Sök
Sony Ericsson T230

Sony Ericsson T230

Långlivad

2004-01-28

T230 är Sony Ericssons nya lågbudgetnalle som ska ta över efter T310. Det låga priset och den långa batteritiden är det som imponerar mest.
Testkälla Betyg Kommentar
Connect 3/5 ”Üppigen features”
Ljud & Bild ”Riktigt låååång batteritid”
Mobil 75/100 ”En självskriven storsäljare”
Xonio 3/5 ”Fehlen Features”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att T230, för att vara en lågbudgetmobil, bjuder på många funktioner. Telefonen är lätt att använda tack vare enkla och logiska menyer. Två av testarna anmärker dock på avsaknad av IR-port och möjlighet till synkronisering mot dator. Displayen är enligt de flesta alldeles för svag och otydlig. Omdömet om hastigheten på mjukvaran är delad, där en del tycker att den är snabb medan andra anser den vara långsam. Man är dock överens om att priset är riktigt lågt.

Connect

”Üppigen features”

Tyska Connect tycker att T230 är utrustad med en alltför liten och blek färgskärm som nästan känns föråldrad med tanke på dagens mobiler. Detta trots att den bjuder på 4096 färger till skillnad från tidigare modeller i T-serien. Förutom att detta inte är en trippelbandsmobil så har man inte mycket övrigt att anmärka på. Sony Ericsson har lyckats trycka in de nödvändigaste funktionerna plus lite till i telefonen, plus delas ut för MMS och E-post. Det som i övrigt talar för mobilen är enligt Connect det låga priset och att T230 är väldigt lätt att använda.

Källa: Connect, nr 10, 2003
Ljud & Bild, nr 12, 2003
Mobil, nr 11, 2003
Till Xonio's startsida

Ljud & Bild

”Riktigt låååång batteritid”

Ljud & Bild imponeras av hur mycket den lilla T230 har att bjuda på i form av funktioner såsom polyfona ringsignaler, färgskärm och MMS. Det är en mobil som är lämpad för den som inte bryr sig om att ha en integrerad kamera i nallen. Skärmen som telefonen har är inte den bästa för fotografier men mer än duglig när det gäller de bilder som kommer med mobilen och för de inbyggda spelen. Menysystemet är enkelt att använda tack vare den logiska strukturen, men T230 kan vara lite slö när man bläddrar. Det som imponerar mest är tal- och standbytid hos batteriet. Nackdelen med produkten, som testaren ser det, är frånvaro av IR och möjligheten att synkronisera uppgifter i adressboken mot sin dator. För den som söker en lätt, enkel mobil med många funktioner så är detta väldigt mycket mobil för pengarna, avslutar Ljud & Bild.

Mobil

”En självskriven storsäljare”

Mobil gillar den raka, rena formen på den nya budgetmodellen från Sony Ericsson. Displayen hos T230 må ha fler färger än föregångaren, men upplösningen och tekniken är densamma. Den låga upplösningen ger oskarpa konturer, men detta är ett problem alla mobiler lider av, skriver testaren. Problemet kompenseras delvis av en mycket bra bakgrundsbelysning. Även här tycker testaren att menyerna är logiska och lättnavigerade. Dessutom svarar T230 snabbt. Att mata in text i SMS och MMS är inte heller något problem. De inbyggda spelen är bra, likaså ljudet hos de polyfoniska ringsignalerna och livslängden på batteriet. Det som är styrkan hos produkten enligt testaren är det rena och exakta ljudet vid röstsamtal, vilket är ovanligt hos budgetmodeller. Testaren spår att det kommer att bli en storsäljare då det för närvarande inte finns någon telefon med motsvarande prestanda för ett så lågt pris.

Xonio

”Fehlen Features”

Tyska Xonio skriver att T230 är en greppvänlig lur som är lätt att använda och som har ganska många funktioner för sin prisklass. Bra kritik får framför allt den långa batteritiden. Displayen är ok, men kan verka lite grovkornig. Det inbyggda minnet är lite snålt tilltaget tycker testaren. För Mophun spel räcker det väl till men den som köper till kameran MCA-30 kommer att märka att man inte kan spara många bilder i telefonen. Ljudkvaliteten vid röstsamtal imponerar inte heller på Xonio som tycker att ljudet är lite lågt och onaturligt, men inga ekon förekommer. Man saknar även funktioner såsom IR, trippelband och kalender med månadsöversikt.

Cirkapris: 2000 kronor

Produktfakta: Sony Ericssons T230 är en dualbandsmobil med GPRS, WAP 1.2.1, EMS och MMS. Den har 101x80 pixlars färgdisplay som klarar av 4096 färger. Ringsignalerna är polyfoniska. Taltiden uppgår enligt tillverkaren till 12 timmar och passtiden till 300 timmar. Mobilen har inbyggda funktioner som bl.a. ljudinspelning, kalender, melodikompositör, alarmklocka, vibrator och spel av Mophun typ. Finns i färgerna Stålblå och Blade Grey. Mäter 101x43.9x19 mm och väger 79,2 gram.

Modell: Sony Ericsson T230