Sök
Panasonic VS3

Panasonic VS3

Enkel men charmig lur

2005-10-27

Panasonic VS3 är väldigt snygg och stilig men enkel telefon som endast säljs via Vodafone.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 68/100 "Bra skärm"
Connect 352/500 "Eleganz"
Mikrodatorn 50/100 "Liten, enkel, lättanvänd"

Vad tycker testarna?

Panasonic VS3 är en enkel telefon utan några fantastiska finesser. Här finns vanliga basfunktioner, men alla av dessa är inte särskilt genomtänkta. I telefonboken hittar man en kontakt genom att bläddra sig igenom hela boken, och glöm e-post och blåtand. Visserligen finns en megapixelkamera, men endast genom att fotografera med självporträttsspegeln och i närbild kan bilderna bli riktigt bra. Skärmen är färggrann med sina 16 miljoner färger och tydlig även i starkaste solsken. Locket öppnas automatiskt men ibland också lite sporadiskt under ihärdigt gnisslande. Det är snarare designen än funktionerna som kommer att tilltala de mer trendiga ägarna till denna telefon som dessutom får göra avkall både från att kunna skicka e-post och en blåtandsuppkoppling. Men telefonen är stilren och snygg i formen och skalet kan man byta färg på.

Mobil

"Bra skärm"

VS3_open
Skärmen är den stora behållningen, skriver Mobil. Den är en riktig färgupplevelse och är även tydlig i starkt solljus. I övrigt är detta en mobil med ganska sedvanliga funktioner som finns i de flesta telefoner. Allt förpackat i en läcker design fast med tokig mekanisk lösning som öppnar locket och gnisslar samtidigt. Det finns ingen skärm på locket så man är tvungen att öppna mobilen när man vill se klockan eller svara. Fotografier tagna med kameran blir normalt inte bra och även videosekvenserna blir ganska dåliga. Det är endast när man ändrar inställningen till makroläge, det vill säga vid närbilder, som de blir riktigt fina. Till hjälp finns en självporträttsspegel. Telefonens basfunktioner är ganska enkla. Det finns varken blåtand eller en funktion för e-post, men vill man ha en snygg telefon med bra skärm så är modellen ett utmärkt val.

Källa: Mobil nr 9, 2005
Connect nr 9, 2005
Mikrodatorn nr 12, 2005

Connect

"Eleganz"

Tyska Connect tycker att telefonen är elegant och även raffinerad. Locket öppnar sig automatiskt men det kan kännas lite obehagligt när locket knarrar som det gör här. Modellen har en verkligt snygg skärm som är mycket färgglad och tydlig men som dessvärre visar sig dra ganska mycket batterikraft. En kul detalj är att man kan byta ut skalet på telefonen alltefter humör. Det står ändå klart att detta inte är en affärstelefon. Det är den alldeles för enkel för, menar testarna. Kalenderfunktioner är på tok för elementär och telefonen saknar e-post och blåtand. I detta test lyckades man inte skicka några fotografier via IR-porten, utan endast via MMS. Då blir det ganska dyrt. Telefonen bedöms ha en utmärkt standbytid och taltid, men ljudet verkar inte alltid vara det bästa, lite beroende på mottagning, förstås. Man ger inte telefonen toppbetyg, men säger att detta ändå är en karismatisk lur för individualister.

Mikrodatorn

"Liten, enkel, lättanvänd"

VS3_closed-front
Mikrodatorn menar att VS3 är en sober och snygg telefon som genom en knapptryckning automatiskt öppnar sin lucka, eller i alla fall gör det ibland. Det är nämligen inte alltid det klaffar helt smärtfritt. Förutom sitt yttre är detta varken en avancerad eller en särskilt kompetent mobil. Funktionerna är få och ganska enkla. Det finns varken blåtand, e-postklient eller MP3-spelare. Testarna konstaterar lite besvikna att minnet inte heller går att uppgradera och att telefonen saknar en yttre skärm. Har man många kontakter i telefonboken får man vara beredd på att bläddra sig igenom namn för namn. Det finns ingen sökfunktion genom att trycka på en bokstav. Ljud- nivå och kvalitet ligger inte helt på topp jämfört med liknande och enklare telefonmodeller. Men den är lättanvänd och bör tilltala den mer trendmedvetna publiken.

Cirkapris: 2000 kronor

Produktfakta: Panasonic VS3 är en slimmad GSM mobiltelefon (trippelband) med lock samt inbyggd kamera på 1,3 megapixlar för stillbilder och videoklipp. TFT-displayen är 2,2 tum stor och har 16,7 miljoner färger samt en upplösning på 320x240 pixlar. I telefonen finns 32 MB internminne. Passningstiden är upp till 370 timmar och taltiden upp till 6 timmar. Uppkopplingen sker med GPRS, IR-port och WAP 1,2 och 2.0. Förutom sedvanliga funktioner som telefonbok med plats för 500 kontakter, profiler, animationer, kalender, kalkylator, alarm, vibration och 40 polyfona ringsignaler finns ordbok T9, voice memo, handsfree, USB uttag, SMS, MMS, chat, spel och stöd för Java. VS3 mäter 96x76x18 mm och väger 102 gram. Den säljs endast via Vodafone.

Modell: Panasonic VS3