Sök
Skypephone

Skypephone

Innovativt

2008-03-03

Skype har aldrig varit så här bra integrerat i en mobil tidigare. Via ett knapptryck når användaren människor världen över, alldeles gratis.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 64/100 “Har träffat rätt”
Trusted reviews 6/10 “Its hook is Skype”
Cnet 7,5/10 “Hard to complain”

Vad tycker testarna?

Testarna är mycket intresserade av konceptet Skypephone. Aldrig tidigare har man sett en mobil med Skype så bra integrerat. Som mobil i sig är den helt ok, men det är Skype som lyfter den. I övrigt får priset, menyerna och den minimala storleken beröm. Man gillar även att ljudkvaliteten vid samtal är bra, mediaspelaren samt den långa batteritiden. Kritik får framförallt kameran, medan skärmen och knappsatsen får enstaka negativa omdömen. Överlag anses Skypephone ge mycket relaterat till priset och den som tror sig tjäna på användandet av Skype bör ge mobilen en närmare titt.

Mobil

“Har träffat rätt”

Skypephone är en liten innovation enligt svenska Mobil. Det är inte den bästa mobilen världen har skådat, men Skype så här väl integrerat i en mobil har vi aldrig sett förut. Detta gör att Mobil tilldelar Skypephone utmärkelsen ”Mobil rekommenderar”. Förutom Skype får mobilen även beröm för sina snabba menyer, dess minimala storlek och inte minst priset. Därtill är ljudkvaliteten via Skype bättre än konventionella mobilsamtal. Kritik får den lågupplösta kameran och musikspelaren som inte är den bästa som de sett. Med hänsyn till priset anses Skypephone ge väldigt mycket för pengarna. Samtliga funktioner finns, även om inte alla är de bäst genomförda. Med Skype som grädde på moset är telefonen mycket intressant.

Källa: Mobil (SE) december 2007

Trusted reviews

“Its hook is Skype”

Brittiska Trusted reviews menar att det är integreringen av Skype som gör Skypephone intressant. I övrigt handlar det om en medelmåttig mobil. Den är liten och lätt, med en helt ok skärm. Den ligger bra i handen medan materialet är en aning plastigt. Musikspelaren är duglig och batteritiden bra när man använder den. Att använda Skype i Skypephone är väldigt lätt och ljudkvaliteten är bra. Kameran tar ok bilder, dock är det lite störande att videokameran är på baksidan när man vill ha ett videosamtal. Kritik får även att det krävs en manuell uppdatering för att ny musik ska synas i musikspelaren. Överlag anses Skypephone vara en ok mobil i sig, men det som lockar är Skype. Nu är det upp till användaren att räkna ut om det är en bra ekonomisk lösning för dem.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cnet

“Hard to complain”

Det är svårt att klaga på Skypephone enligt brittiska Cnet. Priset är riktigt bra och mobilen är liten och nätt. Därtill är inte heller designen någon katastrof. Införlivandet av Skype har gjorts på ett strålande sätt och för att använda programmet behöver man inte direkt vara någon tekniknörd. Överlag är även ljudkvaliteten mycket bra. I övrigt är menyerna lättlästa och kvicka, musikspelaren helt ok och batteritiden lång för mobilens storlek. Kritik får dock kameran, den något hoptryckta knappsatsen samt skärmens aningen urvattnade färger. Överlag anses Skypephone vara en intressant lösning. Till sitt låga pris får man även mycket telefon för pengarna.

Källa: http://reviews.cnet.co.uk (GB)

Cirkapris: 995 kronor

Produktfakta: Skypephone är resultatet av ett samarbete mellan Skype, teleoperatören Tre och kinesiska mobiltillverkaren Amoi. Med ip-telefoniprogrammet Skype integrerat i mobilen via en Skype-knapp kan användaren ringa gratis till Skype-användare världen över, utöver att den fungerar som en vanlig mobil i 3g- samt gsm-nätet. Skypephone har inbyggd mediaspelare, tvåmegapixelkamera för bild och video, mobil webbläsare samt stöd för bluetooth och e-post. Skärmen är på två tum och visar 262000 färger i en upplösning av 176x220 pixel. Vikten är 90 gram och måtten 100x44x13,6 mm. Batteritiden är 320 timmar och taltiden 3,5 timmar, båda i GSM-nätet. Det inbyggda minnet är 16 megabyte och ett 512 megabyte Micro-sd medföljer vid köp. Skypephone finns endast att köpas via operatören Tre.

Tillverkare: skype