Sök
Samsung SGH-E100

Samsung SGH-E100

Balanserad multimedia för telefonbruk

2004-04-29

En liten telefon med pedagogiska menyer, klar färgskärm och toppenljud.
Testkälla Betyg Kommentar
Connect 372/500 ”Die Sprachqualität ist hervorragend”
Mobil 77/100 ”Slimmat utan kamera”
Xonio 4/5 ”Elegant Entertainer”

Vad tycker testarna?

Flera testare är positiva till det väl tilltagna minnet. Samtliga är överens om att både ljudkvalitet och bildkvalitet är mycket goda. En testare tycker att luckan är lite svår att öppna med en hand, men berömmer å andra sidan menysystemet. Kamera, profiler och e-postklient saknas, men i övrigt anses detta vara en fullt kapabel mobiltelefon.

Connect

”Die Sprachqualität ist hervorragend”

SGH-E100_Body

Connect låter Samsung SGH-E100 figurera i samma test som Samsung SGH-X100, med fördel för X100. Testaren uppskattar dock både form och funktion hos E100 och skriver dessutom att skärmen är något alldeles extra. Tack vare minnet internt finns det gott om plats att lagra både bilder och ljud. Knappsatsen är enkel att använda vilket tillsammans med att ljudkvaliteten är något extra blir slutintrycket av Samsung SGH-E100 mycket positivt. Testsegrare blir X100 med 379 poäng av 500, men E100 landar in på en god andraplats med 372 poäng. Trea och fyra blir Sony Ericsson T230 och Motorola C200 med 362 respektive 312 poäng. Sony Ericsson får dessutom testets utmärkelse Connect Preistipp.

Källa: Connect nr 2 2004
Mobil nr 2 2004
Till Xonios hemsida

Mobil

”Slimmat utan kamera”

Mobil är glad över att Samsung SGH-E100 både har smart navigering och en slimmad form. Detta gör E100 till ett bra köp i testarens ögon. Telefonen har en lucka och det är när testaren ska ringa som det första problemet med en så här liten telefon uppdagas. Luckan är lite lurig att öppna med bara en hand. Knappsatsen får beröm tack vare att knapparna är sköna att använda. Att skicka ett MMS upplevs som en pedagogisk dröm eftersom telefonen delar upp MMS:et i rubrik, bild, ljud och text. Ljudet är mycket klart och skärmen skarp. Menysystemet är så gott som självförklarande. Sammanfattat är det här en ovanligt lyckad standardtelefon. Tyvärr är den utan kamera och bluetooth, men med möjlighet att kopplas upp mot dator via kabel eller IR.

Xonio

”Elegant Entertainer”

Sghe100closed

Xonio skriver att med SGH-E100 fortsätter trenden som Samsung inledde genom att producera telefoner med stora, klara färgdisplayer, genomtänkta menysystem och överlag god prestanda. Dessutom får man med E100 MMS-kapacitet, hela 9 Mb till lagring av bilder och ljud samt stöd för Java. Testaren uppskattar också Organizern för vardagslivet och att det finns en infraröd port. Ljudkvaliteten är snäppet över standard. Men på grund av avsaknad av e-postklient, kamera, profiler och bättre utbyggda språkfunktioner kan testaren inte med gott samvete placera telefonen i toppskiktet. Konkurrenterna är också till viss del billigare.

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta: Samsung SGH-E100 är en silvrig vikbar mobiltelefon. Den använder sig av dualband GSM 900/1800 Mhz och har stöd för GPRS klass 10, Wap 2.0 och JAVA. Det finns 40 polyfoniska ringsignaler och fler kan hämtas via WAP. Samtalstiden är 3,5 timmar och drifttid i viloläge är beräknad till 230 timmar. SMS, MMS och EMS finns tillsammans med möjlighet att lägga in egna bakgrundsbilder och ringprofiler. EFR (Enhanced Full Rate) används för klarare ljud. 500 stycken extra nummer kan lagras i ett internt minne som ligger på 9 MB. Övrig funktionalitet innefattar almanacka, kalkylator, valutaberäkning, enhetsomvandling, timerfunktion, stoppur, världstid, datum och klocka. Storleken är 83x46x21 och vikten 80 g.

Modell: Samsung SGH-E100