångligt. Skärmen är den stora besvikelsen. Responsen är under godkänt, och att använda telefonen innebär en hel del frustration.

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta: Typ: Pekskärm, 3G, utskjutbart tangentbord
Skärm: Pekskärm, 360x640 pixlar
Minne: 70 megabyte (inbyggt), upp till 32 gigabyte via micro-sd.
Kamera: 5.1 megapixel stillbild, videoinspelning 720 p.
Tal: upp till 12,5 timmar
Standby: 440 timmar
Mått: 109x52x15 mm
Vikt: 117 gram
Anslutningar: Mircousb, bluetooth, pictbridge, wifi, 3,5 mm hörlursuttag
Övrigt: fm-radio, förinstallerade facebook-, youtube-, och twitterapplikationer.