Sök
Siemens C55

Siemens C55

Sjung in din ringsignal

2002-11-29

Med Siemens senaste lågprismobil kan du spela in vilket ljud som helst till ringsignal, spela avancerade javaspel och hämta nya via GPRS. Men du får klara dig utan färgskärm.
Testkälla Kommentar
Xonio "The Entertainer"
Din side "Vi savner fargeskjerm"
Infosync "It's a bargain"
Focus "Wirklich pfiffig ist der Sound-Manager"
Chip "Kleines Display"

Vad tycker testarna?

Det testarna är mest förtjusta över är att man kan spela in sin egen röst eller något annat främmande ljud och använda istället för ringsignaler. En testare saknar färgskärm och klagar över gränssnittet medan en annan påpekar att tidigare Siemenstillbehör inte går att använda. Flera testare blir imponerade av spelen och ser detta som en mycket prisvärd ungdomstelefon.

Xonio

"The Entertainer"

Xonio ser C55, Nokia 3410 och Samsung N500 som de tre roligaste ungdomstelefonerna. Men man kan ju inte köpa alla tre, så vilken väljer man? Tack vare polyfoniska ringsignaler och möjligheten att lagra sin egen röst eller vilken annan ljudfil som helst, för användning i telefonen vinner Siemens C55 en klar seger. Spelen är välgjorda och imponerar också. GPRS och WAP är viktiga och Siemens C55 är bra på båda. Ett stort plus för Javastödet. Möjligheten att ladda ner nya spel via GPRS anser testaren vara lysande och därigenom ökar också telefonens varaktighet.

Källa: Till Xonios hemsida
Till Din Sides hemsida
Till Infosyncs hemsida
Till Focus hemsida
Till Chips hemsida

Din side

"Vi savner fargeskjerm"

Din Side saknar färgskärm hos Siemens C55. Både Nokia och Ericsson kommer med telefoner i samma prisklass med färgskärm och fullt stöd för MMS, vilka kommer framstå som mer attraktiva än Siemens C55. Är färgskärm och MMS inte det viktigaste ska man annars ta en titt på C55. Den är prisvärd, liten och lätt. Dessutom finns GPRS, Java, EMS, avancerade spel, kalender och polyfoniska ringsignaler. Spelen är riktigt bra för att vara på en mobiltelefon och ljudsignalerna låter mycket bra. Vad som inte är lika bra är gränssnittet. Om Siemens vill slå Nokia på fingrarna anser testaren att man ska öka användarvänligheten. Som det är nu är menyerna ibland svårförstådda och framför allt svåranvända.

Infosync

"It's a bargain"

Infosync ser Siemens C55 som en prisvärd ungdomstelefon. Skärmen har tillräcklig upplösning för spel, text och bilder medan polyfoniska signaler gör mycket för ljudet. Ett plus för att det trots det låga priset finns stöd för WAP, GPRS och JM2E. Dessvärre hade testaren svårt att koppla upp sig mot Siemens webbplats för att hämta hem spel. Testaren tyckte ljudhanteraren var klart roligast. Med denna kan man bland annat koppla vilka ljud som helst till olika grupper, med andra ord kan man alltså höra sin egen röst som basunerar ut att någon från jobbet ringer. IR-port saknas och att man inte kan komma åt innehållet seriellt är tråkigt. Det är också trist att kontakterna har gjorts om vilket innebär att gamla Siemenstillbehör inte passar.

Focus

"Wirklich pfiffig ist der Sound-Manager"

Focus gläds åt ljudhanteraren med vilken det går att använda vilka ljud som helst. Istället för telefonens ringsignaler kan man spela in egna, en funktion som kan leda till många timmars nöje och som också kan användas för att visa vem som ringer. Detta tillsammans med spel och polyfoniska ringsignaler ska locka främst ungdomar. Testaren tycker det är intressant att priset trots detta inte överstiger det hos Siemens M50, som i jämförelse har begränsad funktionalitet. Det blir ett plus i kanten till Siemens C55 när testaren upptäcker funktionerna för Java och EMS.

Chip

"Kleines Display"

Chip ser också Siemens nya ljudfunktioner som den viktigaste nyheten. Dels de polyfoniska ringsignalerna, men framför allt möjligheten att lagra egna ljud. De förlagrade ljuden låter riktigt bra, men testaren tycker att ljud som spelas in med telefonens egen mikrofon kan låta lite gällt. Vill man använda telefonen som GPRS-modem måste man köpa till en extrakabel och tyvärr krävs speciella kablar till C55 eftersom interfacet är omgjort. Tidigare Siemenstillbehör passar alltså inte. En styrka C55 har över tidigare modeller är knappsatsen där man får mer respons av varje knapptryckning. Testaren skriver att det enda som saknas för att C55 ska leda ligan över roliga telefoner är en färgskärm. Och den befintliga skärmen hade gärna fått vara lite större.

Cirkapris: 2000 kronor

Produktfakta: Siemens C55 erbjuder dualband GSM 900 och 1800. Displayen är på fem rader med 64x101 pixlar som drivs av ett standardbatteri med passningstid på upp till 11 dagar och taltid på runt 300 minuter. Laddningstiden är två timmar. Wap 1.2.1 stöds liksom GPRS. Det inbyggda modemet har hastigheten 9600 bps. Övriga funktioner är röstringning, valutakonverterare, vibrator, kontakt, kalender, SMS, EMS, T9, ljudinspelare, bildmeddelanden samt 16-stämmiga polyfoniska ringsignaler. Spelen som följer med är Prince of Persia och Galaxy Heroes. Dessa kan ersättas med andra javaspel genom nerladdning. Vikten är 80 g och måtten 101x44x21 mm.

Modell: Siemens C55