Sök
Nokia E72

Nokia E72

Riktigt bra affärsmobil

2010-02-18

Med Nokia E72 kan du smidigt sköta e-post, enkel dokumenthantering och annat vardagligt kontorsarbete.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 84/100 ”Uppföljaren till succén”
Phone Arena 8,5/10 ”One of the best business-oriented cell phones with full QWERTY keyboard”
Cnet 8,3/10 ”Competent, no-nonsense smartphone”
Hardware Zoe 4,5/5 ”Enjoying the Upgrade”

Vad tycker testarna?

Testarna jämför E72 med sin föregångare E71, och konstaterar samstämt att några förbättringar har gjorts. Bland annat är tangentbordet bättre, och ett 3,5 mm uttag för hörlurar har tillkommit. Samtalskvaliteten är bra, även med högtalarfunktionen, och batterikapaciteten imponerar. Testarna rekommenderar dock inte dig som idag använder E71 att uppgradera till E72. Detta på grund av att den inte erbjuder så pass mycket extra funktionalitet att den är värd sin höga prislapp.

Mobil

”Uppföljaren till succén”

Nokia E72 1  Nokia E72 är väldigt lik sin föregångare E71, men många av svagheterna i den tidigare modellen är nu åtgärdade. Mobils testare lyfter bland annat fram att tangentbordet är många gånger bättre, exempelvis finns nu en separat tangent för ”å”, vilket saknades tidigare. Telefonen är utrustad med en komplett version av Quickoffice. Skärmen har tillräcklig bredd för att ge en bra överblick över dina mail, din kalender osv. Skalet som delvis är i metall ger telefonen en stilfull och gedigen känsla. Fördelarna hos E72 gör att den tar hem Mobils utnämnande som ”bäst i test” i en jämförelse mellan tio olika jobbmobiler.

Källa: www.mobil.se (SE)

Phone Arena

”One of the best business-oriented cell phones with full QWERTY keyboard”

Nokia E72 är en av de bästa jobbmobilerna på marknaden med qwertytangentbord och utan tryckkänslig skärm, enligt Phone arena. Ändå rekommenderar testaren inte användare av E71 att uppgradera sig till E72, då den inte erbjuder så mycket extra funktionalitet att det är värt det höga priset. Den har riktigt bra samtalskvalitet, och batterikapaciteten är imponerande med kräm för hela tre dagars måttlig användning på en laddning.

Källa: www.phonearena.com (US)

Cnet

”Competent, no-nonsense smartphone”

Nokia E72 2 Även Cnet jämför E72 med sin föregångare E71. Testaren anser inte att designen behövde förbättras, den var bra som den var hos E71. Men man gläds ändå åt det utökade tangentbordet. En klar förbättring från föregångaren är att E72 är utrustad med 3,5 mm uttag för hörlurar. Processorn i E72 är något snabbare, och kameran har uppgraderats till 5 megapixel. Ljudkvaliteten är klart godkänd, även högtalarfunktionen.

Källa: www.cnet.com.au (AU)

Hardware Zoe

”Enjoying the Upgrade”

Enligt Hardwarezone är de största förbättringarna hos E72 jämfört med E71 att den har 3,5 mm uttag för hörlurar och det förbättrade tangentbordet. I nya E72 får du också en förbättrad hårddisk och en kraftfullare processor. Att läsa e-post i mobilen fungerar utmärkt, liksom andra arbetsrelaterade funktioner. Prislappen är något hög, men du får en riktigt bra jobbmobil för pengarna.

Källa: www.hardwarezone.com

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Typ: Candybar, qwerty-tangentbord, turbo-3g
Skärm: Tft 2,36 tum, 320x240 pixel, 16,7 miljoner färger
Minne: 250 mb internt, 4 gb microsd, stöd för upp till 16 gb
Kamera: 5 megapixel, 5x digital zoom, videoinspelning
Tal: 12 timmar 30 minuter (gsm)
Standby: 492 timmar (gsm)
Mått: 114x59,5x10,1 mm
Vikt: 128 gram
Anslutningar: Usb 2.0, 3,5 mm-anslutning, bluetooth, usb-pictbridge
Övrigt: Inbyggd handsfreehögtalare, wlan, gps