Sök
Samsung SGH-Z240

Samsung SGH-Z240

Trivsam ungdomstelefon

2007-07-17

Att telefonen har många funktioner och hög användarvänlighet kan alla testare skriva under på. Däremot är de inte lika nöjda med telefonens utseende och kvalitetskänsla.
Testkälla Betyg Kommentar
Bild & Ljud hemma 4/5 "Passar bra för ungdomar"
Mobil 60/100 "Försöker surfa på designvågen"
Amobil 4/6 "Billig designtelefon"

Vad tycker testarna?

Testarna anser att telefonen har många bra funktioner och finesser, men skriver att designen känns något plastig och lite billig. En av testarna tror att utseendet förmodligen passar ungdomar bäst. Kameran liksom kvaliteten på telefonens bildskärm anses vara medelmåttiga. Plus får användarvänligheten samt många bra program i telefonen. Med tanke på priset är detta en helt okej telefon.

Bild & Ljud hemma

"Passar bra för ungdomar"

Bild & Ljud hemma säger att de utbytbara skalen tillsammans med telefonens utseende gör att telefonen verkar rikta sig till en ungdomlig publik. Designen är tilltalande men inte direkt utmärkande. Knappsatsen på insidan är trevlig att använda och menysystemet lätt att förstå. Telefonen känns hållbar och knapparna på utsidan fungerar fint. De olika färger man kan använda som bakgrund på den yttre skärmen anses vara lite överdrivet, men annars är skärmen bra. Upplösningen på den inre skärmen samt kameran anses medelmåttig. Trots vissa nackdelar så är det en trevlig telefon som har många finesser och ett bra pris. Bild & Ljud testar även nio andra mobiler där Nokia N73 och Sony Ericsson W800 blir testvinnare.

Källa: Bild & Ljud hemma (SE) nr 4 2007.

Mobil

"Försöker surfa på designvågen"

Enligt Mobil har Samsung inte riktigt uppnått vad man tror är deras önskan. Telefonen känns plastig och lite billig, även om insidan och funktionerna är helt okej. Utsidan är dock viktig då detta är det första man ser. De utbytbara skalen är lite roligt, men samtidigt bidrar dessa till att telefonen känns ännu mer plastig. Funktionsmässigt får mobilen godkänt, men sticker inte ut på något sätt. En fördel är de medföljande programmen i telefonen.

Källa: Mobil (SE) nr 5 2007.

Amobil

"Billig designtelefon"

Amobil skriver att Samsung med denna telefon har försökt göra telefonen estetiskt tilltalande samtidigt som den ska ha alla möjliga funktioner. Funktionerna är också många och till största delen bra. Knappsatsen är tillräckligt stor för att även den med större fingrar ska kunna använda denna. Telefonen är trevlig att hålla i och har en behaglig form. Amobil tror att Samsungs önskan var att göra en exklusiv telefon, men anser att tillverkaren inte riktigt har lyckats. Telefonen är inte speciellt liten och blir väldigt lång när man öppnar den. Skärmen har en relativt hög upplösning men känns inte helt optimerad för bilder eller spel. Gränssnittet är trevligt att använda även om vissa inställningar kan vara svåra att hitta. Något som testaren är missnöjd med är att det inte går att ha mp3-spelaren igång samtidigt som man gör något annat med telefonen. Kameran fungerar för mms och för att skicka bilder via e-post men inte mer. Trots nackdelarna är telefonen en bra och smidig mobil med 3g. Bruksfunktionerna fungerar utmärkt och batteritiden är bra. Absolut ingen dålig telefon med tanke på priset.

Källa: http://www.amobil.no (NO)

Cirkapris: 2400 kronor

Produktfakta: Samsung SGH-Z240 är en 3g-mobil med en inre skärm som är 2,1 tum stor och har upplösningen 176x220 bildpunkter 262 000 färger. Yttre monokrom skärm med upplösningen 128x32 bildpunkter som bland annat visar klocka och nummerpresentation. Denna skärm kan även visa sex olika bakgrundsfärger. Kamera med upplösningen 1,3 megapixel samt en vga-kamera för videosamtal finns. Telefonen har mediaspelare med stöd för bland annat mp3, aac, wma, mpeg4, 3gp och h.263. Ledigt användarminne är 58 megabyte och detta kan utökas med microSD minneskort. Anslutningar är bluetooth 1.2 och usb 1.1. Samtalstiden uppges till 3,5 timmar och passningstiden 400 timmar. Telefonen väger 96 gram och har måtten 98x50x17 mm. Tre skal i olika färger medföljer vid köp.

Tillverkare: Samsung