Sök
Sony Ericsson G502

Sony Ericsson G502

Prisvärd telefon för prat och surf

2008-10-20

Sony Ericsson G502 är en samtalsmobil med ett smalt utbud av avancerade funktioner, men testarna tror ändå att den kan tilltala användare som gillar att surfa på mobilen.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 72/100 “Godkänd men utan att imponera”
Amobil 4/6 “Rimelig bra allround-telefon”
GSM Arena - “A very capable thingy”
Phonearena 8/10 “Very good Web browser”

Vad tycker testarna?

Testarna framhäver att detta är en ordinär mobiltelefon med de mest simpla av funktioner. De ser den främst som en god samtalstelefon även om den också duger gott till internetsurfande. Det finns inga spännande lyxfinesser hos G502 men de standardfunktioner som erbjuds presterar väl. I slutändan är detta en billig och enkel mobiltelefon som får godkänt av nästan alla. En testare påpekar dock att användarvänligheten vid surfande är begränsad.

Mobil

“Godkänd men utan att imponera”

SE G502 1Svenska tidningen Mobil menar att G502 inte är vidare spännande vid första anblicken och det som egentligen gör den intressant är att den kommer med turbo-3g, vilket känns tilltalande med tanke på den låga prislappen. Trots bristande entusiasm vid första intrycket är detta en fullt duglig standardmobil med användbara funktioner och smart formgivning. Webbläsaren är väl godkänd men utformningen och användarvänligheten vid surfande är för slö för att testaren ska vara helt nöjd. I övrigt finns de basfunktioner som vana Sony Ericsson ägare lär känna igen. Det finns inga större brister, men testaren tycker att den är lite för alldaglig för att sticka ut i konkurrensen.

Källa: Mobil (SE) september 9 2008

Amobil

“Rimelig bra allround-telefon”

Norska Amobil ger ett förhållandevis bra betyg till Sony Ericsson G502. De menar att den är okej att använda till både webb och e-post och ser den som en bra allround-mobil. Den har dock en del svagheter så som en knappsats utformad på ett sätt som inte kommer att tilltala alla. Dessutom är kameran dålig och mobilens minne alldeles för litet tycker Amobil. Trots dessa brister lyfter testaren fram att den är ett bra köp för den som söker en billig mobil med ett bra utbud av basfunktioner.

Källa: www.amobil.no (NO)

GSM Arena

“A very capable thingy”

SE G502 2GSM Arena menar att Sony Ericssons G502 är en duglig standardmobil med få dolda överraskningar vilket man i och för sig får räkna med hos en så pass billig telefon. Trots avsaknaden av avancerade funktioner presterar telefonen väl på ett viktigt område och det är webben. Totalt sett en helt okej mobil som får jobbet gjort när det kommer till de vardagliga funktionerna. Testaren tror slutligen att mobilen både kan bli en storsäljare och en flopp.

Källa: www.gsmarena.com

Phonearena

“Very good Web browser”

SE G502 4Amerikanska Phonearena gillar det mesta med G502 och menar att den tillfredställer alla de behov man som van internetanvändare kan tänkas ha. Det är främst en samtalsmobil, men den är försedd med en riktigt bra webbläsare vilket gör det till en fröjd att surfa och skicka e-post. Vid samtal är ljudkvaliteten oklanderlig och röster hörs tydligt och klart tycker testaren. Förutom den trista designen är G502 en perfekt kombination av lågt pris och anspråkslöshet. Den är dessutom försedd med de funktioner och valmöjligheter en standardmobil av detta slag bör ha.

Källa: www.phonearena.com (US)

Cirkapris: 1500 kronor

Produktfakta: Sony Ericsson G502 är en 3g-telefon (hsdpa) med skärmupplösningen 240x320 pixel och 262 144 färger. Utrustad med kamera på 2 megapixel och 4x digital zoom. Den har även funktioner som mediaspelare, bluetooth, track-id, 3d-spel, javastöd, webbläsare, rss-läsare och fotobloggning. Stödjer Microsoft Exchange. Samtalstiden är maximalt 9 timmar och passningstiden uppgår maximalt till 330 timmar. Den har anslutningar för modem, usb och pc-synkronisering. Minnet är 32 megabyte men går att utöka till 4 gigabyte med memory stick micro. Den väger 83,5 gram och har måtten 103x46x13,5 mm.

Tillverkare: Sony Ericsson