Sök
Notis - Sony Ericsson Xperia active

Notis - Sony Ericsson Xperia active

Friluftsnalle för ett aktivt liv

2011-07-06

Under hösten kommer Sony Ericssons mobiltelefon "Xperia active" som skall vara anpassad för ett mer aktivt leverne. I väntan på testprodukt har vi sammanställt lite fakta runt nallen.

Fram för fler tåliga telefoner 
Som vi sett tidigare i år är utbudet av tåliga mobiltelefoner aningen begränsat, speciellt om man vill ha Android under huven. Sony Ericsson kommer under hösten att släppa en Androidtelefon med ett tuffare fokus. Skärmen skall fungera i såväl blött väder och med våta fingrar. Kanske det är räddningen om man tappar mobilen på bryggan eller råkar få med den till poolen? Enligt tillverkaren klarar telefonen också att vara under vatten i 30 minuter på 1 meters djup.

Stöd för pulsband
Den svensk-japanska tillverkarens nya mobil har även en inbyggd barometer och är kompatibel med alla ANT+-kompatibla bröstbälten och pulsband. Allt som allt verkar modellen vara designad för ett fartfyllt liv med vatten- och dammtålig konstruktion. Den sägs komma fullspäckad med sportapppar som underlättar och kartlägger ens motion, ett av hörnen på startskärmen är till och med tillägnad träningsappar. Som tillbehör ingår ett armfodral, i vilket man kan ha enheten när man är ute och tränar, och ett stereoheadset med öronbyglar.

xperia-active450

Tjockt skal
Telefonen mäter 16,5 mm, vilket gör den till en av Sony Ericssons tjockaste telefoner i Xperia-familjen. Tjockleken beror på telefonens hållbara skal. Den reptåliga tretumsskärmen har HVGA-upplösning (480x320) och 512 MB RAM med 320 MB i internt lagringsutrymme.

Höstmotivation
Xperia active kommer att finnas tillgänglig på marknaden under årets tredje kvartal. Ett rekommenderat cirkapris har inte tillkännagetts. Vi återkommer med test när produkten trillat in på Smartsons redaktion.

Xperia active
System: Android 2.3 (Gingerbread)
Processor: 1 GHz Snapdragon
Storlek: 55 x 92 x 16,5 mm
Vikt: 110.8 gram
Skärm: 3 tum, 320 x 480 pixlar
Minne: 1 GB (upp till 320 MB tillgängligt), 2GB minneskort medfölljer
Kamera: 5 megapixel, 8x digital zoom, HD-videoinspelning (720p)
Batterikapacitet: 1200 mAh
Taltid: 4 timmar och 53 minuter
Standbytid: 351 timmar
Färger: Orange eller vitt band med svart skal

Källor: www.cisionwire.se och www.sonyericsson.com