Sök
Samsung SGH-E710

Samsung SGH-E710

Snygg mobil med stora knappar

2004-12-02

Testarna gillar Samsung SGH-E710 eftersom den är snygg och enkel att använda. Knapparna är stora och menysystemet är enkelt. Samtidigt har mobilen en kompetent kamera.
Testkälla Kommentar
Connect “Gut zu bedienen”
Xonio "Überzeugende Verarbeitung"
M3 “Kanske den snyggaste vikbara”

Vad tycker testarna?

Testarna anser att mobilen är snygg och att den har flera roliga funktioner. Batteriets livslängd är bra samtidigt som ljudet är bra. Kameran kan spela in korta filmklipp vilket testarna tycker är en kul funktion. Men man saknar möjlighet att överföra de inspelade filmklippen till datorn. Testarna menar att knapparna är stora och lättåtkomliga och att digitalkameran håller en relativt hög klass vilket är en klar fördel.

Connect

“Gut zu bedienen”

sghe710silver_os_openside.

Connect noterar att man har ett fotoljus på mobilen och en ytterligare lampa på mobilkroppen som blinkar vid inkommande samtal. Man kan spela in korta videoklipp vilket är kul. Men det är dock underligt, anser testaren, att man har stöd för att överföra text, ljud och bilder från och till telefonen men inte filmklipp. Vidare anser testaren att displayen är färgstark men menyn går mestadels i rött och texten är mycket liten vilket är en nackdel. Ljudet är bra och den maximala taltiden är också den mycket bra. Mobilen är enkel och bekväm att använda samt har en stark digitalkamera, avslutar testaren.

Källa:

Connect nr 3 2004
Till Xonios hemsida
M3 nr 8 2004

Xonio

"Überzeugende Verarbeitung"

Xonio menar att det är en kul funktion att kunna spela in videoklipp. Fotoljuset som sitter i telefonen är en bra tanke, men det måste vara starkare för att göra en markant skillnad. Minnet för lagring av exempelvis foton och MMS är inte dynamiskt utan förbestämt; 4 MB för foton och 1,5 MB för MMS. Melodier och grafik får 716 Kb och javaapplikationer 512 Kb. Telefonboken är rejält tilltagen med plats för 2000 kontakter. Testaren menar att vad gäller utseendet på telefonen har man inget att klaga på, den är snygg och enkel att hantera. Till telefonens styrka hör multimediaapplikationerna och den inre displayen, de stora knapparna och det bra ljudet. Det är dock en nackdel att man inte kan överföra de inspelade videoklippen till datorn.

M3

“Kanske den snyggaste vikbara”

sghe710silver_design

M3 anser att telefonen anpassades för OS i Aten och att den levereras med ett OS-kit. Dock har själva mobilen knappast något med OS att göra. Telefonen är en av de snyggaste på marknaden. Det är en vikbar modell utan raka kanter och med stora och tydliga knappar. Den saknar också utstickande antenn vilket är skönt. Menyn är utmärkt och lättfattlig även om den knappast är originell. Priset är relativt högt. Bluetooth samt möjlighet att spela upp mp3-filer saknas, men man kan inte få allt menar testaren. Den yttre svartvita skärmen kan användas som sökare till kameran vilket är kul.

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta: Samsung SGH-E710 är en mobiltelefon med en TFT färgskärm på 128x160 pixlar, som kan hantera 65 000 färger. Antal visade textrader är nio. Den yttre skärmen är en OLED-skärm med 16-gradig gråskala och en upplösning på 96x64 pixlar. Mobilen har inbyggd kamera med en VGA-upplösning på 640x480 pixlar och en 5x digital zoom. Kameran har multishot, nightmode och fotoramar samt inbyggd fotolampa. Mobilen har videomemo med ljud samt kan hantera mms och ems. Mobilen är utrustad med wap 2.0 samt stöd för java. Den har även polyfona ringsignaler med 40 stämmor. GPRS klass 8 och datahastighet upp till 53,6 Kbps. IrDA finns. Minnet är på 7,2 MB. Dimensionerna är 45x90x23 mm och vikten är 85 g. Samtalstiden är upp till 5 timmar och vilotiden upp till 180 timmar.

Modell: Samsung SGH-E710

Tillverkare: Samsung