Sök
Samsung SGH-X460

Samsung SGH-X460

Enkel och behaglig

2005-05-27

Bra ljudkvalitet och ergonomisk knappsats gör X460 till en bra pratmobil enligt testarna. Den har inga speciella funktioner men anses vara prisvärd.
Testkälla Kommentar
Mobile Review ”Will be extremely popular among the young”
Amobil ”Svært ergonomisk”
Mobil ”Mer kvalitet om du väljer X460”
M3 ”Enkel, billig och simpel”

Vad tycker testarna?

Testarna gillar den rundade formen, X460 är elegant och ligger rätt i handen. En testare tycker dock att den är så liten att den är svår att öppna med en hand. Knappsatsen är ergonomisk men man irriterar sig på att navigationsknappen inte kan användas för att bekräfta val. Menyerna är svårnavigerade och ologiska men känns igen från andra Samsungtelefoner. Den inre skärmen är inte strålande men den yttre monokroma duger bra för sin uppgift. Jämfört med andra telefoner i samma segment är X460 prisvärd och står sig bra i konkurrensen.

Mobile Review

”Will be extremely popular among the young”

Samsung-SGH-X460-shadow

Moblie Review gillar den rundade formen som gör X460 behaglig att hålla i handen. Skärmen är acceptabel men inte lika bra som TFT skärmarna, färger blir lite bleka. Tangenterna är traditionellt arrangerade, med blå bakgrundsbelysning och syns tydligt i alla situationer. Batteriet klarar fyra dagar med fyrtio minuters samtalstid innan uppladdning krävs. Man kan välja en bild till varje namn i adressboken, men bara sådana som är förinstallerade. Att man inte kan välja bilder som importeras från digitalkamera tycker testaren är mobilens största minus. Minnet räcker gott och väl för en telefon i det här segmentet. Organiseraren är bra, så det är lätt att lägga in påminnelser och dylikt. Antalet telefonsignaler räcker till för alla tillfällen men vibratorn är medelmåttig. Ljudkvalitet och mottagning lämnar ingen anledning till kritik. Av de vikbara telefonerna är X460 marknadens för tillfället bästa erbjudande.

Källa: Till Mobile Reviews hemsida
Till Amobils hemsida
Mobil, nr 1 2005
M3, nr 2 2005

Amobil

”Svært ergonomisk”

Amobil menar att kvaliteten på X460 överstiger förväntningarna med tanke på att det är en budgetprodukt. Formgivningen är läcker och den är så liten och lätt att den går ner i bröstfickan. Knappsatsen är ergonomisk och man har utnyttjat utrymmet maximalt. Irriterande är dock att man inte kan använda navigationsknappen för att bekräfta val. Skärmen är inte lika bra som hos dyrare produkter, men i gengäld slukar den inte heller lika mycket energi som TFT skärmarna. Menyerna är tyvärr ologiska och oöverskådliga. Inte heller mottagning och batteritid är något att hurra för. X460 är inte särskilt välutrustad. Man får vad man betalar för, varken mer eller mindre.

Mobil

”Mer kvalitet om du väljer X460”

samsung_x460

Mobil jämför X460 med E330, också den från Samsung. De är relativt lika men E330 har kamera och är lite större. Båda mobilernas skärmar är av UFB typ. De är av sämre kvalitet än TFT skärmarna men drar inte lika mycket ström. Telefonernas yttre skärmar är olika. Skärmen på X460 är enklare, men fyller bättre sitt syfte. X460 har trevligare knappsats och bättre tryckrespons. Testaren tycker det är synd att navigationsknappen inte kan användas för att bekräfta val. Modellerna har olika men användarvänliga menyer. Ljudet är mycket bra liksom ringsignalerna. Alla inställningar för MMS och GPRS är klara så det är bara att stoppa i simkortet och börja surfa. X460 är mindre och bättre för prat än E330. Den kostar lite mer än liknande modeller, men har högre kvalitetskänsla. Det är svårare att motivera E330 eftersom konkurrensen är hårdare i det segmentet.

M3

”Enkel, billig och simpel”

M3 kallar X460 för en billig och enkel telefon utan överraskningar och intressanta funktioner. Bildskärmen är inte lika bra som TFT skärmarna men den är ljusstark och färgerna är fina. Gränssnittet är Samsungs gängse och lätt att förstå men bokstavsinmatningen är besvärlig. Testaren saknar också snooze-funktion och möjlighet att ha både vibrator och ringsignal påslagna samtidigt. Tillsammans drar de här detaljerna ned betyget. För varje kommando spelar telefonen upp en liten trudelutt vilket till slut blir irriterande. För att slippa dem måste allt ljud stängas av på telefonen. Formgivningen är trevlig och X460 har bra storlek men kan vara lite svår att öppna med en hand. Prisvärd.

Cirkapris: 1500 kronor

Produktfakta: X460 är en vikbar mobil med trippelband, 8,2 MB minne och två skärmar. Den inre är en UFB färgskärm medan den yttre monokroma visar klocka och nummerpresentatör. Bland funktionerna märks WAP, MMS, SMS, T9, Java och 40 stämmor polyfona ringsignaler. Vill man lagra egna ringsignaler så går det bra. I organisatören hittar man almanacka, kalkylator, stoppur, världstid. Seriell datakabel finns som tillbehör. Man kan lagra upp till 1000 telefonposter utöver de som finns på simkortet. Enligt tillverkaren ska batteriet klara en samtalstid av 3,8 timmar och 230 timmar standby. Skalet är silverfärgat. Mått: 43x85x23 mm. Vikt: 75 g.

Modell: Samsung SGH-X460

Tillverkare: Samsung