Sök
Sony Ericsson K300i

Sony Ericsson K300i

Trevlig och funktionell

2005-10-07

K300i är Sony Ericssons senaste inslag i K-serien. Det är egentligen en ganska vardaglig men funktionell kameratelefon som torde passa de flesta vanliga användare.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 68/100 "Lättanvänd"
Total Mobile 80/100 "Call quality was good"
T3 3/5 "Feels sturdy"
Cnet "Decent all-rounder handset"

Vad tycker testarna?

K300i är en trevlig och funktionell mobil utan att egentligen vara särskilt spektakulär eller finessrik. Men de funktioner den har är praktiska även om VGA-kamerans bildkvalitet inte är den allra bästa, men den har en bra zoom och det går mycket enkelt att skicka bilder och klipp via SMS eller e-post. Designen på telefonen känns lite bullig men ändå skön att hålla i. Dessutom verkar det genomtänkt eftersom man lätt kommer åt avtryckaren även om telefonen hålls horisontellt. Mobilen är utrustad med IR men den som vill använda USB-koppling måste se till att köpa på sig en separat kabel eftersom den inte är inkluderad i paketet. Mobilen är trevlig och funktionell och anses som mycket prisvärd.

Mobil

"Lättanvänd"

K300_front_Diagonal_Visual_

Mobil tycker att mobiltelefonen alltmer liknar en digitalkamera. Den är massiv och bulkig i formen men mycket skön att hålla i. Knapparna skulle kunna ge ett bättre gensvar och en del knappar är ganska små. Ljudkvaliteten är mycket bra och nästan i stil med en vanlig fast telefon. Ljudet i telefonen bedöms som lite vasst för att exempelvis riktigt kunna njuta av Mp3-låtar. Den kvadratiska skärmen har en trevlig och mjuk färgton men har ändå lite för knapp kontrast för att kännas helt tydlig. Kameran är mycket lättanvänd inklusive en bra zoom men bildkvaliteten är inte den bästa. Skärpan på videoklippen är suddig även om ljudet är skapligt. Mycket enkelt och funktionellt kan man sedan skicka SMS eller e-post med bilder och klipp och synkronisering med dator fungerar smidigt, likaså går det utmärkt att surfa med telefonen. K300i utmärker sig inte direkt på något sätt, men är en trevlig mobil som har det mesta och borde passa de flesta.

Källa: Mobil nr 5, 2005

Total Mobile

"Call quality was good"

side

Total Mobile anser att K300i är en funktionell telefon med en tydlig och klar skärm. Telefonen är lite pösig och tjock men trevlig att hålla i. Designen är genomtänkt och praktisk eftersom kameraknappen är händigt placerad. Den sitter på sidan men när man håller telefonen horisontellt så sitter knappen behändigt upptill. Bilder kan tas i 4 storlekar och upplösningar och kan sedan snabbt med några få knapptryckningar skickas som SMS. Minnet har bra kapacitet och man får plats med en hel del videoklipp och bilder om man vill spara ner dem. Det finns också andra nyttigheter som exempelvis en kalender som innehåller 510 kontakter. Testarna är imponerade av mobilen och batteriets prestanda och man bedömer den som en mycket prisvärd telefon som kan en hel del.

Källa: Total Mobile nr 131

T3

"Feels sturdy"

K300_Front_Smooth_Silver_Hi

T3 skriver att telefonen är anpassad till den breda marknaden och det är i och för sig inget fel i att tillverka en lättanvänd mobil som faller de flesta på läppen. Det första intrycket man får är att detta är en funktionell mobiltelefon som är ganska kompakt, säker och stadig. Designen på kameran är utmärkt. Håller man den liggande sitter avtryckaren lätt åtkomligt på toppen, precis som på en digitalkamera och dessutom har mobilen ett generöst minne om man tänker på det relativt låga priset som den betingar. Anslutning till datorn sköts via IR-port. Den som vill använda USB måste köpa kabel separat. Det är lite svårt att sköta joysticken som inte riktigt är anpassad för större händer men annars har modellen en lätt och trevlig meny som verkar logisk.

Källa: T3 augusti 2005

Cnet

"Decent all-rounder handset"

K300_calendar_Low

Cnet anser att K300i påminner lite om den tidigare modellen T610 i alla fall i designen eftersom den har en nästan identisk knappsats. Men den nya modellen är tyvärr gjord av plast och inte aluminium. Mobilen verkar prisvärd då det både finns Blåtand, IR-port och en VGA kamera som klarar av att ta stillbilder och video. Kameran har ingen inbyggd blixt, men det finns night mode-funktionen kompenserar till viss del. USB-anslutning saknas men i övrigt har telefonen de vanliga funktionerna och testarna bedömer modellen som en annars trevlig och lättanvänd kameramobil.

Källa: Till Cnet

Cirkapris: 1400 kronor

Produktfakta: Sony Ericsson K300i är en trippelbands GSM mobil för näten GSM900/1800/1900 som även har kamera med 640x480 pixlar för stillbilder eller ett videoklipp som komprimeras till MPEG4. Den bakgrundsbelysta LCD färgskärmen på 128x128 pixlar har stöd för 65000 färger. Via IR eller USB-anslutning kan telefonen synkroniseras med datorn. K300i har 12 MB inbyggt minne med en minneskapacitet för upp till 500 bilder i VGA-kvalitet. Samtalstiden beräknas till upp till 7 timmar och passningstiden upp till 300 timmar. Med telefonen kan man skicka e-post, SMS, MMS, EMS eller skapa egen ringsignal baserat på polyfona toner i 40 stämmor. Mobilen är WAP kompatibel, utrustad med GPRS, High speed HSCSD och Java. Bland finesserna finns bland annat röststyrning och vibrator. Mobilen tillverkas i färgerna Visual Blue eller Smooth Silver. Den väger 85 gram och är 100x45x20 mm stor.