Sök
Nokia C5

Nokia C5

Prisvärd smarttelefon utan krusiduller

2010-07-07

Några extrafunktioner kan inte C5 att skryta med. Men de funktioner den har gör den fullt ut. Bra ljudkvalitet och bra tangentbord gör att den uppfyller de mest grundläggande önskemålen.
Testkälla Betyg Kommentar
Amobil 5/6 “Overraskende billig smarttelefon”
Mobilen.no 4/6 ”Kun én krone for denne”
Mobile Choice 4/5 “A strong simple phone with excellent capabilities for core features””
Cnet 7,9/10 “Cheap, old-school phone with natty modern features”
Good gear guide 3,5/5 ”A relatively inexpensive smartphone”

Vad tycker testarna?

Någon flådig mobil är inte C5, men den är välbyggd och solid, designen påminner om en Nokia Classic. Ett användarvänligt gränssnitt tillåter dig att enkelt bläddra genom menyerna och hitta det du ska. Samtal och SMS hanteras med glans, likaså e-post. Skärmen är helt okej, men syns dåligt i solljus. Den inbyggda GPSen är rask och precis, men fler extravaganta funktioner än så finns inte. Ljudkvaliteten är okej och kameran likaså. En prisvärd mobil med bra grundfunktioner helt enkelt.

Amobil

“Overraskende billig smarttelefon”

 Nokia C5 är en av de billigaste smarttelefonerna på marknaden just nu. Den har ett diskret utseende, och kan tyckas se ut som en väldigt enkel mobil. Men så fort du bläddrar dig in i menyerna så upptäcker du telefonens kapacitet. Skärmen fungerar bra till både filmtittande och bildvisning. Tangenterna svarar snabbt på knapptryck, vilket resulterar i effektivt sms-skrivande. Ljudkvaliteten i samtal är helt okej. Den inbyggda kameran tar bilder av godkänd kvalitet. Testaren saknar wi-fi.

Källa: www.amobil.no

Mobilen.no

”Kun én krone for denne”

Nokia_C5_Warm_Grey_FrontEnligt mobilen.no ger Nokia C5 mycket mobil för pengarna, men har även en del svagheter. Operativsystemet Symbian S60 gör mobilen användarvänlig och genomarbetad, men är något gammalmodig i jämförelse med iPhone och androidmobiler. Telefonen är välbyggd, med en för prisklassen standardupplöst skärm. Bildkvaliteten är medelmåttig. Den inbyggda gps:en är rask och precis. C5 fungerar också bra som jobbmobil, då den hanterar e-post och dokument utan problem. Processorn är kraftfull nog att köra alla funktioner utan fördröjning.

Källa: mobilen.no

Mobile Choice

“A strong simple phone with excellent capabilities for core features””

 Nokia C5 är en kraftfull och kapabel telefon med hög prestanda och bra specificationer. Speciellt bra är den för samtal och sms. Den inbyggda gps:en är en bra funktion, men utöver det och bluetooth, fm-radio och kamera så har C5 inte så mycket extrafunktioner att skryta med. Saknas gör wi-fi och inbyggt minne. Batterikapaciteten är bra. En klassisk design i kombination med en ljusram gör C5 till en attraktiv, om än enkel, mobiltelefon.

Källa: www.mobilechoiceuk.com

Cnet

“Cheap, old-school phone with natty modern features”

 Det finns definitivt mobiler med fler funktioner än C5 har, även i samma prisklass. Det som får denna telefon att sticka ut är det användarvänliga gränssnittet, stora och bra tangenter och en superb byggkvalitet. Det här är en mobil för dig som enbart använder den för att prata och skicka textmeddelanden, för dessa ändamål är den perfekt. Den är också riktigt bra på att hantera e-post.

Källa: reviews.cnet.co.uk

Good gear guide

”A relatively inexpensive smartphone”

Den har ingen pekskärm och är inte fullspäckad med funktioNokia_C5_Frontnalitet, men med sitt användarvänliga gränssnitt och med en bra, inbyggd gps är C5 en prisvärd mobil. Till designen liknar den en klassisk Nokia, den är inte så flådig men välbyggd och solid. Displayen är helt ok, men svår att läsa i solljus. Mobilen är enkel att använda och rakt på sak, och startbilden kan du anpassa efter dina personliga önskemål. Kameran har en underdimensionerad blixt, men det är ett vanligt dilemma hos mobilkameror.

Källa: www.goodgearguide.com.au

Cirkapris: 1600 kronor

Produktfakta: Typ: Smartphone
Skärm: 2,2 tums TFT, 16,7 miljoner färger
Minne: Internt minne upp till 50 mb, plats för microSD upp till 16 gb
Kamera: 3,2 mp, fullfokus, upp till 4x digital zoom, led-blixt, en andra kamera för videosamtal
Tal: GSM 12 timmar, WCDMA 4,9 timmar
Standby: GSM 630 timmar, WCDMA 670 timmar
Mått: 112x46x12,3 mm
Vikt: 89,3 gram inklusive batteri
Anslutningar: USB 2.0 med EDR, stöd för synkronisering och fjärrsynkronisering via SyncMK, höghastighets-USB 2.0, stöd för laddning via USB, 3,5 mm AV-kontakt.
Övrigt: Miljöfunktioner såsom material fritt från PVC samt bromerade och klorerade föreningar, energisparläge, allt material återvinningsbart inklusive förpackningen, interaktiv användarhjälp, gps.