Sök
Nokia E51

Nokia E51

Stabil wlan-lur

2008-02-25

Denna Nokiamobil passar bra för den som vill läsa e-post och surfa på mobilen då den har både turbo-3g och wlan. Testarna menar att den med anslutningsmöjligheterna och de medföljande applikationer tjänstgör mycket bra som arbetslur.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 8,5/10 "Forget Nokia's N-series"
Amobil 5/6 "Mye proffmobil for så lite penger"
Mobil 76/100 "En utmärkt wlan-telefon"
Connect 420/500 "Komplette Businessfunktionalität"

Vad tycker testarna?

E51 är enligt testarna en kvalitetsmässigt välutförd mobil där den stora, bekväma knappsatsen och skärmens bildkvalitet övertygar. Dock så kunde skärmen varit mer generöst tilltagen i fråga om storlek. Att mobilen erbjuder wlan och turbo-3g för ett lågt pris samtidigt som den är baserad på Series 60 och kommer med bra arbetsapplikationer är vad som återkommande gör att testarna skriver att det är en utmärkt jobbmobil. Mobilen uppges inte innehålla några överraskningar utan gör bara det som står i specifikationerna. Men den gör det å andra sidan väldigt bra menar testarna. Samtals och batteritid är bra.

Cnet

"Forget Nokia's N-series"

En snyggt utförd mobil med stora knappar som är enkla att trycka på, så beskriver Cnet sitt första intryck av Nokia E51. Skärmen är inte stor i förhållande till övriga dimensioner men är skarp och den inbyggda ljussensorn uppges fungera mycket bra. Det som imponerar är alla tekniker som tillverkaren lagt in under skalet. Testaren nämner specifikt att wlan mottagaren har utmärkt räckvidd och snabbt ansluter till trådlösa nätverk. Mobilen kommer väl förberedd för att sadla rollen som arbetsmobil med Series 60 och flertalet dataprotokoll. Att fullt tangentbord saknas gör dock att den lämpar sig främst för den som inte kräver mer än att kunna läsa e-mail och skriva endast korta svar. Samtalskvaliteten är god och batteritiden likaså. Den inbyggda kameran tar brusiga bilder som dock duger för mms.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Amobil

"Mye proffmobil for så lite penger"

Amobil skriver att E51 är en klassiskt utförd modell där knappsatsen är helt fantastisk behaglig att använda. De stora knapparna passar även för dem med stora händer. De enda knapparna som kan vara besvärliga är de översta navigationsknapparna som är alldeles för små. Skärmen kunde ha varit lite större för att underlätta läsning av dokument och e-post, men den är skarp och behaglig att titta på. Menysystemet är enkelt och mobilen klarar av att köra flera applikationer samtidigt. Samtalskvaliteten är god men testar anser att batteritiden inte är mer än ok. Datakommunikationsmöjligheterna täcker mer än väl de flestas behov och detsamma gäller för uppsättningen av arbetsapplikationer som följer med. Underhållningsmässigt så fungerar den enkla mediespelaren men kameran är inget extra, skriver Amobil.

Källa: www.amobil.no (NO)

Mobil

"En utmärkt wlan-telefon"

E51 är en mycket bra mobil men Mobil gillar inte att Nokia hårdragit att det är en arbetsmobil med den tråkiga designen och tråkiga grafiska teman. Kvalitetsmässigt är det dock inget fel på luren och den ger ett solitt intryck och knappsatsen är genomtänkt. Skärmen är bland det bästa som finns i mobilvärlden men två tum är i minsta laget. Huvudattraktionen anses vara wlan där sökningen efter nätverk fungerar utmärkt och mobilen kommer dessutom ihåg krypteringsnycklar, skriver Mobil. Dock saknas en indikator för när mobilen är uppkopplad via wlan. Mobilen täcker arbetsapplikationerna mycket bra men multimediamässigt ingår bara basfunktioner. Webläsaren är dock väldigt bra och går mycket väl ihop med wlan-uppkopplingen. Testaren skriver att E51 uppfyller sina specifikationer och då det handlar om både wlan och turbo-3g för under 3000 kronor så är det svårt att inte rekommendera produkten.

Källa: www.mobil.se (SE)

Connect

"Komplette Businessfunktionalität"

Tyska Connect menar att E51 är en utmärkt arbetstelefon då den är mycket väl ombesörjd när det gäller möjlighet till datakommunikation och medföljande mjukvaruapplikationer. Att telefonen är baserad på Series 60 gör det dessutom enkelt att lägga till det man anser saknas. Batteritiden är enligt testaren mycket bra och samtalskvaliteten likaså. Det uppges också gå mycket smidigt att koppla upp sig och bibehålla uppkopplingen för att skicka och ta emot e-post. Att mobilen är läckert utförd och dessutom relativt liten är positivt. Det är också det faktum att mobilen endast kostar kring 3000 kronor, avslutar testaren.

Källa: Connect (DE) januari 2008

Cirkapris: 2800 kronor

Produktfakta: Nokia E51 är en mobil baserad på med turbo 3g, fyrbands gsm och edge. Skärmen är en tft på 2 tum med 240x320 pixlar, 16 miljoner färger och sensor som känner av omgivningsljus. Mobilen är baserad på Nokia Series 60. Dessutom finns bland annat fm-radio med rds, bluetooth, usb, java, multimediaspelare, integrerad wlan (802.11g) och polyfona ringsignaler. Samtalstiden är 4,4 timmar och passningstiden 13 dagar i gsm nätet. Den har 130 megabyte telefonminne och kan använda microsd-minneskort. Mått 114,8×46×12 mm, vikt 100 gram.

Tillverkare: Nokia