Sök
Sony Ericsson S700i

Sony Ericsson S700i

Kameralik mobil

2004-12-02

SonyEricssons senaste mobil med integrerad kamera på 1,3 megapixlar påminner mer om en digitalkamera än en mobil i sin utformning. Enligt testarna är det den hittills bästa kameran som skådats i en mobiltelefon.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 82/100 ”Supermobilen är här”
Connect 79/100 ”Setz voll auf Digicam-Feeling”
M3 8/10 ”Skarp, stor, ljusstark och sagolik”
Ljud & Bild ”Känns som att greppa en kompaktkamera”

Vad tycker testarna?

Den stora, klara displayen och i princip alla funktioner som kan krävas i en modern mobil är inte det enda som får beröm hos S700i. Det som imponerar mest är kameran och hur den har integrerats i mobilen. Det är inte är mycket som påminner om att det i själva verket är just en mobil. Kameran anses dessutom ge en bra bildkvalitet och att man har tillgång till inställningar för både exponering och vitbalans stärker kamerafunktionen. Att mobilen vrids istället för att vikas är inget som stör användandet. Däremot kan storleken göra den något otymplig. Och just storleken samt det något höga priset är de enda verkliga nackdelarna hos S700i som tas upp av testarna.

Mobil

”Supermobilen är här”

S700_in-hand_picture

Det första man lägger märke till hos S700i är den stora skärmen som tar upp hela baksidan, skriver Mobil. Framsidan ser ut som en vanlig digitalkamera och att det finns fotobelysning och en knapp för linsskydd förstärker det initiala intrycket att det är mest en kamera. Testaren gillar att flera detaljer verkligen är hämtade från fotovärlden som exempelvis att S700i hålls på tvären i kameraläge och att knappen för att ta kort sitter ovantill. CCD-kretsen som sitter i skapar bilder som klarar både färger och skärpa riktigt bra. Hade det bara funnits en optisk zoom här så hade man kommit väldigt nära en fullfjädrad kamera. När man väl vrider upp produkten för att testa mobilfunktionerna så saknas inga funktioner. Knappsatsen kan kanske kännas något plastig men svarar trots det mycket bra och precist. Mobil noterar avslutande att telefonen faktiskt är något stor, men har man nytta av en inbyggd kamera så är S700i det bästa valet hittills på marknaden.

Källa: Mobil, nr 9, 2004
Connect, nr 11, 2004
M3, nr 9, 2004
Ljud & Bild, nr 11, 2004

Connect

”Setz voll auf Digicam-Feeling”

S700_Full_camera_side

Connect har tittat på två kameramobiler, S700i och Siemens S65, och kommer fram till att S700i är snäppet bättre främst tack vare fler funktioner och den stora skärmen. Bland funktionerna hos S700i märks mp3-spelare och radio, som helt saknas i Siemens lur. S700i anses också vara en bra kombination av två produkter i en, den ena sidan har en verklig kamerafinish och menyn som kommer upp i kameraläge tillsammans med handhavandet ger ett konsekvent kameraintryck. Hård- och mjukvaran anses arbeta mycket bra tillsammans i detta avseende. Att man dessutom har megapixelupplösning gör bilderna mer användbara än att bara skickas som MMS eller mail. Detaljerna märks även i vanliga mobilfunktioner samt datakommunikation. Vad man ogillar med SonyEricssons mobil är att storleken gör den aningen otymplig att använda. När det gäller batteritid och signalstyrka så är S700i återigen den starkaste.

M3

”Skarp, stor, ljusstark och sagolik”

M3 konstaterar snabbt att detta är den hittills bästa mobilen med inbyggd digitalkamera. Det är inte mycket som avslöjar att detta är en telefon när man håller den på tvären och i kameraläge är hela upplägget väldigt likt det hos en vanlig digitalkamera. Kvaliteten på bilderna är den bästa hittills från en mobilkamera. Att mobilen vrids istället för viks fungerar även om det känns konstigt och inte är helt optimalt, skriver testaren. Att använda mobilen med bara en hand är ganska problematiskt. Skärmen är bland det bästa man sett och beskrivs som ”helt sjukt bra”. När det gäller övriga funktioner så anser man att S700i har precis allt som en modern mobiltelefon ska. Men den är inte speciellt liten och också lite väl dyr.

Ljud & Bild

”Känns som att greppa en kompaktkamera”

S700_in_hand_open

Ljud & Bild skriver att de enda två nackdelarna med S700i är storleken och priset. I övrigt är intrycken bara positiva. Knappsatsen är rejält dimensionerad, skärmen är stor och ljusstark och alla funktioner som skall finnas med tanke på prisklassen finns. Man gillar att tillverkaren har jobbat hårt med detaljerna och att mobilen faktiskt har en del funktioner som verkar ha hämtats direkt från digitalkameravärlden. Som exempel på detta nämner man autoexponering för olika ljusförhållanden. Dessutom påminner användandet av kameraläget väldigt mycket om hur man använder en konventionell kamera, det är tvåhandsfattning och stängd mobil som gäller. Hög detaljfinish samt finessrikedom kombinerat gör S700i till en vinnarmobil, summerar Ljud & Bild.

Cirkapris: 7000 kronor

Produktfakta: Sony Ericsson S700i är en trippelbands mobiltelefon med inbyggd kamera på 1,3 megapixlar som klarar av att ta bilder i maximala storleken 1280x960 pixlar. Kameran har funktioner såsom 8x digital zoom, fotolampa, automatisk exponeringskontroll, manuell inställning av vitbalans och den klarar dessutom av videosekvenser med ljud. Skärmen har upplösningen 240x320 pixlar och klarar av 260000 färger. Telefonen har WAP, GPRS, Java, cHTML och inbyggt modem, Bluetooth samt IR. Bland funktionerna märks även bl.a. FM-radio, bildvisare, mp3-spelare och uppspelning av mp4-video. Det inbyggda minnet är på 32 MB och kan utökas med Memory Stick Duo. Både polyfona MIDI likväl som mp3 kan användas som ringsignaler. Med originalbatteriet anges standbytiden till 300 timmar och samtalstiden till 7 timmar. S700i har måtten 108x49x25 mm och väger 137 gram.

Modell: Sony Ericsson S700i

Tillverkare: Sony Ericsson