Sök
Samsung SGH-M110

Samsung SGH-M110

En telefon för grovjobbare

2008-06-25

Samsung SGH-M110 är en mobiltelefon som lämpar sig bäst för den som rör sig i smutsiga och blöta miljöer och som enbart behöver använda telefonen för samtal och sms.
Testkälla Betyg Kommentar
Connect 348/500 "Rustikaler Geselle"
Mobil 44/100 "Extrafunktionerna är få"
Amobil 4/6 "Tåler juling"
Trusted Reviews 6/10 "Under-specified"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker inte att designen är särskilt snygg, men mobilen är stöttålig och till viss del även vattentät. Knapparna är av bra storlek och passar de som har stora fingrar. Testarna är inte särskilt imponerade av displayen eftersom den känns blek och har dålig upplösning. Dessutom är den inte speciellt stor. Positivt är att batteriet har en bra livslängd. Mobilen snålar dock på extrafunktioner och man får inte särskilt mycket mer för pengarna än en modell till samtal och sms. Testarna tycker den fyller sin funktion men inte mer.

Connect

"Rustikaler Geselle"

Connect upplever att telefonen ligger bra i handen tack vare den stadiga gummiytan. Batteriet uppvisar en hyfsad livslängd. Displayen imponerar inte alltför mycket, upplösningen är förhållandevis låg och skärmen upplevs som väldigt pixlig. Mobilen är annars praktisk att använda, bland annat kan man genom en enkel knapptryckning sätta på lampan som kan tjäna både som ficklampa och fotoljus. Testaren menar att talkvaliteten för såväl sändare som mottagare är fullt godkänd.

Källa: Connect (DE) mar 2008

Mobil

"Extrafunktionerna är få"

Mobil lyfter upp det faktum att telefonen inte är utrustad med en massa extrafunktioner utan snarare är tänkt att vara en enkel och okomplicerad telefon. Knapplåset tar ovanligt lång tid att låsa upp, mellan fyra till tio sekunder beroende på om man trycker fel eller inte. Mobilens funktioner är få till antalet och man har endast tillgång till en standarduppsättning av hjälpredor. Kameran tar bilder som kan användas till mms men inte mer. Det medföljande stereoheadsetet håller en kvalitet som är klart godkänd. Testaren menar att telefonen klarar en regnskur, men den är inte vattentät.

Källa: Mobil (SE) maj nr 5 2008

Amobil

"Tåler juling"

Amobil tycker att höljet känns rejält. Displayen är något nedsänkt och mobilen klarar vid tester ganska hårdhänt hantering. Knapparna är väl utmärkta vilket gör att även personer med stora fingrar kan använda mobilen utan större problem. Den inbyggda kameran tar bilder som är av helt okej kvalitet. Testaren är dock inte särskilt imponerad av menysystemet. Det känns ålderstiget och därmed klumpigt. Displayen är inte heller särskilt bra, den är oskarp och blek och lämpar sig knappast för bildhantering.

Källa: www.amobil.no (NO)

Trusted Reviews

"Under-specified"

Trusted Reviews menar att tillverkaren har haft en utgångspunkt att den som söker en stöttålig och någorlunda vattentät telefon inte är särskilt intresserad av övriga funktioner. Testaren håller dock inte med om detta och anser att de kunde ha erbjudit långt fler funktioner. Designmässigt är telefonen ingen skönhet. Displayen är en besvikelse, den är liten och har låg upplösning. Mobilen erbjuder dock god batteritid. Dessutom finns en praktisk sos-funktion som innebär att mobilen ringer ett speciellt nödtelefonnummer om man trycker ned volymknappen tre gånger.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 1400 kronor

Produktfakta: Samsung SGH-M110 är en enkel och stöttålig mobiltelefon med dimensionerna 106x44x19 mm och vikt på 97 gram. Telefonen är IP54-certifierad vilket innebär att telefonen är mer tålig mot vattenstänk, damm och smuts än vanliga telefoner. Passningstiden är 80 timmar och taltiden 4 timmar. Mobilen är bland annat utrustad med fm-radio, ficklampa och bluetooth. Vidare har mobiltelefonen en inbyggd vga-kamera med upplösningen 1 megapixel.

Tillverkare: Samsung