Sök
Samsung SGH-i780

Samsung SGH-i780

Fullmatad med funktioner

2008-05-26

Samsung SGH-i780 är en komplett smartmobil med finurliga finesser, goda funktioner och en kvick processor under skalet. Idel lovord från testskribenterna.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 80/100 “Gott om goda egenskaper”
M3 8/10 “Grymmaste smartluren”
Cnet - “Overall, it's good value”

Vad tycker testarna?

Detta är en av de mer kompletta smarttelefonerna på marknaden och den är fullspäckad med bra finesser menar testarna. Tangentbordet är fint utformat och en av de svenska testarna ger ett stort plus för särskilda å, ä och ö-tangenter. För användaren med stora fingrar kan det däremot bli lite plottrigt att skriva. Operativsystemet är bra och processorn gör mobilen kvick. Den inbyggda gps:en är okej men kameran tar alldeles för dåliga bilder enligt alla tre testare. Det slutgiltiga utlåtandet är ändå att mobilen är prisvärd och laddad med många bra funktioner.

Mobil

“Gott om goda egenskaper”

SGH-i780 känns som en av de mer kompletta på marknaden, skriver Mobil. Den fantastiska balansen mellan funktioner, storlek och användarvänlighet är väldigt imponerande. Det fullständiga tangentbordet med knappar för å, ä och ö är ett fint plus i kanten, men för den med stora fingrar kan knapparna vara aningen små, tror testaren. Operativsystemet Windows Mobile kan vara en fördel såväl som en nackdel då dess många möjligheter kan uppfattas som antingen bra eller för avancerade. Testaren tycker att styrplattan är en smidig funktion även om det behövs lite tid att vänja sig vid den.

Källa: Mobil (SE) Mars nr 3 2008

M3

“Grymmaste smartluren”

M3 tycker att Samsung har lyckats bäst av alla hittills bland tillverkarna av tangentförsedda Windows-telefoner. Både processorn och batteritiden har klart förbättrats sedan föregångaren och dessutom är tangentbordet relativt smidigt att skriva på. Att tillverkaren har valt att byta ut styrkorset mot en touchpad är en finurlig lösning tycker testaren. Det är också intressant att Samsung valt ett operativsystem som skiljer sig från mängden. Det finns en inbyggd gps som fungerar helt okej men när det gäller kameran på två megapixlar utan autofokus så är den inte mycket att stoltsera med. Den tar helt enkelt urusla bilder enligt M3.

Källa: http://m3.idg.se (SE)

Cnet

“Overall, it's good value”

Designmässigt har det inte hänt särskilt mycket sedan föregångaren menar Cnet. Det blir därför ingen wow-känsla på det området. Tangenterna är däremot bra placerade och de är lätta att knappa på med tummen. Den fyrkantiga skärmen har en tendens att få kartorna att se lite förvrängda ut, men inte till den grad att man inte kan se destinationerna. Testaren tycker att processorn gör telefonen pigg och kvick. Röstsamtal är tydliga och utan några störningar. Kameran och gps-systemet kan behöva en uppdatering till nästkommande version, men de små bristerna påverkar inte helhetsintrycket nämnvärt. Cnet menar att mobilen är prisvärd och att användaren får många funktioner för pengarna.

Källa: http://asia.cnet.com 

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta: Mobilen använder operativsystemet Windows Mobile 6 och är kompatibel med turbo 3g, trippelbands-gsm och edge. Den har webbläsare, e-post, wlan, mediaspelare, rss-läsare och officeprogram. Taltiden är beräknad till sju timmar och passningstiden 400 timmar. Man kan använda sig av polyfona-, mp3- och aac-ringsignaler. Det inbyggda minnet ligger på 150 megabyte och det finns utrymme för micro-sd-kort. Den har inbyggd gps och en kamera på två megapixlar. Skärmen är 2,55 tum stor och har en upplösning på 320x320 pixlar. Den mäter 115x61x12,9 mm och väger 120 gram.

Tillverkare: Samsung