Sök
Sony Ericsson T650i

Sony Ericsson T650i

Solid skönhet med högt pris

2007-10-03

Söker man en bra 3g-mobil med ett lite annorlunda utseende så kan Sony Ericsson T650 vara ett intressant val. Dock är telefonen lite väl dyr med tanke på prestandan och funktionerna.
Testkälla Betyg Kommentar
Connect 4/5 "Tolles Display"
Mobil 64/100 "Något otydlig knappsats"
Mobilen 5/6 "Menyer og bakgrunner er godt avstemt"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att mobilen skiljer sig från mängden med sitt ljusgröna skal. Tangenterna är i minsta laget och kan vara svåra att hantera för den med stora fingrar. Dock är det relativt gott om utrymme mellan dem vilket underlättar. Skärmen är skarp och fungerar bra även om man befinner sig i solljus. Menysystemet är lite speciellt, men genomarbetat och fungerar därför bra. Den inbyggda kameran är fullt godkänd, även om en testare tycker att den får kämpa en hel del när belysningen inte är bra. Testarna tycker att mobilens prestanda är klart godkänd, men priset är högt vilket kommer att skrämma iväg en del potentiella köpare. Det finns flera konkurrenter på marknaden som erbjuder samma prestanda och funktioner till ett lägre pris.

Connect

"Tolles Display"

Connect menar att mobilen gör ett bra förstaintryck med tanke på att den verkar väldigt solid och har en kamera med bra upplösning. Dessutom är kameran utrustad med både autofokusfunktion och belysning. Displayen är riktigt bra med hög upplösning och starka färger. Man erbjuds också en hel del bra funktioner, bland annat radio och möjligheten att genomföra videosamtal. En nackdel är att tangenterna är små och kan vara knepiga att hantera för den med stora fingrar. Dock är de solida och svarar bra på tryck. Användarvänligheten är hög eftersom menysystemet är både snyggt och lättanvänt. Testaren tycker dock att priset är lite väl högt.

Källa: Connect (DE) nr 6 2007

Mobil

"Något otydlig knappsats"

Mobil skriver att det "vågiga" menysystemet kan kännas en aning ovant till en början. Dock är det relativt snyggt och konsekvent genomfört. Knappsatsen är bra fysiskt sett, men testaren tycker att bakgrundsbelysningen är lite väl stark. Kameraobjektivet på baksidan av telefonen är upphöjd, vilket inte är särskilt bra eftersom det då är helt oskyddat. Kameran är annars helt okej så länge belysningen är bra. Prissättningen är ganska hög och det finns flera mobiltelefoner bland konkurrenterna som är billigare men uppvisar samma prestanda. Fördelarna med denna modell är att den känns solid och har snygga och genomarbetade menyer.

Källa: Mobil (SE) nr 9 2007

Mobilen

"Menyer og bakgrunner er godt avstemt"

Mobilen anser att telefonen utseendemässigt skiljer sig från mängden. Bland annat är det den gröna ytan som drar blickarna till sig. Skärmen är skarp och bra även om man tittar på den i solljus. Mobilen ligger fint i handen och även om knapparna är riktigt små så är det tillräckligt mycket avstånd mellan dem för att man skall slippa trycka fel. Den inbyggda kameran fungerar helt okej, även när ljuset inte är det bästa. Mobilen är fullt godkänd, men testaren tror att det höga priset kommer att skrämma iväg en hel del potentiella köpare. Mobilen fungerar bra för de köpare som gärna vill surfa på nätet, lyssna på musik och vill göra det med hjälp av en mobil som sticker ut från mängden utseendemässigt.

Källa: http://mobilen.no (NO)

Cirkapris: 3800 kronor

Produktfakta: Sony Ericsson T650i är en 3g-mobiltelefon som också har trippleband gsm. Skärmen har en upplösning på 240x320 pixlar och kan hantera 262 tusen färger. Det interna minnet är 16 megabyte stort och kan byggas ut med Memory Stick Micro minneskort. Utrustad med kamera som har en upplösning på 3,2 megapixlar samt autofokus. Andra funktioner är mediaspelare, fm-radio, webbläsare, 3d-spel och allmänna telefonfunktioner. Samtalstiden är upp till 7 timmar och passningstiden är upp till 300 timmar. Överföring sker via bluetooth eller usb. Mått 104x46x12,5 mm och vikt 95 gram

Tillverkare: Sony Ericsson