Sök

Slösaktig skrytmobil

2002-06-20

En läckert designad mobil utrustad med rejäl färgskärm, snarare för den trendmedvetne än den som är intresserad av funktioner under skalet. Men betygen är ganska goda.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 8/10 "Samsung SGH-T100 tugs at your heart"
GSM Box "Attractive animated backgrounds"
iMobile "Lack of connectivity options"
Mobil 62/100 "Otrolig färgdisplay"

Vad tycker testarna?

Testarna är slående överens om att Samsung SGH-T100 har såväl estetiska som ergonomiska kvaliteter. Samtliga testare är mycket nöjda med färgskärmen som anses färgrik, klar och fungerar bra även i solljus. De polyfoniska ringsignalerna imponerar också på testarna, även ljudet anses ligga på topp men ett par av spelen som ingår anses gå trögt och batteriet håller som vanligt inte länge. Det som anses vara sämst med telefonen är att den saknar tekniker som GPRS, MMS, Bluetooth och IR, något som borde finnas på en så här ny modell i denna prisklass. Batteritidens dåliga värden beror antagligen på den rejäla TFT skärmen som drar mycket ström.

Cnet

"Samsung SGH-T100 tugs at your heart"

Cnet skriver att Samsung SGH-T100 talar till ditt hjärta, men med en prislapp på 5800 kr borde man kunna vänta sig Bluetooth, GPRS och i alla fall IR. Samsung SGH-T100 har inget av detta men en mycket bra färgskärm, underbara ringsignaler, ergonomisk och snygg design. Även om SGH-T100 är en snygg telefon på utsidan så är den stora överraskningen en 4,096–färgers TFT skärm som ger mycket fylligare och klarare färger än skärmarna på de flesta andra modeller. Även betraktningsvinkeln och förmågan att ge bra bild i solljus förbättras med TFT-teknik. De polyfoniska ringsignalerna kommer till sin rätt då Samsung har satt i en mycket bra högtalare. Tre spel medföljer telefonen, två av dem är enligt testaren alldeles för långsamma för att man skall tycka att det är roligt. Röstuppringningsfunktionen fungerar enligt testaren mycket dåligt.

Källa: Till Cnet Asias hemsida
Till GSMBox hemsida
Till iMobiles hemsida
Mobil nr 6 2002

GSM Box

"Attractive animated backgrounds"

GSM Box tror att med Samsung SGH-T100 kommer färgskärmar för mobiler att ta ett stort språng framåt. Man ser verkligen skillnaden mellan denna skärm med 4,096 färger och TFT teknologi, när man jämför med konkurrenterna. Denna högupplösta skärm är till för att snygga upp menyerna och framför allt bakgrundsbilderna. Telefonen ser också mycket snygg ut även då den är stängd, med sitt kurviga snäckformade design. Trots att telefonen är gjord i plast så ger den inget plastigt intryck utan känns solid. Tangentsatsen känns välgjord med sina mjuka, välplacerade och lagom stora plastknappar. De enda knappar som känns onaturliga är funktionsknapparna som sitter i en cirkel ovanför de andra. Att telefonen saknar MMS är synd med en bra färgdisplay på en ny och dyr telefon. SMS-hanteringen är dock smidig och välutvecklad. Det finns tre spel och här känns T100 nästan som en gameboy och inte som en telefon. Användargränssnittet är enkelt och intuitivt. Ljudet och telefonens täckning var båda bra. När det kommer till batteritiden vid  normalt användande räcker batteriet bara ett par dagar vilket är i minsta laget.

iMobile

"Lack of connectivity options"

iMobile skriver att denna telefon är designad ur estetiska och ergonomiska aspekter. Med sina dubbla LCD-skärmar varav en högupplöst färgskärm, samt polyfoniska ringsignaler tillfredsställer den flera sinnen. Trots att den är lite större än andra ”flip” modeller från Samsung känns den skön i handen, men precis som tidigare modeller känns SGH-T100 mycket solid. Att skriva SMS-meddelanden är lika enkelt som på en Nokia telefon, med stöd för T9 funktionen som ordbok. Att byta de båda batterierna fram och tillbaka kommer att bli ett rutinjobb då batteritiden bara ligger på 1-2 dagar. Telefonens spel är riktigt läckra, tyvärr kräver några spel mycket input från användaren men är långsamma och svåra att spela. Det sämsta är de dåliga kommunikationsmöjligheterna, utan Bluetooth eller IR kommer de med PDA’s eller laptops att bli besvikna tror iMobile.

Mobil

"Otrolig färgdisplay"

Mobil tycker att T100 är totalt sett en bra telefon med de polyfoniska ringsignalerna och en fantastisk display. Testaren gillar det smidiga formatet och att telefonen har bra röstfunktioner men att batteritiden är en besvikelse. Visst är det så att de två displayerna drar mycket ström, men ändå hade man väntat sig längre prestanda. Navigeringen sker med knappar på en ellipsformad silverplatta, men den inbördes placeringen av dessa knappar gör att navigeringen försvåras. Displayen är unik tycker Mobil, en telefon med bättre färgdisplay finns helt enkelt inte.

Cirkapris: 5800 kronor

Produktfakta:

Samsung-SGH-T100

Samsung SGH-T100 fungerar på 900/1800 MHz banden. Drifttid för samtal samt viloläge är 80 min respektive 60 timmar med standardbatteri. Måtten är 88x50x23 mm, vikten 94 g med standardbatteri och färgen är "Sand Silver". Telefonen har två skärmar, en yttre och en inre 1,8 tums TFT-färgskärm med 4096 färger. Röststyrning, WAP, spel, 9600 bps modem, polyfoniska ringsignaler och almanacka är några funktioner som finns i telefonen. Reseladdare och bl a ett datakit för att överföra bilder och ringsignaler ingår i standardpaketet. Telefonen saknar GPRS, MMS, Bluetooth och IR.

Modell: Samsung SGH-T100