Sök
Samsung C6625

Samsung C6625

Bra tangentbord på trög telefon

2009-08-05

Samsung C6625 är en billig smartphone som får beröm av testarna för sitt tangentbord, men det negativa som betonas är brist på wlan och allmän tröghet.
Testkälla Betyg Kommentar
Telekom idag 8/10 "Seriös e-postmobil"
Din Side 3/6 "Går litt for langt tilbake til fortiden"
Pc pro 4/6 "Small, light and usable smartphone"

Vad tycker testarna?

Testarnas åsikter går isär gällande Samsung C6625. Alla testare är nöjda med tangentbordet och hur det fungerar och även skärmen och det övriga yttre får positiva kommentarer. När det kommer till program och mjukvara skiljer sig testarnas värdering av hur användbara de är. Vissa anser att de fungerar bra, medan åsikten också framförs att mobilen måste fräschas upp på denna punkt. Bristen på wlan och trögheten i användningen framförs som de största problemen hos modellen. Batteritiden och kameran värderas också olika av testarna. Priset ses som ett av de starkaste skälen att köpa C6625.

Telekom idag

"Seriös e-postmobil"

Telekom idag uppskattar C6625 för dess stilrena yttre och det svenska tangentbordet, vilket gör dokumenthantering smidig. Tangentbordet är av hög kvalitet och det finns stöd för nyttiga arbetsinriktade program som Office och Outlook. Skärmen är lättläst och bra. Bristen på wlan är den största svagheten med modellen, men att 3g möjliggör internetåtkomst är bra. Inkluderingen av gps är bra, men när det gäller minne behövs ett minneskort, då det interna minnet är lite för snålt. Kameran gör bra ifrån sig och extrakameran som möjliggör videosamtal är ett bra tillägg. Musikfunktionerna fungerar dock inte lika bra, med ett hörbart brus vid låga volymer. Till sist är modellen långsam i allmänhet.

Källa: www.telekomidag.se (SE)

Din Side

"Går litt for langt tilbake til fortiden"

Din Side är huvudsakligen negativt inställda till C6625. På den positiva sidan finns dock ett välfungerande tangentbord. Dessutom finns det en gps som gör sitt jobb och fungerar smidigt samt en bra skärm. Det låga priset fungerar också som kompensation för de många svagheterna. Den största svagheten med modellen är att den är väldigt trög. Den ovannämnda gps-funktionen är bara en av de saker som startar väldigt långsamt och dessutom hänger program ofta upp sig, till användarens stora irritation. Windows Mobile 6.1 känns föråldrat i alla sina beståndsdelar. Batteritiden är alltför kort, menysystemet kunde ha varit klart bättre och så är det en stor förlust att wlan saknas.

Källa: www.dinside.no (NO)

Pc pro

"Small, light and usable smartphone"

Pc pro tycker att C6625 är funktionell, men att den inte sticker ut. Det är synd att mjukvaran begränsar användningsområdena en del och att det inte finns pekskärm. Med de begränsningarna i minnet är den ändå enkel och rakt på sak när man ska använda den. Huvudstyrkan hos denna smartphone ligger i hur lätt och smidig den är. Trots den imponerande låga vikten och smala tjockleken är tangentbordet riktigt lättanvänt och bra. När det gäller inkluderade funktioner så är det bra att hsdpa, gps, fm-radio och bluetooth finns, men wifi saknas och kameran är inte särskilt bra. Dock är batterilivet relativt övertygande.

Källa: www.pcpro.co.uk (GB)

Cirkapris: 3400 kronor

Produktfakta:

Typ: 3G (hsdpa), edge , trebands-gsm
Skärm: Tft 2,6 tum, 320x240 pixel, 262 000 färger
Minne: 80 mb internt. Kan utökas till 8 gb via micro-sd
Kamera: 2 mp, 4x digital zoom
Tal: 8,7 timmar (gsm), 4,3 timmar (3g)
Standby: 500 timmar (gsm), 350 timmar (3g)
Mått: 113x63x12 mm
Vikt: 108 gram med standardbatteri
Anslutningar: Usb 2.0, bluetooth
Övrigt: gps, tangentbord, windows mobile 6.1 standard

Tillverkare: Samsung