Sök
Samsung B2100

Samsung B2100

Visar sig från sin tuffa sida

2009-07-22

Samsungs senaste vatten- och stöttåliga telefon B2100 klarar de flesta hårda prov som den utsätts för. Men den är skralt utrustad och passar därför bäst för användare som söker en stryktålig mobil för att ringa och skicka sms.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 19/25 "Smidigt format"
M3 8/10 "Liten, billig och smidig"
Mobilen 3/6 "Vanntett tøffing"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare är överens om att Samsung B2100 inte är någon klasstelefon med ett rikt utbud av funktioner och bra egenskaper. Alla nämner den begränsade kameran och den dåliga skärmupplösningen som exempel på detta. Men eftersom det ska vara en telefon som tål hårt väder och mycket stötar är den istället anpassad efter de förhållandena. Och utifrån dessa aspekter klarar sig denna smidiga telefon alldeles utmärkt.

Mobil

"Smidigt format"

Testaren utsätter Samsung B2100 för en rad olika scenarion för att se hur bra den tål stötar, vatten med mera. Och den klarar alla tester med bravur. Innehållsmässigt är Samsungs tåliga mobil helt okej med bland annat ett lätthanterligt och enkelt menysystem. Knappsatsen är bra, med relativt stora knappar. Telefonen är utrustad med en 1.3 megapixel kamera som är en mycket enkel variant, men som är fullt funktionsduglig vid rätt ljussättning och fungerar bra till mms. I övrigt är telefonen ganska simpelt utrustad, men är ett bra köp om man är ute efter en enkel, stöttålig telefon till ett lågt pris.

Källa: Mobil (SE) juni 2009

M3

"Liten, billig och smidig"

M3 gör som de alltid gör med den här typen av mobiltelefoner, de utför tester för att se hur bra de tål vatten och stötar. I vattentestet klarar Samsung B2100 upp till en timme i ett badkar utan att göra minsta antydan till försämring, enligt M3. I stöttålighetstestet klarar den även här det mesta; kast i asfalten, fall från höga höjder. Plus ges även för att den är smidigare än de flesta andra likvärdiga modeller på marknaden. Utsidan är det alltså hög kvalitet på, men insidan har däremot sina brister. Testaren nämner bland annat den simpla kameran som telefonen utrustats med. Med bara 1,3 megapixlar kommer man inte långt, anser testaren. Även den dåliga upplösningen på displayen är under all kritik. Trots vissa mindre bra egenskaper får den ändå ett ganska högt betyg. Bland annat för att den är billig, men framförallt för att den är idealisk för sin målgrupp.

Källa: m3.idg.se (SE)

Mobilen

"Vanntett tøffing"

Norska Mobilen testar Samsungs B2100 grundligt, bland annat genom att sänka ner den i en sjö i en halvtimme och kasta den mot stenar. I samtliga test klarar sig mobiltelefonen galant med endast ett undantag där displayen får en spricka. Men testaren menar att det ändå är ett gott betyg. Innehållsmässigt ser testaren inte mycket som är positivt. Kameran är dålig, men duger till att ta enstaka bilder med. Displayen har en alltför dålig upplösning och i solljus är det praktiskt taget omöjligt att urskilja vad som står på skärmen. Ett litet plus delas dock ut för ett bra ljud vid samtal och även för en lång standbytid. Testaren menar att Samsungs B2100 inte är någon klasstelefon på långa vägar, men den är ändå bra för målgruppen.

Källa: mobilen.no (NO)

Cirkapris: 1500 kronor

Produktfakta:

Typ: Stöttålig, gprs/edge och fyrbands gsmSkärm: tft-färgskärm, 128x160 pixel, 262000 färger
Minne: 7 megabyte (kan utökas till 8 gigabyte med micro-sd)
Kamera: 1,3 megapixel, 4x digital zoom
Taltid: 9 timmar
Standby: 600 timmar
Mått: 113x48,9x17,4 mm
Vikt: 103 gram
Anslutningar: usb 2.0, bluetooth
Övrigt: javaspel, podcasting, fm-radio, IP57-klassad, musikspelare

Tillverkare: Samsung