Sök
Nokia 7370

Nokia 7370

För den designintresserade

2006-03-28

För den som tycker att designen är viktig men som samtidigt inte vill kompromissa alltför mycket med användarvänligheten så är Nokia 7370 ett bra alternativ.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet - "Excellent reception"
M3 6/10 "En form-som-går-före-form-telefon"
Mobil 68/100 "Många bra funktioner"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att designen är snygg som gör att mobilen sticker ut, samtidigt som man inte har kompromissat alltför mycket med användbarheten. Displayen är relativt stor och ljusstark men erbjuder också mycket hög kontrast. Kameran får inte mer än godkänt. Testarna ger mobilen minus för det interna minnet som anses vara i minsta laget och som inte heller går att bygga ut. Detta gör mobilen i det närmaste värdelös som mp3-spelare, men fm-radion fungerar å andra sidan riktigt bra.

Cnet

"Excellent reception"

Cnet påpekar att mobilen är en av de mindre modellerna på marknaden idag. Menyerna är enkla och överskådliga vilket gör mobilen enkel att använda. Testaren hade dock gärna sett att ikonerna var något snyggare för att passa mobilens design. Mottagningen är utmärkt och röstkvaliteten ligger över genomsnittet, vilket är bra. Vid genomsnittlig användning räcker batteriet i ca tre dagar. Den inbyggda kameran tar bilder av godkänd kvalitet, men inte mer. Koppla ihop mobilen med en pc via bluetooth är relativt okomplicerat, vilket är bra.

Källa: Till Cnet asia

M3

"En form-som-går-före-form-telefon"

M3 tycker att mobilen designmässigt är lite underlig eftersom den hopfälld skall hållas med den runda kortsidan uppåt medan Nokia-loggan hamnar upp och ned. Öppnar man telefonen hamnar dock allting där det skall. När mobilen är hopfälld kan man inte heller läsa eller svara på sms eftersom man inte kommer åt knapparna. Mobilens display är mycket bra, den hanterar färger med glans och har en hög upplösning samtidigt som den är ljusstark. Minnet är inte stort och tar snabbt slut. En nackdel är att det inte är utbyggbart med minneskort. Telefonen är ändå ganska snygg och vill man ha den för designens skull så får man ändå en hel del för pengarna.

Källa: M3 (SE), nr 2 2006

Mobil

"Många bra funktioner"

Mobil menar att designen är riktigt snygg och gör att mobilen definitivt sticker ut bland konkurrenterna. Knapparna fungerar bra så länge man inte har alltför stora fingrar och/eller har för bråttom när man använder dem. Skärmen är riktigt skarp och menyerna är snygga. Dessutom är mobilen utrustad med en del funktioner, som möjligheten att få upp en video-ringsignal när en viss kontakt ringer upp. Kameran får inte mer än godkänt, bilderna övertygar knappt. Mp3-spelaren är i det närmaste värdelös eftersom minnet är så begränsat, istället kan man använda sig av fm-radion vars prestanda är riktigt bra. Vill man surfa så tar det lång tid att komma in på en webbsida som inte är optimerad för mobiler.

Källa: Mobil (SE), nr 3 2006

Cirkapris: 3600 kronor

Produktfakta: Nokia 7370 är en mobiltelefon med dimensionerna 88x43x23 mm och en vikt på 104 g. Mobilen är utrustad med en qvga-display som kan hantera 262144 färger och vars upplösning är 240x320 pixlar. Inbyggd kamera finns med 1,3 megapixels upplösning och upp till 8x digital zoom. Stöd finns för java 2.0, bluetooth och usb. Mobilen har fm-radio, mp3-stöd och webbläsare för wap 2.0 samt xhtml/html. Det interna minnet är 10 mb. Taltiden är upp till 3 timmar och passningstiden är upp till 220 timmar.

Modell: Nokia 7370