Sök
Nokia E52

Nokia E52

Klassisk skönhet med excellent batteritid

2009-10-20

Om du söker en enkel men gedigen mobiltelefon, med alla de viktigaste funktionerna för både privat och affärsmässigt bruk så kan Nokia E52 vara värd att fundera över.
Testkälla Betyg Kommentar
Good gear guide 3,5/5 ”Fantastic battery life in a slim and compact design”
Phone Arena 8,5/10 ”One of the best keypads we have used, ever”
Cnet 8/10 ”A solid smart phone with exceptional battery life”
Mobile Arsenal - ”Beautiful, stunning and spectacular at the same time”

Vad tycker testarna?

Att batterikapaciteten är största fördelen hos Nokia E52 är testarna rörande överens om. Denna klassiskt utformade telefon har alla de viktigaste funktionerna, och lockar både företagskunder och privatpersoner. Telefonen är välbyggd, har en stor och högupplöst skärm, och ett mycket bra numeriskt tangentbord. Den inbyggda gps:en är snabb och smidig, och kameran levererar hyfsade bilder. Bra samtalskvalitet och alla tänkbara meddelandetjänster.

Good gear guide

”Fantastic battery life in a slim and compact design”

Visserligen sticker Nokia E52 ut genom att vara en av få smartphones med numeriskt tangentbord, men detta är en av få negativa aspekter med telefonen. Målgruppen för Nokias E-serie är vanligtvis företagskunder men den här E-modellen tilltalar även privatpersoner, bland annat tack vare att det är enkelt att växla mellan olika funktioner. Den är välbyggd, snygg och dess matta finish är nästan immun mot fingeravtryck. Displayen är elegant och syns bra även i solljus. Batteritiden anses vara telefonens största fördel.

Källa: www.goodgearguide.com (AU)

Phone Arena

”One of the best keypads we have used, ever”

Phone Arena har jämfört Nokia E52 med sin kusin E55. Den största skillnaden är att E52 har numeriskt tangentbord. Ett tangentbord som enligt testaren är detta det bästa någonsin. Funktionsmässigt skiljer sig inte de båda telefonerna åt nämnvärt och e-postkorrespondens går snabbt och smidigt med båda tack vare Nokia Messaging. Den inbyggda gps:en är snabb och funktionell. Kameran levererar hyfsade bilder, men testaren saknar makroläge. Batterikapaciteten imponerar hos både E52 och E55. Sammanfattningsvis kan testaren inte utse någon vinnare. Telefonerna är likvärdiga förutom vad gäller tangentbordet. Användaren kommer att bli nöjd oavsett vilken telefon som väljs, tror Phone Arena.

Källa: www.phonearena.com (US)

Cnet

”A solid smart phone with exceptional battery life”

Även Cnet hyllar batterikapaciteten hos Nokia E52. Testaren summerar E52 som en telefon med lång batteritid, hög samtalskvalitet samt få program, och erbjuder möjligheter att arbeta på resande fot. Designen är klassisk och storleken är smidig. Tillverkaren har lyckats bra med displayen, som är stor och med hög upplösning. Surf och nedladdning sker snabbt tack vare quadband. Sammantaget en enkel och klassisk mobil som har de viktigaste funktionerna och en exceptionell batteritid.

Källa: reviews.cnet.com (GB)

Mobile Arsenal

”Beautiful, stunning and spectacular at the same time”

Nokia E52 uppfyller förväntningarna enligt Mobile Arsenal; det är en elegant smartphone med många funktioner och affärsapplikationer. Designen är slående vacker anser testaren. Lagom stor, lagom tung och den borstade metallytan ger en känsla av kvalitet. Det inbyggda minnet är långt ifrån tillräckligt, varför testaren hyllar det medföljande minneskortet. Kontaktboken har nästan obegränsat utrymme och samtalskvaliteten är toppen. Alla meddelandetjänster som kan behövas finns i telefonen. Kameran levererar dock medelmåttiga bilder.

Källa: www.mobilearsenal.com (HU)

Cirkapris: 3200 kronor

Produktfakta:

Nokia E52
Typ: Smartphone, turbo-3g, fyrbands-gsm
Skärm: Tft 2,4 tum, 240x320 pixel, upp till 16 miljoner färger
Minne: 1 gigabyte micro-sd, kan utökas till 16 gigabyte.
Kamera: 3,2 megapixlar, fotolampa (lysdiod)
Tal: 8 tim (gsm)
Standby: 552 timmar (gsm)
Mått: 116x49x9,9 mm
Vikt: 98 gram
Anslutningar: Höghastighets-USB, 3,5 mm Nokia ljudkontakt, bluetooth 2.0
Övrigt: Utbytbart skal, A-GPS med kompass, rörelsesensor, e-post, webb, videoinspelare

Tillverkare: Nokia