Sök
Nokia 8800

Nokia 8800

Lyxen känns trots allt

2005-09-09

Testarna är överens om att den fantastiska designen är oöverträffad men under den förföriskt blanka rostfria stålytan döljer sig en medioker kamera och ett gammalt grundsystem.
Testkälla Kommentar
InfoSync World ”Ooze of quality and style”
Cnet “Nokia has delivered a mixed bag”
Mobil “Älderdomligt menysystem”
Connect ”Nahezu perfekter verarbeitung”

Vad tycker testarna?

De är överens om att den fantastiska designen är oöverträffad. Tyvärr så gömmer sig vissa besvikelser under den blanka rostfria stålytan. Det lyxiga första intrycket grumlas av bl.a kameran, som av en testare kallats icke-konkurrenskraftig med sina 0,5 megapixlar. Och trots ambitioner om nyskapande, uppfattas 8800s grundsystem Series 40 som både ålderdomligt och svårarbetat.

InfoSync World

”Ooze of quality and style”

8800_09

InfoSync World säger att det är ännu ett modestatement från Nokia. Det rostfria stålskalet ger ett intryck av stilsäker kvalitet. Skärmen med den höga upplösningen förhöjer det fantastiska första intrycket. Det intrycket grumlas enligt testaren av 0,5 megapixelkameran och den digitala musikspelaren som båda är besvikelser. Batteriet höll inte vad tillverkaren lovat. Tursamt nog inkluderas 2 batterier i köpet. Att spela spel på 8800 är enligt testaren en mycket trevlig upplevelse. Med både Bluetooth och EDGE borde 8800 tillfredställa dem som både vill ha anslutningsmöjligheter och exklusiv lyxkänsla.

Källa: Till Infosyncs hemsida
Till Cnets hemsida
Mobil, nr 8 2005
Connect, nr 8 2005

Cnet

“Nokia has delivered a mixed bag”

8800_01

Cnet anser att den både är och ser dyr ut. Återigen visar Nokia att när det gäller design så är det de som regerar. Den reptåliga och klara displayen gör att man inte behöver vara rädd för att stoppa den i fickan. Det finns dock några fläckar på den spegelblanka ytan. Batteriet håller inte vad som utlovats och att byta till det extra batteriet kräver hårt arbete. Kameran är genialiskt inbyggd men är tyvärr även den en besvikelse för dem som vant sig vid 2 megapixel-modellerna. Alla anslutningar och överföringar fungerar utmärkt.

Mobil

“Älderdomligt menysystem”

8800_39

Mobil finner denna telefon oöverträffad gällande formgivning och kvalitetskänsla. Lyxen känns äkta och testaren tror på Nokias ambition att mobilen ska åldras med värdighet. Testaren upplever dock att krutet fördelats något ojämnt på denna telefon. T ex så har den EDGE, den nya nättekniken, som inte ens är i drift i Sverige samtidigt som grunden i telefonen är systemet Series 40 vilket testaren upplever som både ålderdomligt och svårarbetat. Funktionen som anpassar ljudet efter miljön fungerar enligt testaren inte alls. Vill du lyssna på musik, antingen radio eller digitalt och har krav på hög ljudkvalitet skall du nog titta vidare. Kameran upplevs inte prioriterad, upplösningen är låg och kvaliteten medelmåttig.

Connect

”Nahezu perfekter verarbeitung”

8800_24

Connect tycker att när telefonen är stängd så är den en minimalistisk dröm och öppen blir den bekväm att tala i. Knappsatsen lyser av välgjort arbete men den är dock alldeles för liten och viss precision är nödvändig i användandet. Testaren anser att kameran inte är konkurrensmässig, 0,48 megapixlar är alldeles för dåligt i dagens läge. Dålig mottagare gör det svårt att genomföra samtal där mottagningen inte är perfekt. Fantastisk design kan inte gömma svagheter men Nokia är definitivt på väg i rätt riktning.

Cirkapris: 7800 kronor

Produktfakta: Nokia 8800 har trippelbandsdrift med GSM-täckning (900/1800/1900). Den har ett 64 MB internt NAND-flashminne.. Anslutningar via Bluetooth och dataöverföring via EDGE, E-GPRS, GPRS och TCP/IP. 64 toners polyfona ringsignaler med stöd för AAC och MP3. Den fungerar som digital musikspelare och FM–radio. Den stödjer Java MIDP 2.0. Den kommer med headset, bordsställ, mockafodral, 2 st BL-5X batterier, reseladdare samt användarhandbok. Mobilen väger 134 g och har måtten (BxHxD) 45x107x16 mm.

Modell: Nokia 8800