Sök
Samsung SGH-i450

Samsung SGH-i450

Musikmobil med usel kamera.

2008-04-01

Samsung i450 är en musikmobil och en smartphone. Operativsystemet kommer från Nokia vilket gör att många känner igen gränssnittet. Kameran är riktigt, riktigt dålig.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 7,8/10 ”En verkligt trevlig musiklur.”
M3 7/10 ”Ovanligt bra högtalare.”
Mobilen 5/6 ”Lett å bruke, med gode menyer og mange funksjoner.”

Vad tycker testarna?

Testarna är mer positiva än negativa, de gillar mediaspelaren även om synpunkterna på högtalarna går isär. Telefonfunktionen får mycket beröm från en av testarna, bra ljud i såväl mikrofon som högtalare. Samtliga testare gör tummen ner för kameran. Som smartphone fungerar mobilen skapligt. Operativsystemet från Nokia gör att många kommer att känna igen sig samtidigt som det är en light-version av series 60 som Samsung bjuder på. Designen väcker blandade reaktioner. Batteritiden får med beröm godkänt.

Mobil

”En verkligt trevlig musiklur.”

Mobil tycker att det första intrycket av Samsung i450 är att den är en smula plastig. Men efter ett tag försvinner den känslan. Högtalarna är inte av speciellt hög kvalitet, men det går utmärkt att lyssna på pratradio med dem. Ska man lyssna på musik är det hörlurar som gäller. Designen, med ett hjul, fyller ingen egentlig funktion, men är kul. Samsung har en egen variant av Track-ID, som inte är riktigt lika bra. Förutom att vara en musikspelare är det också en smartphone, operativsystemet kommer från Nokia. Det är enbart de mest basala programmen som medföljer, övriga får köpas till. Telefonfunktionen är bra med utmärkt ljud både i mikrofon och i högtalare. Batteritiden imponerar stort. Priset är en aning högt, för samma pengar får man mer avancerade telefoner från vissa konkurrenter. Kameran imponerar inte.

Källa: Mobil (SE) Januari 2008

M3

”Ovanligt bra högtalare.”

M3 skriver att Samsung i450 är en riktigt bra musikmobil. Ljudkvaliteten tror man beror på att tillverkaren använder samma chip som Bang & Olufsen använder i sin Serenata-telefon. M3 tycker att högtalarljudet är bättre än i de flesta andra musikmobiler. Klickhjulet som styr musikspelaren fungerar hyfsat, även om det inte är helt användarvänligt. Testaren tycker dock att hela mobilen ger ett lite plastigt intryck och skriver att det kanske beror på färgerna; blått och gräddvitt. Operativsystemet fungerar tillfredsställande även om delar av gränssnittet är ologiskt. Även denne testare säger att kameran är ovanligt dålig.

Källa: M3 (SE) nr 2 2008

Mobilen

”Lett å bruke, med gode menyer og mange funksjoner.”

Norska Mobilen skriver att många smartphoneanvändare ofta köper nya modeller från samme tillverkare för att slippa lära sig ett nytt gränssnitt. Nu kan Nokiaanvändarna vara otrogna, eftersom Samsung i450 har köpt licens på Nokias Series 60. Men Samsung har ändå egna lösningar, man navigerar i menyerna med ett beröringsfält som dyker upp på skärmen. Det är ändå en ”Nokia light” eftersom alla funktioner inte följer med. Många funktioner måste man köpa till. Designen väcker blandade känslor i testpanelen, en del gillar den andra tycker att den ser billig ut. Det gäller att vara bestämd när man skjuter luckan uppåt eller neråt, är man för försiktig åker den tillbaka. Ljudet i musikspelaren är bra, men basnivån är i högsta laget. Den inbyggda högtalaren får underkänt. För kameran gör man även tummen ner.

Källa: http://mobilen.no (NO)

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Samsung i450 är en musikmobil med inbyggda högtalare och kamera på två megapixel. Skärmen är 2,4 tum och har en upplösning på 240x320 pixlar. Mediaspelaren stödjer ljudfiler i mp3/AAC/AAC+ /RA/WMA format. Inbyggd fm-radio. Det inbyggda minnet är på 40 megabyte, kortplats för minneskort av micro-sd upp till fyra gigabyte. Operativsystem symbian series 60 1.3. Hdspa, edge, gprs och 3g. Trippelband gsm och w-cdma. Måtten är 101x52x17,8 mm och vikten 114 gram. Taltiden uppges till 7,9 timmar. Passningstiden 333 timmar.

Tillverkare: Samsung