Sök
Samsung Armani

Samsung Armani

Läcker designmobil

2008-03-04

En av marknadens snyggaste mobiler, enligt testarna. Frågan är dock om det finns något under Samsung Armanis glansiga yta?
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 70/100 “Riktigt lyckad”
M3 7/10 “Riktigt lyckad manick”
Din side 3/6 “For særlig interesserte”

Vad tycker testarna?

Designen på Samsung Armani uppskattas av samtliga testare, sett som modemobil har man verkligen lyckats. Därtill uppskattar man den väl tilltagna batteritiden samt att kameran trots sina blygsamma specifikationer ändå tar bra bilder. Att det medföljer så många användbara tillbehör anses även det ett plus. Kritik får dock själva menysystemet i kombination med pekskärmen. En testare tycker det är svårt att hamna rätt på den något oprecisa skärmen, medan en annan tycker att hela systemet är väldigt långsamt. Att priset är så pass högt är även det ett problem. Överlag anses Samsung Armani vara en bra designmobil, som dock har sina skavanker på insidan. Den som kan ha överseende med detta bör dock ta en närmare titt.

Mobil

“Riktigt lyckad”

Svenska Mobil menar att Samsung Armani handlar mer om form än funktion. De gillar telefonens nedtonade design, som är riktigt läcker utan att bli skrikig. Som modeaccessoar anses Armani väldigt lyckad. Telefonens problem ligger främst i pekskärmen som har svårt med precisionen. Då och då hamnar användaren fel i menyerna på grund av detta, vilket är störande. I övrigt handlar det om standardfunktioner som sköts dugligt av telefonen. Kameran får ett plus i kanten då det egentligen inte är den som Samsung har lagt krutet på, sett utifrån den vinkeln sköter den sig riktigt bra. Överlag känns Samsung Armani väldigt påkostad och som modemobil är den en hit. Med en bättre fungerande pekskärm kunde betyget blivit än högre.

Källa: Mobil (SE) februari 2008

M3

“Riktigt lyckad manick”

I väntan på Iphone är Samsung Armani ett gott val enligt svenska M3. Beröm får självfallet modemobilens återhållsamma och lyxiga design. Därtill är den riktigt liten, vilket testaren gillar. Överlag känns den väl genomtänkt, även på insidan. Armani har standardfunktionerna och sköter dessa bra. Kameran är inte speciellt påkostad, men tar trots detta helt ok bilder. M3 gillar även att det medföljer så mycket tillbehör vid köpet. Kritik får den hemska bärväskan, som förutom att den är ful även är helt meningslös. Att priset är så pass högt är inte heller det någon fördel. Överlag anses dock Samsung Armani vara en bra modemobil, men när Iphone når Sverige lär den få lämna tronen.

Källa: http://m3.idg.se (SE)

Din side

“For særlig interesserte”

Enligt norska Din side har Samsungs nya modemobil många goda sidor. Designen tycker man är riktigt läcker, Armani är tveklöst en av de snyggaste mobilerna på marknaden. Därtill gillar man den långa batteritiden samt att så många schyssta tillbehör medföljer. De Armaniprydda hörlurarna är grädden på moset. Tyvärr så drar det långsamma och otrevliga menysystemet ner betyget. Det känns oprecist och är väldigt segt, vilket drar ner Samsung Armani från att vara en underbar telefon till bara en ok sådan. Den som söker en modemobil måste dock åtminstone överväga Armani, designen är ljuvlig och den har även en del andra fördelar.

Källa: http://mobilen.no (NO)

Cirkapris: 6800 kronor

Produktfakta: Samsung Armani är en modemobil med 2,6 tums pekskärm och 3,2-megapixelkamera. Webbläsare och musikspelare finns inbyggt och ett minneskort på två gigabyte medföljer vid köp. Det gör även ett läderfodral samt bluetooth headset designade av Giorgio Armani. Pekskärmen visar 260 000 färger och har en upplösning på 320x240 pixlar. Kameran har fotolampa. Samsung Armani stöder gprs och edge, det inbyggda minnet är på 60 megabyte, batteritiden 300 timmar och taltiden 6,5 timmar. Mobilen är inte större än ett kreditkort, måtten är 87,5x54,5x10,5 mm och vikten 85 gram.

Tillverkare: Samsung