Sök
Siemens A65

Siemens A65

En enkel och billig lur

2005-11-09

Detta är en enkel telefon för den som bara vill prata och skicka SMS. Testarna skriver att telefonen gör det den ska utan några märkvärdigheter. Ett plus i kanten är den utmärkta knappsatsen.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 42/60 "Bra knappsats"
Mobile Review "An intermediate solution"
Total Mobile 73/100 "Buy one for your mum"

Vad tycker testarna?

Siemens A65 är en enkel mobil som gör vad som förväntas av den. Negativt är att telefonen saknar kalenderfunktion och har relativt litet minne. Positivt är att knappsatsen är utmärkt och att telefonen är lätt att använda. Ljudkvaliteten vid tal är också väldigt bra för en telefon i denna prisklass. Testarna rekommenderar den till personer som endast vill ha en telefon att prata och skicka sms med.

Mobil

"Bra knappsats"

A65_miljo
Mobil har testat sex lite simplare mobiltelefoner. Dessa är Siemens A65, Nokia 2600 & 2650, LG B2100, Sony Ericsson T290i och Samsung SGH-X480. Siemens är den telefon som känns mest gedigen anser testaren. Den är skön att hålla i och knapparna ger bra respons. Tack vare den utmärkta knappsatsen blir telefonen också smidig att navigera och komfortabel att skicka sms med. Funktionsmässigt är Siemens den telefon som är enklast i testet, men den innehåller ändå det allra nödvändigaste. Telefonen är helt enkelt en bra kompromiss när det gäller funktionalitet, användbarhet och pris skriver testaren. Därför blir den också testvinnare.

Källa: Mobil, nr 6 2005
Till Mobile review
Total Mobile, nr 130 20005

Mobile Review

"An intermediate solution"

Mobile Review skriver att Siemens ofta utgår ifrån en bättre modell när de skapar sina budgettelefoner. Denna gång har man utgått från Siemens S55 och designen av mobilen känns tydligt igen därifrån. Skärmen och de torftiga menyerna skvallrar dock om en telefon i budgetklassen skriver testaren. De funktioner som finns motsvarar priset och förutom java och andra mer grundläggande egenskaper finns det inget särskilt att berätta om. Batteritiden är bra och anslutningar till telefonen är av vanlig Siemensstandard. Kvaliteten på ringsignalen är godkänd och detsamma gäller vibratorn. Priset är klart fördelaktigt.

Total Mobile

"Buy one for your mum"

A65_kamera
Total Mobile tycker att Siemens A65 ser helt ok ut och dessutom passar bra i fickan. Knapparna är relativt stora och bra separerade för en så pass liten mobil. Vid leverans har telefonen knappt 1,5 MB ledigt minne. Detta kanske låter lite, men är ändå tillräcklig eftersom telefonen saknar kamera och andra minneskrävande funktioner. Vill man ladda ner flera spel och bilder tar dock minnet slut fortare än fort. Grundläggande egenskaper som alarm och miniräknare finns, men testaren hade gärna sett en kalenderfunktion också. Batteritiden är klart godkänd och ljudkvaliteten är imponerande. Är man ute efter en enklast möjliga mobil är Siemens A65 helt klart ett klipp sammanfattar testaren.

Cirkapris: 600 kronor

Produktfakta: Siemens A65 är en trippelbands GSM-telefon med en taltid på 5 timmar och en passningstid på 250 timmar. Laddningstiden är ungefär två timmar. Skärmen stödjer 4096 färger och har en upplösning på 101x80 pixlar. Telefonen har stöd för gprs, mms, ems, java, högtalarfunktion och polyfona ringsignaler. Andra grundläggande funktioner som finns är alarm, tidtagarur och miniräknare. Måtten är 101x45x20 mm och telefonen väger 75 gram.

Modell: Siemens A65