Sök
Sony Ericsson Elm

Sony Ericsson Elm

Kompetent gröngöling

2010-06-23

Med återvunnen plast i skalet och minimalt med förpackningsmaterial försöker Sony marknadsföra Elm som en miljömobil. Den tros dock inte vinna köpare på just de egenskaperna, utan för att det helt enkelt är en kompetent mobil.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 62/100 ”Att det är en miljömobil märks även till viss del på insidan”
Cnet 7,2/10 “Plenty of useful features”
Phone Arena - “An enjoyable cell phone with great mainstream functionality and eco-friendly features”
Know your mobile 4/5 “A fantastic little device”
Mobile Choice 3/5 “A neat, light phone that works well”

Vad tycker testarna?

Okej, vissa miljövänliga egenskaper finns hos Elm. Men testarna ställer sig ändå frågan om en mobiltelefon kan vara miljövänlig? Hur som helst, tros den inte locka köpare för just de egenskaperna. Det är en kompetent mobil, som funktionsmässigt är ett mellanting mellan en traditionell mobil och en smartphone. Liten och nätt storleksmässigt, med bra batterikapacitet samt en skarp och tydlig skärm, och riktigt bra samtalskvalitet. De miljöanspelande extrafunktionerna ses dock mest som irritationsmoment.

Mobil

”Att det är en miljömobil märks även till viss del på insidan”

SE_Elm1
Tidningen Mobil ifrågasätter hur miljövänlig Sony Ericsson Elm egentligen är. Någon fullständig livscykelanalys av telefonen har tillverkaren inte presenterat, och de grundar utmärkelsen ”miljömobil” på enstaka egenskaper som sägs vara mer miljövänliga än hos andra mobiler. Att förpacka mobiler med mindre förpackningsmaterial som Sony Ericsson gör med Elm, borde vara en självklarhet enligt testaren, liksom att mobiler tillverkas av återvunnen plast. Förutom de miljörelaterade aspekterna är Elm en bra men medioker och väldigt grundläggande mobil.

Källa: Mobil (SE) april 2010

Cnet

“Plenty of useful features”

SE_Elm2
Brittiska Cnet tycker att Sony Ericsson Elm har en del irriterande funktioner, såsom påminnelser om att dra ur laddaren, och skärmen slår av sig själv. Men den har faktiskt bra funktioner också. Det som ger den sitt miljö-epitet är att den är tillverkad av återvunnen plast, miljövänlig färg och har ett batteri med låg energiförbrukning. Den har en kompetent kamera, hyfsade musikkvaliteter, en användbar inbyggd gps och lättanvända sociala widgets. Den har dock en något långsam processor, och det i kombination med de lite för ”miljönördiga” extrafunktionerna sänker betyget något.

Källa: reviews.cnet.co.uk (GB)

Phone Arena

“An enjoyable cell phone with great mainstream functionality and eco-friendly features”

SE_Elm3
Elm är en kul mobil, med bra grundläggande funktionalitet förutom de miljövänliga egenskaperna. Den har dock alldeles för hög prislapp mot vad du får för pengarna. Mobilens starka sida är samtalskvaliteten som är superb. Batteriet är robust, men håller inte riktigt lika länge som tillverkaren påstår. Kameran är kompetent, och telefonens mjukvara imponerar. När det kommer till webbläsare och medföljande tillbehör är testaren mindre imponerad.

Källa: www.phonearena.com (US)

Know your mobile

“A fantastic little device”

SE_Elm4
Enligt Know your mobile har Elm många av de egenskaper som vi vanligtvis bara hittar hos en smartphone, men utan att kosta lika mycket. Den tros dock inte vinna några skönhetspriser. Eller i alla fall så tros den lite annorlunda designen avskräcka den köpare som vill ha en mer traditionellt designad mobil. Den är lätt och välbyggd, men inger en budgetkänsla med sitt skal av återvunnen plast. Det är dock en kompetent mobiltelefon. Displayen är visserligen liten, men skarp och tydlig med massor av färger. Batteriet är fenomenalt, speciellt i jämförelse med smartphones. Överlag är det en riktigt bra mobil, för dig som vill ha något mellanting mellan en smartphone och en traditionell mobil.

Källa: www.knowyourmobile.com (GB)

Mobile Choice

“A neat, light phone that works well”

En nätt mobil som fungerar bra. Så beskriver Mobile Choice Sony Ericsson Elm. Den är inte lika spännande och användbar som en smartphone, men högst användbar och prisvärd. Den har ett något billigt utseende, och designen är inte speciellt spännande. Den har gott om funktioner, och ett lättnavigerat menysystem. Batterikapaciteten är helt okej, men gps:en kräver en hel del energi. En något seg processor gör att det ibland tar tid att ladda vissa program.

Källa: www.mobilechoiceuk.com (GB)

Cirkapris: 2000 kronor

Produktfakta: Skärm: 262 144 färgers tft, 240x320 pixlar Minne: 280 megabyte internt. Kan utökas med micro-sd till 32 gigabyte. Kamera: 5 mp, digital zoom, leendeigenkänning, fotobloggning mm. Tal: Upp till 10 timmar (gsm) Standby: Upp till 430 timmar (gsm) Mått: 110x45x14 mm Vikt: 90 gram Anslutningar: usb, bluetooth, wlan, dlna. Övrigt: Videosamtal, gps, java, youtube, 3d-spel med mera.