Sök
Nokia 7380

Nokia 7380

Snygg men knappast användarvänlig

2006-03-01

För den som bryr sig mer om design än funktion och mest vill ha något snyggt att visa upp på festen är denna modell ett bra alternativ.
Testkälla Betyg Kommentar
Infosyncworld 51/100 “Good camera performance”
Amobil - “Å skrive tekstmeldinger med 7380 er en ren pine”
M3 5/10 ”Lika intuitiv att använda som en tallkotte”
Mobil 56/100 ”Våldsamt välgjord och gedigen”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att mobilen har en snygg och speciell design, men påpekar samtidigt att utseendet tillsammans med kameran är i stort sett det enda som talar för modellen. Displayen är ovanligt liten och det gör webbläsaren komplicerad att använda. Avsaknaden av knappar gör att man är hänvisad till navigeringshjulet för all inmatning, något som är både tidsödande och komplicerat. Testarna menar att mobilen är en kul pryl att visa upp på festen, men knappast någonting man vill använda till vardags. 

Infosyncworld

“Good camera performance”

Nokia 7380 ståendeInfosyncworld påpekar att jämfört med föregångaren 7280 så har kameran här försetts med högre upplösning men också en ny placering på baksidan. Kameran ger en god bildkvalitet och de enda nackdelar som finns där är att både sökare och display är förhållandevis små, vilket gör användningen pillig. Såväl mottagning som röstkvalitet uppvisar utmärkta resultat. Taltiden är vid test ca 1,5 timmar och standbytiden cirka tre dagar. Mobilen skiljer sig från de "vanliga" mobilmodellerna med bland annat förekomsten av ett scrollhjul. Batteriets livslängd är ganska medioker och textinmatningen är relativt knölig vilket är något som inte talar för modellen. Däremot kan man ju alltid dra fram den på festen för att skryta.

Källa: Till Infosyncworld

Amobil

“Å skrive tekstmeldinger med 7380 er en ren pine”

Amobil är måttligt imponerad av Nokia 7380. När man skall skriva sms måste man använda sig av hjulet för att bokstav för bokstav ta fram bokstäverna, något som är irriterande och tar fem gånger så lång tid som hos en vanlig telefon. Mobilen har inga spel och med det lilla minnet är det lönlöst att ladda över mp3-musik. Testaren tycker det är vanvettigt att betala så mycket pengar i förhållande till vad man får för dem. Kameran fungerar bra och ger en fullt tillräcklig bildkvalitet, men display och sökare är så små att användningen blir lite för komplicerad. Manövreringen och hanteringen av mobilen är så dålig att det mest liknar ett skämt, avsaknaden av knappar gör att man bör vara beväpnad med en hel del tålamod när man använder sig av scrollhjulet. 

Källa: Till Amobil

M3

”Lika intuitiv att använda som en tallkotte”

Nokia 7380 kameraM3 tycker att mobilen är så konstigt utformad att den är i det närmaste omöjlig att använda som vardagstelefon. Telefonen är helt i avsaknad av knappar, all inmatning sker istället med en snurrskiva. Det är krångligt att skriva sms och tar dessutom lång tid. Det är inte lättare att slå telefonnummer, för att slippa bli frustrerad till vansinne bör man därför spara ofta använda kontakter i telefonboken. En fördel med mobilen är att man aldrig lär skicka pinsamma sms eller ringa telefonsamtal man senare ångrar när man är på fest. Mobilen är helt enkelt för svår att använda och lär vara den enda telefonen som är utrustad med ett alkolås som är mer eller mindre frivilligt.

Källa: M3, nr 1 2006

Mobil

”Våldsamt välgjord och gedigen”

Mobil påpekar att det som talar för mobilen är dess design, men den utgör samtidigt det största problemet. Webbläsaren kan knappt användas eftersom displayen är så liten. Som mp3-spelare låter mobilen hellre högt än bra. Kameran är däremot riktigt bra även under mörkare förhållanden. Förstorar man upp dem på en dataskärm är bilderna dock gryniga. Eftersom knappar för inmatning helt saknas sköts allting med hjälp av navigeringshjulet, någonting som är minst sagt krångligt. Att slå telefonnummer är krångligt nog, men att skriva sms är ingenting annat än en ren katastrof. Det tar alldeles för lång tid och är samtidigt alltför omständligt. Mobilen är enligt testaren kul att ha med på fest, men ingenting man kan använda till vardags.

Källa: Mobil, nr 2 2006

Cirkapris: 6000 kronor

Produktfakta: Nokia 7380 är en mobiltelefon som också är utrustad med en digitalkamera vars upplösning är 2 megapixel. Kameran har 4x digital zoom och har inbyggd automatisk blixt. Trippelband GSM 900/1800/1900. Dimensionerna är 114x30x20 mm och vikten är 80 g. TFT-displayen stöder 65.536 färger och upplösningen är 104x208 pixlar. Det interna minnet är 52 mb stort. Bluetooth finns samt webbläsare för wap 2.0 samt xhtml/html. Det finns inbyggd fm-radio och möjlighet att spela upp mp3/acc/m4a-format. Taltiden är upp till 3 timmar och passningstiden är upp till 240 timmar.

Modell: Nokia 7380