Sök
Samsung Wave GT-S8500

Samsung Wave GT-S8500

Samsung Wave GT-S8500

2010-06-17

Testarna gör vågen för Samsung Wave GT-S8500 och utdelar idel höga betyg. Mest uppskattas kopplingen till sociala nätverk och den utmärkta superamoled-skärmen. Vissa mindre problem i användandet får kritik.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobile Choice 4/5 "an almost-perfect phone"
Amobil 6/6 "Samsung gjør alt riktig"
Techradar 4/5 "Samsung offers its most powerful phone"
M3 7/10 "Inget magplask av Bada"
3G 4/5 "Attractive looks"

Vad tycker testarna?

Testarna är mycket eniga ifråga om Samsung Wave GT-S8500. Dess skärm får väldigt mycket beröm av alla testare, både ifråga om bildkvalitet och snabbhet och respons. En annan aspekt av telefonen som alla testare nämner som en styrka är den tydliga inriktningen på att anpassa funktionerna till sociala nätverk som Facebook och Twitter. Att modellen beskrivs som snabb är också genomgående. Hanteringen av media får fina omdömen. Åsikterna går isär något om kameran och batterikapaciteten även om det allmänna intrycket är relativt bra. Kritiken handlar främst om vissa problem i användandet, även om detta är väldigt splittrat. Visst krångel med prestandan och problem med gränssnittet för den ovane är de vanligaste klagomålen.

Mobile Choice

"an almost-perfect phone"

Mobile Choice tycker att GT-S8500 nästan är en perfekt mobiltelefon. Det som hindrar den från absolut toppbetyg är främst vissa problem i gränssnittet som i allmänhet känns begränsat och inte särskilt intuitivt, framförallt för den som inte är en van Samsunganvändare sedan tidigare. De andra bristerna består i en instabil kartfunktion och en viss brist på nedladdningsbara applikationer. Utöver detta är bilden som ges mycket positiv. Prestandan är fullt godkänd med välfungerande kalender, telefonbok och kamera. Detsamma gäller för batteritiden och samverkan med sociala nätverk sköts fantastiskt väl. Kalendern och telefonboken samverkar med Facebook, Twitter, Google och Microsoft Exchange. Till sist kompletteras detta med en superb amoled-pekskärm och en hd-videokamera som filmar mycket bra.

Källa: www.mobilechoiceuk.com (GB)

Amobil

"Samsung gjør alt riktig"

wave_1
Amobil är mycket positiva till GT-S8500 och anser att det är svårt att finna negativa sidor hos modellen i förhållande till prisklassen. De flesta applikationer som följer med hanteras på ett berömvärt sätt och användarupplevelsen är överhuvudtaget positiv. Två saker ligger framförallt till grund för detta. Det ena är att modellen har begåvats med en fantastisk skärm och det andra är att telefonen är mycket snabb i sin respons när man använder den. Allt flyter på bra. Till detta fogas att multimedia hanteras på ett mycket bra sätt. De nackdelar som Amobil ändå gräver upp är två. Den ena är att kameran kunde ha gjorts bättre och den andra är att urvalet av applikationer kunde ha varit större eller kanske lite annorlunda. Allt som allt har dock Samsung gjort i princip allt rätt ifråga om denna mobiltelefon.

Källa: www.amobil.no (NO)

Techradar

"Samsung offers its most powerful phone"

wave_2
Techradar uppskattar det första intrycket av modellen. Alltifrån skärmen till den snygga designen utstrålar professionalitet och drar till sig användarnas uppmärksamhet. Skärmen är fantastisk även att använda, både enkel och praktisk. Vidare går det att få in en otrolig mängd information och att synkronisera telefonen med olika sociala nätverk. Båda dessa egenskaper är tydliga styrkor och visar en förståelse av dagens marknad. Kameran är riktigt bra och det är lätt att överföra film till tv. Överlag hanteras media berömvärt. Till detta kommer snabbt opererande och ett långt batteriliv. Dock finns det ett par brister också. Tangentbordet svarar bra, men är lite långsamt och korrektionen fungerar inte så bra. Hd-videoinspelning är lite grynig och det går inte att sätta ikoner på hemskärmen. Kartfunktionen är också lite klumpig. Det stora är dock att internetdelen inte kan konkurrera med klassledaren iPhone. Surfupplevelsen väger helt enkelt lite för lätt och känns lite för gammaldags.

Källa: www.techradar.com (GB)

M3

"Inget magplask av Bada"

M3 uppskattar framförallt tekniken som finns ombord på GT-S8500. På denna punkt är modellen helt fantastisk. Det som främst hindrar den från att få ett riktigt högt betyg är att det nya operativsystemet Bada inte känns som att det tillför värst mycket som inte kunde ha inkluderats i Samsungs tidigare mjukvaruplattform. Detta innebär inte att systemet gör bort sig, utan bristen på fräscht nytänkande är hindret, helt enkelt. Den tekniska excellensen manifesteras tydligast när det kommer till den oerhört uppskattade skärmen. Den fungerar oerhört väl, klarar solljus bra och uppvisar imponerande färger. Snabbheten och den tämligen goda tillgången på intressanta funktioner lyfter telefonen ytterligare en bit, men slutintrycket blir ändå att tekniken överglänser operativsystemet.

Källa: m3.idg.se (SE)

3G

"Attractive looks"

wave_3
3G uppskattar att GT-S8500 har en klassisk Samsunglook och dessutom är det nya operativsystemet klart mer smidigt än det tidigare. Det är lätt att koppla upp telefonen till ett antal olika sociala nätverk, men annars kan det nya användargränssnittet vara en aning svårt att förstå sig på för andra än rutinerade Samsunganvändare. Framförallt kan hemskärmarna och applikationsmenyn upplevas som irriterande. När det kommer till funktioner och specifikationer är modellen svårslagen med 1 GHz processor, kamera på fem megapixel och en superb Amoled-skärm. Prestationen kunde ha varit fläckfri, men några gånger hänger sig systemet och applikationer stänger ned sig själva, vilket drar ned betyget något. Batteritiden imponerar inte, men sticker inte heller ut negativt bland Smartphones. Slutomdömet blir att utseendet och de mycket goda sociala nätverksmöjligheterna i stort kompenserar för de brister som finns i användningen.

Källa: www.3g.co.uk (GB)

Cirkapris: 3900 kronor

Produktfakta: Typ: Pekskärmsmobil med turbo-3g
Skärm: Superamoled 3,3 tum, 480x800 pixel, 16 miljoner färger
Minne: 2 gigabyte internt. Kan utökas med micro-sd minneskort
Kamera: 5 mp, autofokus, 4x digital zoom
Tal: 15 timmar (gsm), 7 timmar (3g)
Standby: 600 timmar (gsm), 550 timmar (3g)
Mått: 118x56x10,9 mm
Vikt: 118 gram
Anslutningar: Micro-usb, 3,5 mm hörlursutgång, tv ut, Bluetooth
Övrigt: Fm-radio, javaspel, inbyggd gps