Sök
Samsung SGH-S100

Samsung SGH-S100

Mångsidighet i liten kostym

2002-11-19

En utmärkt mobiltelefon med färgskärm, JAVA och trippelband. Men telefonen tappar en del i affärsresenärens ögon, då den inte kan synkronisera med Outlook. Bra betyg i testerna.
Testkälla Betyg Kommentar
Xonio 5/5 "Farbenfrohes Spaß-Mobil"
Howard Chui 4,5/5 "Screen doesn't function well outdoors"
Imobile "Definitely worth investigating"

Vad tycker testarna?

Alla testare är positiva till Samsung SGH-S100 och ser den som en multimediatelefon. Samtliga uppskattar färgskärmen och stöd för GPRS, IR och JAVA, vilket tillsammans med trippelband kommer att tilltala affärsresenären. Två testare saknar möjlighet till röstuppringning och diktafonegenskaper och testarna ser det också som en stor nackdel att det inte går att synkronisera mot MS Outlook utan bara mot medföljande mjukvara. Dessutom saknas Bluetooth.

Xonio

"Farbenfrohes Spaß-Mobil"

Xonio uppskattar Samsung SGH-S100 för att den är affärsvänlig och har en fantastisk färgskärm. Stödet för JAVA kommer att öka livslängden för telefonen i och med att nya applikationer kan laddas ner via WAP och visst är det trevligare att lyssna på de polyfoniska ringsignalerna. GRPS och IR välkomnas men tyvärr går det inte att synkronisera med MS Outlook utan endast med medföljande mjukvara och inbyggd e-post klient saknas. Ergonomin är genomtänkt och den utstickande antennen förhindrar inte användandet även om testaren helst hade sett att den var inbyggd. God bakgrundsbelysning tillsammans med väldesignat gränssnitt hindrar inte att man gör sina samtal även nattetid.

Källa: Till Xonios hemsida
Till Howards Chuis hemsida
Till Imobiles hemsida

Howard Chui

"Screen doesn't function well outdoors"

Howard Chui skriver att pryltokiga kommer att älska den ljusstarka färgskärmen, men många kommer bli besvikna då man upptäcker att telefonen saknar Bluetooth. Samsung SGH-S100 fungerar annars fint som affärstelefon. Det finns gott om utrymme för att lagra de mest förekommande samtalen. Röststyrd uppringning finns inte och man kan inte diktera till telefonen, men största nackdelen är nog att telefonen saknar stöd för synkronisering och att LCD-färgskärmen inte fungerar så bra utomhus. Testaren kritiserar också det faktum att det inte går att utöka den lista över ord som T9 väljer bland. Sammanfattningsvis är telefonen väl rustad för den multimediala mobila framtiden och testaren tror att dess användbarhet kommer att öka i takt med att fler tjänster utvecklas. Här är stödet för JAVA en stor fördel menar testaren.

Imobile

"Definitely worth investigating"

Imobile anser att Samsung SGH-S100 definitivt är värd att satsa sina pengar på om man är på jakt efter färgskärm. I testarens tycke den bästa Samsungtelefonen hittills, men den är inte helt felfri. Ibland är den lite långsam när man skriver in långa SMS, ett problem som delas med vissa modeller från Nokia och Ericsson, och det finns inte någon möjlighet att använda rösten för att ringa upp eller spela in. Det sistnämnda kan innebära en nackdel då telefonen i övrigt verkar inriktad mot affärsfolk. LCD-skärmen är ett stort plus och med stödet för trippelband, IR och WAP över GPRS kommer den att tilltala en större kundkrets. Batteritiderna är OK och användargränssnittet enkelt. Ett stort plus för möjligheten att via WAP ladda ner spel och program i formatet JAVA MIDlets.

Cirkapris: 6000 kronor

Produktfakta: Samsung SGH-S100 är en mobiltelefon med inbyggd trippelbandsfunktionalitet på GSM 900, 1800 samt 1900 Mhz och går därför att använda även utanför Europa. JAVA (J2ME), GPRS via WAP, IR och datamöjligheter finns också. Skärmen är en högupplöst LCD färgskärm på 128x160 pixlar som kan visa 65000 färger och det sitter ytterligare en skärm i locket för samtalsinformation. Stöd för EMS tillsammans med 16 polyfoniska ringsignaler, skärmsläckare och bakgrundsbild. Samsung SGH-S100 kan endast synkroniseras mot medföljande programvara. Taltiden är 2-4 tim och standbytiden 80-100 tim. Storleksmässigt mäter telefonen 88x46x24 mm och väger 98 g.

Modell: Samsung SGH-S100