Sök
Nokia 7500 Prism

Nokia 7500 Prism

Billig designlur

2008-03-18

Nokia 7500 Prism är en designtelefon i budgetklassen. Testarna menar att den är riktigt snygg men insidan bjuder inte på några överraskningar.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 52/100 "Bräcklig plast"
Connect 377/500 "Einem frischen Outfit"
M3 4/10 "Bättre att titta på än att prata i"
Amobil 5/6 "Mye telefon för pengene"

Vad tycker testarna?

Nokia 7500 Prism har enligt testarna ett ovanligt, men tilltalande utförande. Att knappsatsen smälter ihop med höljet och inte står ut uppges inte påverka dess användande. Snarare tvärtom då testarna menar att den är bekväm att använda. Det testarna däremot ogillar är valet av plast, det ger intryck av att telefonen är bräcklig och därmed också billig. Insidan bjuder enligt majoriteten inte på några direkta överraskningar utan funktionerna anses vara standardmässiga. Batteritiden anses genomgående vara god men när det kommer till samtalskvaliteten går testarnas åsikter isär. Vissa menar att den är väldigt dålig medan andra skriver att den bjuder på ett klart ljud.

Mobil

"Bräcklig plast"

Svenska Mobil tycker inte att Nokia har lyckats förmedla en känsla av exklusivitet med 7500 Prism. Den bräckliga plasten anses dessutom påminna om materialet som leksaker tillverkas i. Den designade knappsatsen är dock lättanvänd och mobilens insida är det inget fel på. Mobil skriver att funktionaliteten är bra från början och speciellt webbläsaren från Opera är mycket bra. Meddelandefunktioner och samtal uppges fungera bra och kameran tar hyggliga bilder i dagsljus.

Källa: Mobil (SE) oktober 2007

Connect

"Einem frischen Outfit"

Utförandet hos Nokia Prism 7500 anses av tyska Connect vara en frisk fläkt i mobilvärlden. Den trekantiga knappsatsen är mycket ovanlig men ändå bekväm i sitt användande. Att mobilen baseras på series 40 gör mycket för funktionaliteten. Mobilkameran är ok och mediaspelaren likaså. Att headsetet använder sig av en 2,5 mm kontakt uppskattas inte då det inte går att använda sig av sina egna hörlurar. Batteritiden imponerar men det gör inte mottagningen hos mobilen som inte är den bästa.

Källa: Connect (DE) oktober 2007

M3

"Bättre att titta på än att prata i"

Att Nokia 7500 Prism är täckt i ett inristat kristallmönster där knappsatsen är dold i mönstret istället för att stå ut är enligt M3 ganska coolt och riktigt snyggt. Men vissa knappar och skalet går ihop alldeles för bra vilket gör att feltryckningar sker ganska ofta. Intrycket av en exklusiv designtelefon är dessutom bara visuellt. När man känner på mobilen så tar det inte lång tid att fatta att detta är en budgetdesignprodukt, på grund av det bräckliga plastutförandet. Series 40 under huven gör inte 7500 Prism till en smartphone men innebär att enklare planeringar kan utföras. Testaren gillar också hur de förinställda temana flyter ihop med telefonens design. Men samtalar gör man gärna inte i luren då ljudkvaliteten inte är någon höjdare. Det låter enligt testaren allmänt burkigt. En telefon som är bättre att se på än att hålla i och prata i, summerar M3.

Källa: www.idg.se (SE)

Amobil

"Mye telefon för pengene"

Amobil tycker att 7500 Prism är en riktigt läcker mobil. Och även om valet av plastmaterialet snabbt avslöjar att det inte är en lyxmobil så känns telefonen stabil och välbyggd. Mobilen uppges ha bra meddelandefunktioner och det aktiva viloläget som visar dagens händelser uppskattas stort. Även om det inte är en smartphone så har den nyttofunktioner som kommer att tillfredsställa den stora massan. Produkten är dessutom responsiv och det går snabbt att bläddra bland de olika menyerna. Att tala i luren går också utmärkt då den har klar och tydlig samtalskvalitet. Men datakommunikationen är begränsad till bluetooth och edge vilket gör att den inte lämpar sig som arbetstelefon. Batteritiden är däremot god.

Källa: www.amobil.no (NO)

Cirkapris: 2000 kronor

Produktfakta: Nokia 7500 Prism är en mobil med fyrbands-gsm och edge. Skärmen är en tft på två tum med 240x320 pixlar och 1,6 miljoner färger. Produkten kör Nokia Series 40 och har bland annat webbläsare från Opera och aktivt viloläge. Dessutom finns 2 megapixelkamera, mediaspelare, fm-radio, e-postklient, mms, bluetooth och java. Samtalstiden tre timmar och passningstiden 280 timmar. Telefonminnet är 30 megabyte och kan utökas med micro-sd-kort. Mått 43,9x109x14,4 mm, vikt 83 gram.

Tillverkare: Nokia