Sök
Samsung SGH-G600

Samsung SGH-G600

En trevlig bekantskap

2008-01-17

En mobil med sliderfunktion och kamera på fem megapixel. Testarna tycker att telefonen bjuder på en positiv användarupplevelse även om kamerafunktionen inte står ut bland mängden.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 76/100 "Överraskande i all sin enkelhet"
M3 7/10 "Är ingen überlur"
Cnet 8/10 "It's a shame it's not 3G"
Amobil 4/6 "Enkelt och funktjionsrikt"

Vad tycker testarna?

Testarna skriver att SGH-G600 är en enkel mobil trots att den erbjuder en så pass avancerad kamerafunktion. Kameran tar hyfsade bilder, men ingenting som sticker ut i jämförelse med andra mobilkameror. Telefonen upplevs fungera bra som musikmobil, men det som främst imponerar är byggkvaliteten och det enkla användandet. Mobilen anses dessutom ha en ordentlig uppsättning med nyttofunktioner. Vissa av testarna tycker att det hade varit användbart med 3g medan andra skriver att det är fullt tillräckligt med edge.

Mobil

"Överraskande i all sin enkelhet"

Det är imponerande att SGH-G600 trots sin enkelhet erbjuder en kamera med 5 megapixel. Detta skriver Mobil som menar att samma pixelantal snarare går att hitta hos prestigemodellerna. Kameran är dock inte mobilens styrka och som ofta är fallet med mobilkameror är bilderna ok, men inte i klass med digitalkameror. Det som istället imponerar är den enkla navigeringen samt hur pass väl de olika menyerna går ihop. Detta gör enligt testaren SGH-G600 till en riktigt trevlig produkt i sitt användande. Bland funktionerna uppskattas särskilt webbläsaren och bildhanteringen. Helt enkelt en enkel mobil som överraskar, summerar Mobil.

Källa: Mobil (SE) november 2007

M3

"Är ingen überlur"

M3 skriver att kameran i SGH-G600 tar hyggliga bilder även om kameran inte är i samma klass som hos dyrare modeller. Byggkvaliteten hos mobilen är hög och testaren skriver att slidemekanismen har en tyngd i sig som gör den väldigt skön. Det blir också beröm för det enkla menysystemet och att Samsung denna gång faktiskt tagit fram en handsfree med plugg för vanliga hörlurar. Testaren tycker inte att mobilen är vidare vacker, men skriver att det vägs upp av det gedigna intryck som den ger.

Källa: M3 (SE) nr 11 2007

Cnet

"It's a shame it's not 3G"

Cnet tycker att SGH-G600 har ett ganska ordinärt utseende för en modell i skjutbart utförande. Den kommer inte att få någon att höja på ögonbrynen, men har å andra sidan en bekväm knappsats och stor skärm som gör den behaglig att använda. Testaren menar att kameran tar bra bilder som duger för utskrift och anser att den är i klass med kameran i Sony Ericsson K810i. Samtalskvaliteten är mycket bra och batteritiden likaså. Testaren hade gärna sett 3g då mobilen bjuder på ordentligt med funktioner samtidigt som den är lätt och enkel att bära runt i fickan.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Amobil

"Enkelt och funktjionsrikt"

SGH-G600 har enligt Amobil väl fungerande nyttofunktioner, men testaren hade gärna sett en mer avancerad e-postklient. Att 3g saknas är inget större huvudbry då det går snabbt att ladda ner mail via edge. Förutom att vara nyttig anses produkten göra ett bra jobb både som kamera- och musikmobil. Amobil skriver dessutom att mobilen ligger bra i handen, har en klar och ljusstark skärm samt lättmanövrerade menyer. Samtalskvaliteten anses vara utmärkt.

Källa: www.amobil.no (NO)

Cirkapris: 3800 kronor

Produktfakta: Samsung SGH-G600 är en mobil med fyrbands gsm och edge. Skärmen är en 2,2 tums tft med 240x320 pixlar och 16 miljoner färger. Den har en fem megapixel kamera med blixt och autofokus. Kan också filma i 640x480 pixlar. Vidare finns bland annat fm-radio, mediaspelare, webbläsare, e-postklient, java, bluetooth och usb. Samtalstiden är 3,3 timmar och passningstiden 300 timmar. SGH-G600 har 55 megabyte telefonminne och plats för minneskort (micro-sd) upp till två gigabyte. Mått 102x47,8x14,9 mm, vikt 105 gram. Finns endast i svart.

Tillverkare: Samsung