Sök
Nokia N86 8 MP

Nokia N86 8 MP

En mobil kamerarevolution

2009-09-04

Nokia N86 8 MP ger inte riktigt lika bra bildkvalitet som en kompaktkamera, men bra nära. Modellen rymmer dessutom en mängd funktioner och är allt som allt en riktig kvalitetsmobil.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 86/100 ”Fulladdad med tjänster”
Smartphone Essentials 8/10 ”Possibly the best camera and camcorder phone in the world”
It Avisen 4/6 ”Allrounder-mobilen”
Amobil 5/6 ”Nokias kamerakick”
Cnet 7,7/10 ”Top-of-the-line camera phone”

Vad tycker testarna?

Att kameran i Nokia N86 är riktigt bra råder det inga tvivel om efter att ha tagit del av testarnas åsikter. Bilderna är nära nog lika bra som från en kompaktkamera. I dessa pekskärmstider är denna telefon inte den som upplevs som allra mest modern, men dess många funktioner och höga kvalitet väger upp detta. En klassisk telefon för den som prioriterar kvalitet och funktionalitet framför modernitet.

Mobil

”Fulladdad med tjänster”

Kanske ingen revolution, men den tillhör definitivt en ny generation. Det anser tidningen Mobil om Nokia N86 8 MP. Det första användaren lägger märke till är den mycket skarpa bilden på OLED-skärmen med bra skärpa och ljusstyrka. Kameran håller vad den lovar och har justerbar bländare och bra makroläge. Att göra inställningar för e-post går långt mycket enklare i den här telefonen än i många andra, vilket är en stor fördel. Dessutom är den fullmatad med program vilket ytterligare är ett plus i kanten.

Källa: Mobil (SE) juni 2009

Smartphone Essentials

”Possibly the best camera and camcorder phone in the world”

Är Nokia N86 8 MP världens bästa kameratelefon? Ja kanske, i alla fall enligt Smartphone Essentials. I övrigt anser man dock att Nokias nyhet är något gammalmodig. Skärmen är dock suverän vad gäller skärpa och ljusstyrka, så länge du håller dig bortom direkt solljus. Toppbetyg för prestanda och mängden funktioner imponerar på testaren. Sammantaget en mycket prisvärd mobiltelefon.

Källa: Smartphone Essentials (GB) 91 2009

It Avisen

”Allrounder-mobilen”

Det här är inte en modern telefon såtillvida att den saknar pekskärm och häftig design. Men dess många funktioner håller mycket hög kvalitet, lite ”typiskt Nokia” enligt It Avisen. Designen är stilren och helt okej, knapparna reagerar direkt och telefonen är utrustad med en mycket färgstark skärm. Operativsystemet Symbian, som fått kritik i mobiler med pekskärm, fungerar ypperligt i Nokia N86. Kameran är nära nog den bästa mobilkameran du kan få tag på just nu. Sammantaget en kvalitetsmobil som har det mesta.

Källa: www.itavisen.no (NO)

Amobil

”Nokias kamerakick”

Med en klassisk design, bra storlek och smarta detaljer, är Nokias senaste mobiltelefon en gedigen mobil. Även denna testare påpekar avsaknaden av pekskärm, men tycker att andra egenskaper väger upp den bristen. Den färgstarka skärmen förlorar på att den har låg upplösning, den borde vara större med tanke på att telefonen marknadsförs som kameramobil. Bra ljudkvalitet, men sämre batterikapacitet, speciellt när du skickar e-post.

Källa: www.amobil.no (NO)

Cnet

”Top-of-the-line camera phone”

Även Cnet imponeras av den kraftfulla kameran i Nokia N86. Den imponerar mest vid lite sämre ljusförhållanden, tack vara två LED-fotolampor. Bildkvaliteten är inte riktigt lika bra som hos en vanlig kompaktkamera, men fortfarande mycket bra. Det är en enkel mobiltelefon att använda, speciellt om du är van Nokiaanvändare, mycket är sig likt sedan tidigare. På den negativa sidan nämns små knappar som är svåra att använda av personer med stora fingrar.

Källa: reviews.cnet.co.uk (GB)

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta:

Nokia N86 8 MP
Typ: Utskjutbar smartphone, turbo-3G, wlan
Skärm: OLED 2,6 tum, 320x240 pixel, 16,7 miljoner färger
Minne: 8 GB internt. Kan utökas till 16 GB via micro-sd
Kamera: 8 mp, autofokus, dubbla fotolampor, videoinspelning med upplösning 640x480 pixel, 30 bilder/sekund
Tal: 3 timmar 55 minuter
Standby: 275 timmar
Mått: 51,4x103,4x18,5 mm
Vikt: 149 gram
Anslutningar: Usb, bluetooth 2.0 med stereo
Övrigt: wlan, N-gege för spel, 53 ringsignaler medföljer, inbyggd GPS, e-post via pop3 och imap, podkast musikbutik, quickoffice mm

Tillverkare: 2D Boy