Sök
Sony Ericsson T300

Sony Ericsson T300

Prisvärd och färgstark

2002-12-03

Nya T300 har färgskärm, MMS och trippelband till ett fördelaktigt pris. Den får bra omdömen men saknar en del funktioner som avancerade användare kan vilja ha.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 73/100 "Mycket för pengarna"
Xonio "Günstiges Multimedia-Handy"
Ljud & Bild "En teknisk fullträff"
M3 9/10 "En klockren telefon"
Cnet 7/10 "A descent deal"

Vad tycker testarna?

I stora hela är de flesta imponerade av T300 som verkar vara en supertelefon till ett pris som passar de flesta plånböcker. Knapparna reagerar trögt, säger en testare men starka pluspoäng till spelen och de polyfoniska ljudsignalerna. Även färgskärm och MMS är klara fördelar. Man jämför gärna T300 med T68, men Bluetooth och röstuppringning saknas. Samtliga tycker att T300 är en bra telefon för de flesta behov och att priset är mycket konkurrenskraftigt.

Mobil

"Mycket för pengarna"

T300 är rätt lik tidigare Ericsson modeller anser Mobil. Spelen tar hela 10 sekunder att ladda men det finns många roliga spel att välja på. T300 saknar däremot Bluetooth och kalender. Det överkomliga priset är en klar fördel. Knapparna ligger bra till men joysticken känns för kort. Upplösningen på 256 färger känns inte optimalt och här kan man få tag i bättre färgskärmar. De polyfoniska ringsignalerna slår däremot de flesta andra telefoner och det är en klar fördel med inbyggd MMS. Testarens helhetsintryck är att man får rätt mycket för pengarna med en T300.

Källa: Mobil, nr 10, 2002
Till Xonio's startsida
Ljud & Bild nr 11, 2002
M3 nr 10, 2002
Till CNet's startsida

Xonio

"Günstiges Multimedia-Handy"

Xonio tycker att T300 verkar vara en robust mobil och gillar att man får MMS, färgskärm, bra spel och ringsignaler för så lite pengar. MMS fungerar bra men knapparna reagerar långsamt, även om de sitter bra till och menyn är logisk. Det är även mycket enkelt att fotografera med T300. Kamerans meny dyker upp direkt men knapparna reagerar långsamt på kommandon även här. Men bristerna har Xonio överseende med eftersom T300 ligger så bra till i pris.

Ljud & Bild

"En teknisk fullträff"

Ljud & Bild jämför flera modeller mot T300 som får mycket bra omdömen. Särskilt imponerade är man av att T300 lyckas kombinera ljud och bild på ett bra sätt och det blir roligare att spela. Dessutom har telefonen bra format och bra tider för samtal och standby. Det enda man saknar är att adressboken inte är synkroniserbar med datorn. T300 är ingen businesstelefon men har bra funktioner och ett pris som gör den överkomlig för alla menar Ljud & Bild.

M3

"En klockren telefon"

M3 menar att T300 är en nerbantad version av T68i som saknar några av finesserna från denna. T300 är en bra telefon för normala användare som vill ha lite kul. Roliga spel, e-post och WAP är klara fördelar, menar testaren. Den kunde gärna haft röstuppringning och Bluetooth, men man kan inte få allt och T300 är totalt sett en fullträff, särskilt om man tar priset med i beräkning.

Cnet

"A descent deal"

Cnet fastställer att även om T300 har en snygg och funktionell design, så är knapparna för små. Upplösningen på skärmen kunde vara bättre. Den digitala kameran (tillval) är lätt att använda men bilderna håller ingen hög kvalitet. Mobilen kan ställas på "sleep mode" för att spara energi. Dessvärre får man bara 5 timmars samtalstid och 6 dagars standby. I det stora hela anser Cnet att telefonen är ett bra köp eftersom den är så prisvärd.

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta: Sony Ericsson T300 är en liten trippelband (GSM 900/1800/1900) mobiltelefon med WAP 2.0 och GPRS. Förutom SMS och EMS kan du även skicka MMS (Multimedia Messaging Service) med ljud, bilder och film. I mobilen finns ingen kalenderfunktion men däremot en "händelsemeny" som påminner och ringer efter att den ställts in. Det finns även stoppur, alarm, minräknare, röstigenkänning samt modem och fax. Displayen är en färgskärm med 256 färger och en upplösning på 101x80 bildpunkter. T300 har 7,5 timmars taltid och 350 timmars standbytid. Färgerna är midnattsröd, grön eller isblå. Fyra spel, 24 polyfoniska ringsignaler samt vibrator är andra funktioner. Bland tillbehören finns MCA-20 kamera.T300 är 106x48x21 mm stor och väger 101 g.

Modell: Sony Ericsson T300