Sök
Sony Ericsson T200

Sony Ericsson T200

Överkomlig trippelbandare

2002-10-14

En liten, lätt och behändig nalle med trippelband för folk som obehindrat vill kunna nås jorden runt utan att det kostar skjortan eller slipsen. I övrigt är det magert med finesser hos T200.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 61/100 "Favorit i repris"
Cnet 7/10 "Badly needs an injection of color"
Imobile "The T200 is quite a solid phone"
Mobile Review "Small, rather light and handy"

Vad tycker testarna?

Samtliga testarna tycker det är bra med trippelband till rimligt pris. Designen får ris och ros, någon tycker den känns udda med oproportionellt bred display och knappar i olika former. Testarna är eniga om att knappsatsen inte riktigt håller måttet och känns billig. Batteritiden får godkänt. En av testarna tycker det är synd att T200 saknar färgskärm.

Mobil

"Favorit i repris"

Mobil beskriver T200 som en korsning mellan T65, R600 och T68i. Från T65 har den fått funktionerna, från T600 storleken och från T68i utseendet med sin ljusblåmetallic och silvriga yta. Enligt testaren ger knapparna ifrån sig ett högt knarrande ljud då man trycker ner dem. Att de är ganska små och hala gör inte saken bättre. Telefonen anses emellertid ligga bra i handen och är ganska ergonomiskt utformad. Mobil ser T200 som ett sätt att märka om en redan befintlig telefon (R600) och därmed en ganska onödig uppgradering men spås ändå bli en succé.

Källa: Mobil Nr 9, 2002
Till Cnet Asias hemsida
Till Imobiles hemsida
Till Mobile Reviews hemsida

Cnet

"Badly needs an injection of color"

Cnet skriver att telefonens design känns udda med en oproportionellt bred display och knappar som varierar i storlek och form. Man får vad man betalar för skriver testaren då han tittar närmare på funktionerna, eller snarare avsaknaden av dessa. Är det något T200 behöver så är det en display i färg, menar Cnet. Mottagningen är dock godkänd och batteritiden utmärkt. Priset är bra och gör T200 till ett vettigt alternativ som billig trippelbandare, avslutar Cnet.

Imobile

"The T200 is quite a solid phone"

Imobile skriver att Sony Ericsson T200 inte bjuder på så mycket nytt men att det är en av de första telefonerna med trippelband som inte kostar skjortan. Designen anses vara ganska lik föregångarna och rätt så snygg. Den enda riktiga nackdelen som testaren lägger märke till är knapparna vilka klickar lite väl mycket då man använder dem och får telefonen att verka mindre helgjuten. Ljudet anses vara klart och rent. Standby- och samtalstiden är bra även om siffrorna som Sony Ericsson påstår att telefonen klarar av inte är riktigt realistiska, påpekar Imobile.

Mobile Review

"Small, rather light and handy"

Mobile Review skriver att T200 har en så starkt upplyst display att man kan använda den som ficklampa då det är riktigt mörkt. Något som också anstränger ögonen om man är trött. Knapparna anses vara välplacerade och lätta att använda utan ansträngning. Vibratorn är mycket bra och känns även om telefonen ligger i en väska. En snygg design, trippelband, bra pris och inga tydliga nackdelar gör T200 till en mycket attraktiv telefon, menar testaren.

Cirkapris: 2300 kronor

Produktfakta: Sony Ericsson T200 är en GSM telefon med trippelband som finns att få i "ice blue" eller "ebony black". T200 har GPRS, vibrator och textinmatningssystemet T9. Ett axplock av funktionerna är mobilchat, bildtelefonbok och sms-räknare. Med telefonen följer 10 ringsignaler och plats för tre egna. Passningstiden är 150-220 timmar och samtalstiden upp till 13 timmar. På Sony Ericssons webbsida beskrivs den som "en telefon för minimalisten" med måtten 100x48x22 mm och 85 g.

Modell: Sony Ericsson T200